När är det ok att ta hål i öronen på barn?

När är det ok att ta hål i öronen på barn?

I gårdagens avsnitt av Svenska Hollywoodfruar tog Isbel Adrian hål i öronen på sin lilla dotter. När tycker du det är ok att ta hål i öronen på små barn?

Vad tycker du om att ta hål i öronen på små barn? Bör man vänta till en viss ålder då barnet frågar själv eller så tidigt som man själv känner för det? Eller tycker du kanske inte alls att små barn ska ha örhängen?

LÄS ÄVEN: 6 fakta om bebisens öron 

Berätta vad du tycker, finns det en rätt ålder för håltagning på små barn?

Kommentarer

Min dotter var 3,5 månad när hon fick sina hål i öronen. Hon är idag 12 år och har aldrig haft några som helst komplikationer. Tycker att antingen bör de vara riktigt små eller så stora att de själva kan bestämma. Dessutom tror jag att det är större risk för infektioner om de är i "sandlådeåldern".

Nej jag ville byta kanal när jag så de och mina tårar var inte långt borta. Det är inte okej att usätta små barn för den smärtat bara för att det ärr " gulligt". Det är annat när dom är sörre och förstår varför det gör ont och kan välja själva.

Jag tycker att man kan att håll i örona när man är minst 6 år gammal eller tills dom väljer själva om dom vill ha håll i örona.Jag tycker innan dess är förtidigt verkligen låt dom ta håll i örona och låta dom gå igenom smärtan så himla tidigt,när dom är så små.

Ärligt talat blir jag riktigt störd av detta- varför ska man ta hål i öronen på småbarn?! Är det inte tillräckligt att sticka i dom när det verkligen behövs (sprutor osv)? Inget barn har intresse av att ha örhängen i denna ålder så vad är vinningen? Dessutom är risken hyfsad att en bebis river tag i örhänget av misstag och därmed gör sej illa. Jag fattar verkligen inte...

Ursäkta Jess74, men varför gör man hål i öronen på en bebis som är 3,5 månad? Det är bara egoistiskt. Ett litet barn ska inte ha hål i öronen. Finns inte en enda bra anledning. Det är bara själviskt, egoistiskt och ytligt av föräldrarna. Jag är ledsen, men jag tycker du är lika hemsk, om inte värre, än Isabel Adrian.

Jag håller med flera av er andra. Finns ingen anledning att ta hål innan barnen själva kan vara med och välja. Tycker faktiskt att det är lite sorgligt att barnen ska se äldre ut än vad de egentligen är, iaf är det så jag resonerar. Dessutom kan de ju fastna i örhängena precis som ngn nämnde före mig.

Jag tycker man ska vänta, inte minst med tanke på hur vanligt det är med nickelallergier.

Den dagen min dotter kommer och säger att hon skulle vilja ha hål i öronen då ska vi diskutera det, hoppas det dröjer mååånga år.

Håller med de flesta här. Ett barn bör vara tillräckligt gammalt för att själv få välja själv om hon/han vill ha hål i öronen. Punkt.

Håller med de flesta här också utom jess74.....jag bara undrar,för VEMS skull tar man hål i öronen?Kunde inte titta på programmet för jag mår illa över att man kan vara så egoistisk!usch!Mina döttrar får vänta tills dom är minst 6 år iallafall!