Går det att styra om det blir en pojke eller flicka?

Går det att styra om det blir en pojke eller flicka?

Är ni två personer som vill bli med barn genom samlag och dessutom kunna styra om det blir en pojke eller flicka? Tyvärr visar statistiken att det inte finns medicinska bevis för att kunna påverka detta. Listan nedan är helt enkelt råd och rön som kan vara värda att testa om ni ändå är i en period där ni försöker bli gravida. 

Sexställningar, träningsformer och hostmedicin

 • Visste du till exempel att "pojk-spermier" simmar snabbare än "tjej-spermier"? Vill ni ha en pojke ska ni alltså ha sex så nära inpå ägglossningen som möjligt. Vill ni däremot ha en tjej är det bra att tänka tvärtom, det vill säga ha sex någon dag eller två innan ägglossningen då dessa spermier kan hänga kvar ett tag och tar sin tid till att nå ägget.
   
 • Sexställningar som främjar pojkspermierna är allt annat än missionären. Ju djupare penetrationen är desto närmre och snabbare kommer spermierna till livmodern vilket ger killspermierna ett försprång då avståndet blir kortare. Ställningar som bakifrån eller att kvinnan är överst är exempel på pojkbebis-främjande sexställningar.
   
 • Vill man ha en flicka ska kvinnan inte få orgasm. Tråkigt, men det beror nämligen på att orgasmen hjälper spermierna på vägen, vilket innebär att pojkspermiernas väg till livmoder underlättas.
   
 • Pojkspermierna gillar inte värme. Så inga varma bad eller åtsittande kalsonger för männen om det är en pojke ni vill ha. Boxershorts är ett mycket bättre och svalare alternativ.
   
 • En annan rekommendation är att anpassa mammans kost. En basisk kost som innehåller rött kött och salt är sådant som gör en mindre sur vilket pojkspermierna gillar. Ett annat födotips är att mannen ska ta en kopp kaffe innan samlag. Koffeinet sägs göra Y-spermierna ännu snabbare. Är det i stället en flicka du vill ha så skippa salt mat i så stor utsträckning som möjligt.
   
 • Ett annat råd som sägs hjälpa pojkspermierna på vägen är att kvinnan ska ta en sked hostmedicin med det aktiva ämnet guaifenesin. Detta ska enligt rönen tunna ut slemhinnorna och underlätta vägen till livmodern.
   
 • Det är bra att ha en stark kropp och vara hälsosam inför de många förändringarna kroppen kommer gå igenom den närmaste perioden. Men vill man helst ha en liten flicka, satsa på mycket kondition. För pojkbebisar får du bege dig till maskinerna och öka i styrka i stället.

Foto: Santypan