Gravid med en pojke? Då har du större risk att få problem under graviditeten

Gravid med en pojke? Då har du större risk att få problem under graviditeten

De flesta som varit gravida vet att graviditeten inte bara innebär en dans på rosor, trötthet, värk. Illamående och hårtappning är några exempel på symptom man kan få. Nu har en studie som gjorts på the Robinson Research Institute at the University of Adelaide i Australien visat att de som är gravida med pojkar har större risk att få problem under graviditeten.

De analyserade 600 000 födslar i Australien mellan 1981 och 2011 och såg att majoriteten av de kvinnor som hade stora problem under bar på pojkar. När man studerade de barn som var för tidigt födda var det 27% fler pojkar än flickor som föddes i vecka 20-24, 24% fler i vecka 30-33 och 17% fler i vecka 34-36.

Anledningen till detta menar en av de som gjort studien bland annat har att göra med moderkakan ser lite annorlunda ut i graviditeter med flickor och med pojkar.

LÄS ÄVEN: 7 saker vi som är gravida är trötta på att höra 

När man studerade de som fått graviditetsdiabetes var det dock 4% kvinnor som var gravida med flickor som drabbades.

Trots resultatet av denna studien menar forskarna att man inte ska bete sig på något annat sätt under graviditeten om man bär flickor eller pojkar. Rök inte, ät bra mat, motionera lagom mycket och gör det du mår bra av är råden de ger, och de tycker vi låter bra! 


Källa: parents.com