Annons:
 
Så kan du förebygga och behandla bristningar

Så kan du förebygga och behandla bristningar

Bristningar är något de allra flesta får någon gång i livet. De uppstår när huden stretchas ut under en kort tid, som t.ex. under puberteten när kroppen växer mycket, vid snabb viktuppgång eller om man blir gravid. Men det finns sätt att motverka dem innan de kommer, och har man redan bristningar finns det sätt att göra dem mindre synliga på.

När bristningarna uppstår är de till en början röda, lila eller mot det mer blåa hållet. Med tiden bleknar bristningarna och tunnar ut sig, ibland försvinner de helt men oftast ligger de kvar i huden. Vanliga kroppsdelar att få bristningar på är rumpa, höfter, lår, mage, bröst och nedre delen av ryggen. Bristningar är absolut ingenting farligt men det kan ändå vara skönt att veta att de går att förebygga, och även behandla om man väl fått dem.

Förebygg bristningar

Det finns några saker som förebygger att bristningar uppstår, som dessa.

Hudvård
Se till så att huden inte torkar ut genom att smörja in den regelbundet

Hälsa
Bristningar som uppstår på grund av viktuppgång kan du självklart förebygga genom att äta rätt och träna regelbundet

Under graviditet
Bristningar som uppstår på grund av graviditet kan i viss mån förebyggas genom att smörja in huden regelbundet med olja

Behandla bristningar

Det finns olika sätt att behandla bristningar som uppstått, vanligast är att deras synlighet minskar vid behandling. Här är några sätt att behandla på.

Kirurgi och laser
Det är möjligt att behandla bristningar genom att lägga sig under kniven eller laserbehandla. Det finns flera mottagningar för detta men det kostar ofta en hel del pengar.

Oljor och krämer
Oljor och krämer kan i vissa fall minska bristningarnas synlighet. Bristningar syns mer om huden är torr, så genom att smörja in den med oljor eller krämer minskar synligheten.

Skin Renewal - Anti Cellulite från Swiss Clinic
Swiss Clinic har en produkt som heter Skin Renewal - Anti Cellulite och innehåller en skin roller och ett serum som heter Rejuvenating Serum. Skin Rollern har massa mikronålar som rullas över huden vilket gör att huden luras att den är skadad. Det gör att huden startar en process att tillverka nya hudceller. Behandlingen görs hemma men metoden används även på flera mottagningar.

Skin renewal swiss clinic

Just nu får du 20 % rabatt hos Swiss Clinic. Skriv bara in rabattkoden "AFF" i kassan för att ta del av rabatten! 


I samarbete med Swiss Clinic