Annons:
 
Fisher-Price® Play Lab - I leklaboratoriet är barnen de bästa kritikerna

Fisher-Price® Play Lab - I leklaboratoriet är barnen de bästa kritikerna

Namnet Fisher-Price står för kvalitet, säkerhet och ett högt mått av lek- och inlärningsvärde. Varje leksak ”synas i sömmarna” innan den kommer ut på marknaden, för att säkerställa att företagets höga krav uppfylls.

Förutom 200 kreativa specialister är det framför allt barnen själva som anger tonen under produktutvecklingen. I Fisher-Price Play Lab, som är företagets egen, statligt godkända förskola i East Aurora, testar barn prototyper och bestämmer vilka leksaker som ska ta sig hela vägen till butikshyllorna och vilka som ska sorteras bort efter testfasen.

Fisher-Price insåg redan tidigt att lek – vid sidan av sömn och mat – är ett grundläggande behov hos barn. Genom leken utforskar barn världen och utvecklar sina motoriska och sensoriska färdigheter. Produkterna från Fisher-Price är hjälpsamma följeslagare när barn utforskar sin omvärld, eftersom ”lek är mer än bara ett tidsfördriv. Genom leken lär barn känna sin omvärld och finner därmed sin plats i den här världen”, säger Mattels PR-ansvariga dr Stephanie Wegener. Dessutom har psykologer och pedagoger kommit fram till att barn lär sig snabbast och enklast under sina första månader och år. För att hjälpa barnen på bästa möjliga sätt har Fisher-Price utvecklat lämpliga leksaker för de olika åldersklasserna.

Fisher-Prices produkter skänker lekglädje och stimulerar hjärnan

Förutom att det är väldigt roligt att leka, kan leken även ha många andra positiva effekter. Barn som leker mycket redan under spädbarnsåren utvecklar ofta större intellektuella färdigheter. Studier har visat att bildandet av synapser stimuleras av målinriktad lek. Barn som leker mycket har därför lättare att lära sig i skolan och de är i allmänhet bättre på att samarbeta, gladare och har lättare att anpassa sig. Barnets utveckling kan påverkas genom leken. Extra stort inflytande på utvecklingen har leksaker som är speciellt anpassade till barnets ålder. Men vilka leksaker är det som inte bara är roliga att leka med utan även stimulerar utvecklingen? Hos Fisher-Price finns de experter som är bäst på att besvara den här frågan: barnen själva. Tillsammans med 200 kreativa specialister utvecklar barnen leksaker som är speciellt anpassade till deras behov och som dessutom trollar fram ett leende på deras läppar.

Fisher-Prices leksaker på provbänken

För att skapa en miljö där de små produkttestarna kan leka på ett naturligt sätt, upprättades år 1968 Child Research Center Play Lab i Fisher-Prices lokaler. Genom målinriktade iakttagelser och naturligtvis även aktiv delaktighet, kan man komma fram till hur barn tänker, vad de tycker om och vad de inte tycker om. Det är endast den verkliga leksituationen som visar om en leksak verkligen uppfyller alla krav. Då kan man komma fram till om en leksak kommer att vara intressant under en längre tid samt vilka färger, former och ljud barn i olika åldersklasser föredrar. Barnen har sista ordet i slutfasen av produktutvecklingen.

Av 50 produktidéer lyckas i genomsnitt endast en enda hamna på butikshyllan. På det här sättet kan Fisher-Price vid produktutvecklingen hålla sitt löfte att tillverka åldersanpassade leksaker som följer alla kvalitets- och säkerhetskrav, och som samtidigt uppfyller grundprincipen beträffande lek- och inlärningsvärdet. Sedan 1968 har över 50 000 barn genomfört produkttester i Fisher-Prices Play Lab – och på så vis banat vägen till framgång för produkterna.

Till ansökan för minbebis föräldrapanel i samarbete med Fisher-Price, klicka här!

Kommentarer

Häftigt! Det är ju bara så, barn är de största och ärligaste kritikerna :) Inte konstigt att Fisher-Price är ett så populärt varumärke bland barn, det är ju barnen själv som fått välja : )