Gravid i sommar? Här är 6 saker du måste ha koll på!

Gravid i sommar? Här är 6 saker du måste ha koll på!

Att vara gravid mitt i sommaren är jobbigt. Den ökade kroppstyngden och blodvolymen gör att du lättare blir trött, varm och mycket känsligare för värmen än i normala fall. Sitt i skuggan hellre än i solen och drick rikligt med vatten. Här är sex saker att tänka på.

Drick vatten – Som alltid ska du dricka mycket vatten, drick extra mycket om du är gravid, speciellt i slutet av graviditeten.

Smörj in dig – För att undvika att bränna dig och få bestående pigmentfläckar ska du skydda dig med hög solskyddsfaktor. Alla gravid får inte pigmentfläckar men varför chansa?

Skugga – Bebisen i magen kan reglera sin kroppstemperatur men med magen i den stekande solen kan det bli några extra grader där inne. För er bådas skull bör du svalka dig när solen är som starkast.

Klä dig – Luftiga bomullskläder, linnebyxor och kjolar. Modet är perfekt för dig som är gravid med A-linje formade klänningar, linnen och tunikor. Du behöver inte längre bara gå på mammaavdelningen, testa istället en större storlek från det ”icke gravida” sortimentet.

Ditt underliv – Risken att få svampinfektioner under graviditeten är stor. Lufta gärna underlivet eftersom det blir varmt där nere en sommar dag. Bär bomullstrosor och var nogrann med att tvätta dem i 60 grader så att alla bakterier dör.

Myggmedel – Läs på förpackning innan du använder myggmedel! Dessa innehåller starka preparat som inte är bra för din bebis. Ta till andra myggknep så som kläder istället.

Gravid i sommar – Vilket är ditt bästa sommargravid-tips? 

Diskutera här

Har du koll på vilka svenska kändisar som väntar barn under 2019? Se alla i videon här!