Sövande godnattbok

Sövande godnattbok

Har du hört talas om godnattsagan om kaninen som så gärna ville sova? Det är en bok som översatts till över 40 språk världen över och har varit väldigt populär.

Har du svårt att få ditt barn att somna? Denna saga kommer att göra att nattningen går lättare än vanligt. Texten är skriven med en teknik som får ditt barn att slappna av och bli lugn när det ska sova. Över hela världen har föräldrar anammat boken vid kvällsrutinerna.

Boken handlar om Kalle Kanin som inte kan sova så mamma Kanin tar med honom till farbror trollkarl som vet hur Kalle Kanin ska lyckas somna. På resan mot trollkarlen träffar Kalle Kanin och hans mamma massa olika karaktärer som hjälper din lilla att vaggas till sömns.

Det är Carl-Johan Forssén Ehrlins berättelse med ett unikt och distinkt språkmönster som gör att ditt barn kan somna på kvällen eller vid middagsluren på dagen. Boken rekommenderas för åldrarna 3-6 år men kan även fungera på både yngre och äldre barn. Det är ju dock inte säkert att boken fungerar på alla barn men det är en intressant tanke hur en text kan vara skriven på ett sätt så att barnen somnar, utan att boken är tråkig.

Tack för en nästintill magisk bok! Vi läser den som sista bok för kvällen och hittills har min dotter 4 år somnat innan sidan fyra. Jag trodde hon skulle vägra den när hon märkte att hon somnade men istället frågar hon efter den på kvällen för hon somnar så skönt säger hon. Jag kommer köpa ett ex till alla vänner som får barn! 
Helena Levén 

The most peaceful bedtime we have had in months!
Daily Mail
 

Är du nyfiken på att läsa boken? Du kan köpa den på Bokus här ».