Bästa barnmatsrecepten med bild!

Bästa barnmatsrecepten med bild!

Bästa barnmatsrecepten står föräldrarna själva för. Här är tre vinnare i vår barnmatstävling i samarbete med Philips.

Kyckling med sötpotatis och palsternacka

Inskickad av Johanna Kenas: Vår lille Dexter gillar verkligen mat av alla sorter, och allra bäst hemlagat! Favoriten här hemma är kyckling. Med sötpotatis, med palsternacka, med morot, broccoli eller ärtor.
Gör så här: Koka och mixa kycklingfilé, potatis, palsternacka och broccoli, krydda sedan med timjan och svartpeppar. Succé direkt!


Broccolipuré och rödspättapuré

Inskickad av Sophie Gustavsson: Jag gör all barnmat själv till mina sex månader gamla tvillingpojkar. Senast gjorde jag broccolipuré samt rödspättapuré.

Gör så här: Koka fisk i lite vatten, mixa den med stavmixern och tilsätt lite matolja, smör och mjölkersättning.

Skiva färsk broccoli och koka i tio minuter, mixa den ihop med lite av vattnet. Innan servering har jag tillsatt olja, smör och mjölkersättning.

Tips! De första gångerna blandade jag ut broccolin med rotfruktspuré som barnen tycker om, då vänjer de sig lättare vid broccolismaken. På bilden har jag inte tillsatt någon mjölk ännu, därför ser purén lite stabbig ut.


Sötpotatis á la mamma

Inskickad av Hanna Holmin: Min lilla Axel älskar "Sötpotatis á la mamma".

Gör så här: Koka sötpotatisbitar i vatten med lite rapsolja och rosmarin. Mixa sedan tillsammans med en klick smör och eventuellt lite grädde.

Tips! Vid 6 mån ålder lade jag till kyckling som fick koka tillsammans med potatisen. Nu vid 10 mån ålder får han samma rätt fast med bitar!


Grattis

Stort grattis till er tre, varsitt måltidsset är på väg hem till er från Philips! Och stort tack till alla som varit med och tävlat! Alla bidrag kommer att publiceras inom kort.


Vad älskar din bebis att äta?