Fritt fram att bada  badtunna och pool

Fritt fram att bada badtunna och pool

Många kvinnor är oroliga inför att hoppa ner i badtunnan eller simbassängen under graviditeten. Oron för att bebisen i magen ska ta skada av bakterier är stor medan de gravida ändå längtar efter att bada badtunna eller simbassäng.

Var noga med hygienen

Kvinnor oroar sig för att bada badtunna och pool under graviditeten, de är oroliga för bakterier och att vattnet ska vara för varmt eller att bebisen i magen inte mår bra av ljudet från en bubbelpool.

Det är inte farligt att bada varken bubbelpool, badtunna, bassäng eller bastu under graviditeten. Om du har lätt för att dra på dig urinvägsinfektioner bör du vara extra nogrann med din hygien. Inget bör heller ha legat länge i en badtunna eller bassäng utan att den rengjorts innan du som är gravid hoppar i.

Högt ljud - då sparkar bebisen i protest

Det går också bra att bada bubbelpool under graviditeten. Men det kan dock vara lite obehagligt med den höga värmen eftersom din kroppstemperatur redan innan är lite högre. Det höga ljudet som blir inne i magen är inte farligt för bebisen men de brukar ändå protestera med sparkar på grund av detta.

Källa: Madeleine Kilsbeck verksamhetschef, Barnmorskorna Gamla Stan & Östermalm i tidigare ställda frågor, här på Minbebis.com svarar hon på frågor kring graviditeten under barnmorskan online.


LÄS OCKSÅ:

Besök Barnmorskan online och ställ en fråga
Nio procent tycker alkohol är OK under graviditeten
Så påverkar alkohol bebisen i magen
Besök vårt shoppingtorg