Tidiga tecken på utomkvedshavandeskap

Tidiga tecken på utomkvedshavandeskap

Utomkvedshavandeskap, eller druvbörd som det också kallas, innebär att ett befruktat ägg fastnar på vägen ner mot livmodern och börjar växa. Här är några tidiga tecken på utomkvedshavandeskap.

Eftersom det är ett befruktat ägg som fastnar vid ett utomkvedshavandeskap kan kroppen tro att den är gravid, men i själva verket kan ett utomkvedshavandeskap aldrig utvecklas till en graviditet. Trots det får många som drabbats av det vanliga graviditetssymptom så som illamående, ömma bröst och trötthet och eftersom utomkvedshavandeskap ger positivt utslag på ett graviditetstest kan det vara svårt att veta om det är en vanlig graviditet eller just ett utomkvedshavandeskap.

Det finns dock en del tecken som skiljer ett utomkvedshavandeskap från en vanlig graviditet. Några av dem är smärta i underlivet och små blödningar från slidan. Smärta i underlivet är det vanligaste tecknet på utomkvedshavandeskap och känner du det bör du uppsöka vård. För att säkerställa att det rör sig om ett utomkvedshavandeskap måste man ta blodprov, ultraljud eller göra en titthålsoperation.