Annons:
 
Fråga Doktor Åsa på MinBebis

Fråga Doktor Åsa på MinBebis

Idag lanserar vi Fråga Dr Åsa, ny expert på MinBebis. Doktor Åsa svarar på allmänna medicinska frågor om mamma och foster under graviditeten.

Åsa Vilbäck är läkare, skribent och TV-programledare. Under åren har hon bland annat skrivit artiklar för Dagens Medicin, sommarpratat i Sveriges Radio och varit en aktiv profil i debatten om svensk sjukvård. Under hösten 2010 är hon tillbaka med en fjärde säsong av det populära hälsoprogrammet Dr Åsa på SVT.

Åsa Vilbäck är nu aktuell som programledare för Babygruppens interaktiva webbkurs Profylax Online där hon tillsammans med chefbarnmorskan Nicole Silverstolpe ger användbara verktyg och expertråd till dig som blivande förälder.

Nu kan du ställa dina frågor till Doktor Åsa här på MinBebis!

Kommentarer

Hej, Åsa jag har använt p-plåster i tre månader sen bestämmde jag mig och min partner att vi ska fösöka och få barn men det har gått nu 4 månader och jag har inte blivit med barn. vad kan jag göra? MVH M.A

I TV programmet \"Dr Åsa\", sa Åsa att det är farligt att bada för varmt i början av graviditeten?! Finns det några belägg för det. Har diskuterat detta med barnmorskor på BVC, samt sökt vetenskapliga studier för detta påstående utan att finna belägg för detta.

jag tror inte att det är farligt men man ska använda sunt förnuft. du vill inte bli kokt i varmt vatten eller satt i kylen häller tror du att bebisen vill det? jag tror att de kan handla om blodtryck eller värme, bäst att fråga en läkare på neonatalen eller en specialist.

Hej Åsa! Jag räknade ut att jag hade min ägglossning i torsdags v 44 om det nu stämde. Kan jag har blivit gravid om jag och min sambo hade sex dagen innan och dagen efter? Mvh B.d.f

Hej Åsa, Jag slutade äta cerazette för två månader sen och jag har inte haft någon mens än, hur lång tid kan de ta innan jag får mens?

Hej Nutten. Åsa svarar inte längre i frågespalten. Du är välkommen att skicka in din fråga till vår barnmorska istället, se menyfältet högst upp och leta efter barnmorskan. Mvh Stina

hej min mens är oregelbunden och kortare en va den brukar vara kan jag vara gravid

hej jag och min sambo har inte varit så hälsosamma innan nu har jag blivit de sen vi försökte få barn, men min sambo röker fortfarnade har de så stor roll med rökning och snusning??? sen kan man äta nått speciellt för att öka chanserna i mat ex eller frukt/grönsaker? är motion en viktigt del med för att kunna få barn? tack på förhand // tess

Hej Åsa, detta är ganska viktigt för mig att få svar på !!! det är såhär, jag hade sex med en kille jag känt i 4 år jag hade samlag den 11februari denna månad men det var mellan 10 och 11 det var vid midnatt jag hade det, och jag kände när han kom i mig, jag hade ÄL 10 eller 11 minns inte, något av det!!! och jag kände hur det stack till nere vid ägget eller nåt, har varit gravid 2 gånger förr men fick missfall, men jag var med honom och redan efter några timmar började jag bli varm och började få feber och snuvig, jag frös riktigt mycket i min hud , nästan hela kroppen men samtidigt var jag kokhet, det höll på så i 3 dagar,jag hade 40 grader feber men sedan blev det 38, och nu har jag bara kall svettas, jag har mått illa i 12 dagar, jag äter mycket, jag är även sugen på tomat fast jag inte ens tycker om det !! mina bröst har börjat ömma men inte mörknat inte vad jag ser skillnad på , jag vet inte ens om jag har haft Nidblödning men har läst att man behöver inte ha Nidblödning för att bekräfta att man är med barn, vissa har inte fått det alls, men i alla fall, jag har haft humörsväningar och varit ganska dryg och blir lätt sur , varit så i 12 dagar oxå =/ och haft del flytningar, haft smärta där nere vid höfterna asså nära äggstockarna men vet inget fel på dom har kollat upp det, men haft smärta runt del i alla fall, och känt som mensvärk eller som att man får en smäll mellan benen, men nu känner jag inget av det, jag har börjat få ont i magen, så att jag behöver gå på toa och har hel del gaser, jag kissar ofta fast jag inte dricker mycket, jag undrar är detta tecken på graviditet ? jag gjorde graviditet uträknare och min senaste mens var 27 eller 28 januari, och den sa att jag är i 4 vecka nu och skall förvänta mig mens. Är detta ens möjligt ?
Annons: