Annons:
 
Varma och tvättbara skor till de små i höst och vinter

Varma och tvättbara skor till de små i höst och vinter

Vi närmar oss höst och vinter och med det kommer både blötare dagar och kallare temperaturer. Oavsett väder vill vi kunna låta våra barn leka utomhus utan att bli kalla eller blöta. En sko som håller barnens fötter både varma och torra är den klassiska stöveln från Kuoma!

Kuoma-stöveln är tillverkad i ett mjukt material som sitter skönt runt foten och som gör stöveln lätt att dra av och på. Stöveln finns i flera olika mönster och färger för att varje barn ska kunna använda en stövel som passar dem. Kanske har du märkt att ditt barn gärna vill använda större skor än nödvändigt? Det är inget ovanligt eftersom skelettet i barnens fötter blir ömt när foten växer. Därför kan en ”perfekt” sittande sko ömma. För att stöveln ska sitta så bra som möjligt på barnets fot rekommenderar Kuoma att man köper en sko som är cirka 2 cm större än foten. När foten sedan växt så att stöveln bara är 7 mm större än foten är det dags att byta till en större storlek. För att mäta det är det lättast att plocka ut den uttagbara sulan och ställa foten på den på ett plant underlag.

Om stöveln
Materialet i Kuoma-stöveln tillverkas i ett vattentätt, neoprenliknande material. Yttersulan är uppbyggd av miljoner luftbubblor som isolerar mot kylan. Alla stövlarna har ett Pilefoder och vissa av dessa foder är gjorda av ull. Stövlarna har även en gummikant mellan sula och överdel som gör skon stabil och slitstark. För att barnets inte ska gå snett är bakkappan förstärkt även den. Dessutom är stöveln maskintvättbara i 40 grader och kan även torkas i torkskåp på 40 grader. Perfekt till regniga höstdagar och snöiga vinterdagar!

Historien om Kuoma
Kuoma startade sin tillverkning av sulor och tofflor redan 1928. Till en början var de många av de finska skofabrikerna som köpte sina yttersulor från Kuoma men när många av de fabrikerna lades ner började Kuoma tillverka egna överdelar till sina sulor i början av 90-talet. Med det var Kuoma-stöveln född!

Vill du läsa mer om Kuoma och deras produkter, klicka HÄR!


I samarbete med Kuoma