Veckans krönika:

Veckans krönika: "Du är ju ändå bara hemma"

Nu drar vi igång med Veckans krönika! Först ut är Bitterpappan med sitt tänkvärda inlägg om att vara föräldraledig! Är man verkligen ledig när man är hemma med bebis?

"Du är ju ändå bara hemma" av Bitterpappan

Jag har funderat mycket på sistone om hur det är att vara föräldraledig. De som inte varit hemma med en bebis kommer nog aldrig förstå hur det är. Jag tror väl vi alla någon gång fått höra. ”Vaddå, du är ju bara hemma så det hinner du väl att göra.”

Att vara föräldraledig är inte bara att vara hemma! Folk som inte varit hemma med en bebis verkar tro att det vi gör om dagarna är, titta på TV, sitta vid datorn, spela WordFeud och gulla med en bebis. Verkligheten ser inte ut så, jag kan inte bestämma att jag ska se ett TV-program som börjar exempelvis 13:00. Det avgör min dotter.

Är hon gnällig, hungrig eller vill ha uppmärksamhet, då kan jag glömma Tv-programmet. Ska jag vara helt ärlig så är TV:n inte ens igång när jag är hemma med min dotter. Det finns helt enkelt ingen poäng. (Paus i skrivandet, bebis som vill ha mat) TV, böcker, tidningar kan vi oftast glömma eftersom det inte går att se, läsa eller hålla sig tillräckligt koncentrerad. WordFeud är nog det enda som fungerar.

Vi som är och har varit föräldralediga vet hur det är. Vissa dagar är lättare än andra, men ingen dag är lätt. Ingen dag är ”bara att vara hemma”. De som jobbar är oftast de som säger ”Du är ändå bara hemma”. Visst vi är hemma, men här är ett par frågor till er då som ”bara jobbar.”

Till er som tror att föräldarledigheten är att vara helt ledig, ser er arbetsdag ut så här?

1. Din chef skriker på dig att han vill ha mat flertal gånger om dagen.

2. Din chef avbryter ditt  jobb konstant med ett ljud som låter som en gnällande dörr. Ljudet kan ibland hålla på ett par timmar. Vad du än gör så försvinner inte ljudet.

3. Du måste byta blöjor på din chef flera gånger om dagen.

4. Lunch och fika? Just det, sådant som vi föräldralediga inte har på fasta tider. Fika kan vi göra om vi har tur, samma med lunch.

Denna lista skulle kunna göras hur lång som helst egentligen. Att vara föräldraledig är ett konstant arbete. ”Bebisar sover ju bara.” Nej, efter ett par månader sover de inte så mycket längre under dagarna. ”Sov när barnen sover.” Lättare sagt än gjort, jag kan inte sova mitt på dagen. När skulle jag hinna med allt det andra?

Om jag ska sova när barnet sover, (Paus i skrivandet, gnällig bebis) hur ska jag då hinna med att försöka äta själv, städa undan lite, sätta igång en tvättmaskin… (Paus i skrivandet, gnäller igen).

Avbryter skrivandet för att det inte går att skriva mer nu. Jag kan alltså inte ens alltid skriva klart eller tänka genom ett inlägg ordentligt. Detta för att jag måste ta hand om min dotter.

Avslutningsvis, ha filmklippet i det här inlägget på repeat i minst en timme och försök göra ditt jobb samtidigt!

Bitterpappan: minbebis.com/blogg/bitterpappan

Känner du igen dig? Eller känner du inte igen Bitterpappans liv överhuvudtaget? Tyck till!

Vill du också skriva en krönika till minbebis? Klicka här!

Kommentarer

Åh herregud kändes som om jag läste om mig själv precis. Haha . Man ska hela tiden hinna med en massa...

Stämmer så bra!!

Ja det stämmer in precis. Det är verkligen ingen semester att vara hemma med barn! Och sova på dagen det hinner man inte med det är då man får passa på att göra andra saker som tex tvätt, disk, mat och städning m.m Du har helt rätt har man inte varit hemma med barn så vet folk inte vad det handlar om tom min man kan säga så när han kommer hem ifrån jobbet " men du har ju bara varit hemma" Han kan inte förstå att man är helt slut.!//

Jag har alltid valt att välja bort disk, matlagning osv, så länge det inte är en total svinstia och dottern får det hon behöver... Jag anser att mitt jobb i första hand är att ta hand om henne, inte att allt hemarbete automatiskt blir mitt... Så jag passar på och sover när det passar... Fortfarande, nu när hon är 11 månader... :) Men det gör jag för att orka ta hand om henne. För det är ingen lek! När hon är vaken går det inte ens att sitta med en tidning, för då ska hon ha den och skriker om hon inte får den. Och man måste passa så hon inte faller eller gör illa sig. TV är inte att tänka på. Inte dator heller, för den ska hon minsann ha... Det suger energi från en att ta hand om barn. Det är tur att man samtidigt får så mycket igen, för annars skulle man inte orka! (Så jag klagar verkligen inte. Jag älskar - oftast - att ta hand om henne)

kunde inte ha sagt bättre själv.. Tack för dessa ord!

Håller med helt! Ibland är det så att jag vill sätta upp dolda kameror i hela huset och sedan visa hela världen (i alla fall, min sambo) att såhära jobbiga stunder kan man också ha! Och detta är faktiskt ett heltidsjobb om inte en "långpanna" (du jobbar merän 10t i sträck). Pust, tur andra förstår en i alla fall : )