Flytningar innan mens – det betyder dem

Flytningar innan mens – det betyder dem

Upplever du att du får mer flytningar några dagar innan mensen är beräknad? Det är helt normalt! Faktum är att flytningarna berättar för dig hur fertil du är. Det finns fyra olika sorters flytningar, vilka alla visar på olika stadier av fertilitet. Läs mer om de här. 
 

Äggviteliknande flytningar

Dessa flytningar liknar äggvita på många sätt. Det tyder på att du är väldigt fertil, och flytningens har den konsistens den har för att spermierna enklare ska kunna ta sig till ägget och befrukta det.


Vattniga flytningar

Vattniga flytningar är rinniga och genomskinliga, och kan ibland misstolkas för kiss. De visar att du är fertil, dock inte lika fertil som vid äggviteliknande flytningar.

 

Lotionflytningar

Lotionflytningar, eller krämiga flytningar som det ibland kallas, har fått sitt namn efter sin konsistens och sitt utseende. Dessa flytningar tyder inte på att du är fertil, och istället för att hjälpa spermierna att simma upp till ägget, stoppar dessa flytningar upp framkomligheten.

 

Klistriga flytningar

Den fjärde sorten flytningar brukar komma nära mensen och är tjockare och klistrigare än de andra, förmodligen för att hindra spermierna att ta sig fram.