Veckans krönika - Det råder moralpanik på nätet

Veckans krönika - Det råder moralpanik på nätet

Veckans krönikör på minbebis denna veckan är "Bloggmamman", i sin krönika skriver hon så här: "På nätet råder en stor moralpanik bland mammor - hos mig råder bara panik!"

Hur är en bra mamma? Skriven av Bloggmamman

Letar man lite på Internet så finns det flera miljoner råd och tips på hur man bör vara, hur man ska vara och hur man måste vara. På nätet råder en stor moralpanik bland mammor - hos mig råder bara panik!

Jag får panik när barnen skriker, när de slåss och när jag förväntas baka bullar. När barnen skriker, skriker jag ännu högre och när de smäller igen dörren till sitt rum vill jag smälla igen ytterdörren och dra...

Mina barn vill bara gå och lägga sig när klockan är "något-med-sju" så ibland, när saknade efter min jobbande man är som störst och barnens skrik är som högst, slänger jag ihop några flaskor välling och sen säger jag att klockan är "tjugo-minuter-i-halv-sju" bara för att få dem i säng, sen tappar jag upp ett glas vin... Oj, skrev jag vin?

Paniiiik, som mamma får man inte ens smutta på ett glas vin om barnen är i samma världsdel - jag är nog den sämsta mamman någonsin!

Men jag är iallafall ärlig, jag tror inte att nätets alla bullbakande, jollrande, helammande nykteristmammor är ärliga... De som skriver om sina perfekta barn och sin perfekta familj - finns de verkligen på riktigt?

Jag lever efter begreppet "good enough" - jag är en tillräckligt bra mamma åt mina barn, för samtidigt som
jag kan få panik och bli galen så finns det ingen som skrattar högre än jag när mina barn skrattar och det finns ingen som skriker pinsamma hejaramsor högre än jag när de spelar fotboll!

Och framför allt, det finns ingen som älskar min barn högre än vad jag gör!

Så alla mammor, ta ett chill pill och inse att Du är en bra mamma trots frusna köttbullar, färdiga pannkakor, städhjälp, matkassar och barnflickor...

Skriven av: BloggMamman

Håller du med bloggmamman? Tyck till om veckans krönika här nedan! "Gilla" gärna på gillaknappen nedan och dela den med dina vänner på Facebook om du tycker veckans krönika är bra!

Vill du också skriva en krönika till minbebis? Klicka här!

Kommentarer

Tjihoooo, härlig läsning, som alltid hos dig!! :D

Underbart! Du sätter ord på det jag känner! Mer (h)ärliga krönikor från BloggMamman vill jag läsa!

Tack för att du finns & jag vill bara rooooopa ut det! Detta var bara BÄST Ja tack till mera ärlighet :))

Nog för att jag inte är mamma, än.. Men en vacker dag snart hoppas jag :D Och då ska jag bära med mig dina ord, för de är såå sanna som de är sagda! You go Bloggmamman!!

Härligt att läsa. Jag skriver ofta om min perfekta familj. Inte för att jag bakar bullar, diskar, viker tvätt och gör egen barnmat. Nä - för att efter att ha haft hela den där paniken förra gången vi hade småbarn så har vi hittat hem med vår sladdis. Jag tycker att min familj är perfekt för att vi faktiskt skiter i det mesta av alla sådana "krav" och i stället njuter av varandra och stunden som den är. Då infann sig den totala harmonin. Där - mitt i soffan full av tvätt som borde vikas -sitter vi och pruttar bebisen i magen. Vi röjer lite plats i tidningshögen med alla föräldratidningar på matbordet så att vi kan äta. Jag önskar hela tiden att alla mammor som lägger mer tid på att byta barnvagn hela tiden skulle förstå att innan de hinner fatta det är de tonåringar och då är grunden vi lagt med att vara närvarande föräldrar så otroligt mycket viktigare än att ha rätt vagn. Stå på er alla ni mammor och pappor som går i skrynkliga kläder!!!!

Tusen tack för underbara ord. Gjorde min dag :) .// Nybliven förstabarns mamma

Det är ju precis så det är på nätet. Det du beskriver stämmer så väl. Om man skulle tro vad alla mammor på "nätet" säger så skulle allting vara perfekt. Man ska laga egen mat t.ex och baka och hålla på. Om man ger sitt barn burkmat så får man skämmas, ska det behöva vara såhär? Dessa krav skapar en otrolig ångest, man ska väl istället ha fokus på att vara närvarande som förälder istället för att allting ska vara perfekt in i minsta detalj.

Tack! Varit så trött på alla måste göra saker som att, måste vara rent var dag, måste laga egen mat varje dag. Alla punktliga tider då maten MÅSTE serveras. Inget skrik vid maten eller under dagen..alla ska leeeeeee. Sen när man tänker på föräldrar med alla måsten, då tänker jag..När finns det tid för barnen då???? Hur kan alla ha en sån perfekt familj där allt klaffar?? Tycker det räcker med att nåt går fel en dag, så är det kalabalik hela dagen haha. Skönt att höra att ingen har den perfekta familjen, varit så trött på att höra det var och varannan dag.

Tack gode gud för dessa ord! TACK nu gjorde du min dag!

Är så jäkla trött på mammor som vill tävla om vem som älskar sina barn mest och vem som kan vara den bästa mamman. Detta var klockrent skrivet.