Här är barnleksakerna som får bäst i test

Här är barnleksakerna som får bäst i test

Dags att börja fundera på julklappar till minstingarna?

I djungeln av leksaker som finns där ute, vill man gärna känna att man köper något som både är utvecklande, roligt och hållbart för barnen att leka med. Visst är det kul att gå efter trender, men det behöver inte betyda att produkten inte kommer att vara aktuell senare eller att nästa barn inte kan ärva den.

Leksaksbutiken Lekmer.se har tagit fram ett gäng leksaker som alla blivit utvalda som ”bäst i test” eller på något sätt nominerade till ett pris. Här är några av dem!

 

1. Nominerad till Årets Småbarnsleksak 2017

Brio Sensory Blocks är ett set med klossar som uppmuntrar till kreativt byggande. Det som är speciellt med dessa klossar är att de, förutom att stapla på varandra, går att vrida, skallra med och en av klossarna har även en knappfunktion. Sensory Blocks är gjord i trä och plast och kommer i en färgglad kombination av klara nyanser. Detta lekset är till för de allra yngsta och stimulerar barnets finmotorik. Läs mer och köp här!

2. Nominerad till årets barnspel i guldtärningen 2017

"Weeeooo Weeeooo" är ett fartfyllt barnspel från Peliko. Spellådan omvandlas till en brandbil och iväg far den för att släcka bränder och hjälpa katter nedför trän. Spelarna försöker hinna med så många utryckningar och uppdrag som möjligt och den som i slutet har flest uppdragskort vinner spelet. Läs mer och köp här!

3. Nominerad till Årets Innovativa Leksak 2017

Fisher Price Code A Pillar är en gullig robotlarv som bjuder på rolig problemlösning och nyttig hjärngympa.
Barnet kan styra larvens rörelsemönster genom att sätta ihop delarna i olika kombinationer. När barnet har tryckt på ON-knappen kommer larven kommer att läsa av hur delarna är ihopkopplade och röra sig i pilarnas olika riktningar. När larven rör sig lyser delarna upp en i taget så att barnet kan se sambandet mellan rörelsemönstret och valet av ihopbyggda delar. Fisher Price Code A Pillar är en innovativ och rolig leksak som gör att barnet kan öva upp sitt logiska tänkande och samtidigt leka och ha kul. Passar barn från 3 år. Läs mer och köp här!

4. Nominerad till Årets Leksak 2017

Lundby Creative är ett hemtrevligt dockskåp som bjuder in till lek. I detta dockskåp står barnets kreativitet i centrum. Lundby Creative öppnar för möjligheter att själv inreda efter eget tycke. Dockskåpet har väggar som går att plocka ur så att barnet kan leka från båda hållen. Genom att vända på de bakre väggarna i nedervåningen så är det möjligt att växla mellan olika tapeter. I förpackningen ingår även ett ark med klistermärken så att det går att dekorera huset ytterligare. Tapeterna går i ljusa pastellfärger med fina mönster som skapar en härlig atmosfär i dockskåpet. Läs mer och köp här!

5. Vinnare Årets Småbarnsleksak 2017

BRIO Ball Pounder är en pedagogisk leksak som gör att barnet får lära sig att utveckla sambandet mellan orsak och verkan samt öva upp koordination och finmotorik. När barnet har placerat bollen på toppen av lådan och gett den ett slag med klubban så kommer den att åka ut ur någon av de tre öppningarna. Bollarna är olika tunga och är tillverkade i plast. Trädetaljerna i denna leksak är gjorda i 100% FSC-certifierat trä som verkar för miljövänligt och ansvarsfullt skogsbruk. Läs mer och köp här!

 

I samarbete med Lekmer.se