Likheter mellan att dejta och att hitta nya vänner

Likheter mellan att dejta och att hitta nya vänner

”Det var lättare att hitta min man än det är att hitta nya mammakompisar”. Det hävdar Elizabeth Broadbent som skrivit en lista med sju tips på hur man skaffar nya vänner när man är förälder. Tipsen är inspirerade av dejtingvärlden, och likheterna med dejting är många.

När Elizabeth träffade sin man började det med lite småprat vilket i sin tur ledde till en dejt, och sen en till, och en till. Det flöt på och till slut var de ett par. Men när hon och mannen fått barn och hon ville hitta nya kompisar som också var föräldrar insåg hon att det var lättare sagt än gjort. Elizabeth hävdar att sökandet efter nya vänner som förälder kan jämföras med dejting, men att det är ännu mer invecklat. Därför har hon skrivit en lista med sju tips till alla er föräldrar som söker nya vänner.

1.  Vem passar mig?
Precis som i dejting börjar sökandet efter en ny föräldrakompis med att du upptäcker någon som du kan tänka dig spendera tid med. Det kan vara vem som helst, men det finns några egenskaper som kan vara lite lämpligare att leta efter när man är förälder. Om ni har barn i ungefär samma ålder är det en klar fördel eftersom barnen då, förhoppningsvis, kommer vilja leka med varandra.

2. Dags att närma dig 
Närma dig den andra föräldern. Till en början kan ni börja småprata med varandra om väder och vind eller om barnen som kanske är den enda sak ni vet säkert att ni har gemensamt. Håll det generellt till en början. Precis så gör vi när vi dejtar också, vi pratar allmänt till en början för att få ett första intryck av personen.

3. Prata mer personligt
När ni känner er bekväma med varandra kan ni prata om mer personliga saker och du kan uttrycka dina åsikter i olika frågor mer. Prata om vad du vill som intresserar dig, amning, dagens förlossningsvård, träning eller något annat. Du kommer snabbt märka om du och den andra föräldern har någorlunda liknande intressen.

4. Ses på en offentlig plats 
Har ni trevligt tillsammans? Planera in en dag när barnen får leka och du och den andra föräldern får mer tid att ses. Föreslå att ni ses i en lekpark i närheten eller på någon annan offentlig plats. Precis som med dejting är det skönt att ses offentligt innan man tar steget och ses hemma hos varandra. När barnen sedan leker kan ni prata mer ledigt eftersom ni vid det här laget förmodligen hunnit gå igenom alla artighetsfraser.

5. Träffas hemma hos någon av er
Efter några träffar med barnen på offentliga platser är det dags att ta det till nästa nivå. Bestäm att ni ses hemma hos någon av er. Låt barnen leka av sig ordentligt. Under tiden kan du och den andra föräldern diskutera de större frågorna som politik och religion eller vad som intresserar dig. Precis som när man dejtar kommer man varandra närmare när man ses hemma eftersom det är en mer avslappnad miljö. Efter att ha spenderat en dag i hemmiljö kommer du antagligen veta om ni har liknande värderingar.

6. Krisläge
Kris! Ställ upp för varandra när krisen kommer. Gör ni det kommer ni komma varandra ännu närmare, precis som du och din partner stärks om ni klarar en kris tillsammans. Behöver din nyfunna vän hjälp med hämtning från skolan bör du ställa upp, om du kan.

7. Fortsätt var nyfikna på varandra
Upprätthåll er nyfunna vänskap. Även om ni umgås intensivt till en början kan vänskapen rinna ut i sanden om ni inte upprätthåller den. Hör av er till varandra då och då, bestäm er för att ses både med och utan barnen. Precis som i en kärleksrelation måste man "hålla kärleken vid liv”.


Lycka till i sökandet efter en ny föräldrakompis!


(Källa: scarymommy.com)