Nappskola

Nappskola

Alla bebisar har behovet att suga. Medan det för vissa bebisar räcker med amningen eller nappflaskan, så finns det andra som behöver nappen.

Själva sugreflexen är viktig för bebisen så att hen kan äta och dricka. Samtidigt kan det också ge en trygg och lugnande effekt. Nappen är därför perfekt för att tillfredsställa bebisens behov.

Bra att tänka på när bebisen ska introduceras till sin första napp är att man ska ha kommit igång med amningen först. Det är olika för alla hur lång tid det tar men vanligtvis cirka tre till fyra veckor. 

1. Ge nappen till bebisen när det är dags för vila eller när hen ska sova för natten. 
2. Man bör inte ge napp när man behöver fördröja måltiden eller när barnet är hungrigt. 
3. 
Tvinga inte på nappen om bebisen inte vill ha den. 
4. Ha aldrig en napp knuten runt spjälsängens eller runt bebisen hand eller nacke , detta är väldigt farligt och kan ha förödande konsekvenser.
5. Tänk på att nappen kommer i olika former och storlekar. Ha tålamod och testa er fram för att hitta den perfekta nappen för ju eran bebis!

De bebisar som vant sig med att sova med napp kommer också skrika så snart hen märker att nappen inte längre är i munnen. Som förälder kan du då räkna med att bli väckt när nappen trillat ur munnen.