Gravid vecka 5

Gravid vecka 5

Gravid vecka 5, om du inte redan visste att du var gravid så kanske du gör det nu. I femte gravid veckan märker många att mensen uteblivit och nya tecken på graviditet.

Bebis

Embryot är nu över 1 millimeter stor. En sträng av celler från ektodermet bildar ett dike som senare ska bli ett nervsystem, hjärna och ryggmärg. Tänk att det sen ska bli en bebis av detta, kroppen är fantastisk!

Du

Har du inte anat att du är gravid innan så gör du det säkert nu. Det kanske ömmar i brösten, du blir varm, du vill gå på toaletten ofta eller kanske har du fått en känsla av mensvärk i magen. En del börjar må illa på morgonen medan andra kvinnor inte känner något alls. Köp ett graviditetstest och testa hemma. Plussar du ringer du till mödravårdcentralen där du bor och bokar in dig för inskrivningssamtal.

Partner

Grattis! Du kanske precis har fått veta att ni väntar barn. Vilken resa ni tillsammans nu har börjat. För en del är det svårt att knyta an till de nya känslorna kring ansvaret för det kommande barnet, tala med din partner och vänner om du har svajande känslor. Bli medlem i vårt forum och få tips och stöd av andra gravida och föräldrar, bli medlem här!

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Kommentarer

Längtar också! Går in i vecka 4 nu och vill bara att det ska bli mer verkligt. Fattar det inte än:)!Det är min andra graviditet och det var 4 år sedan. Denna gång känns det mer spänt på ngt sätt.

Längtar så mkt fast de e så tidigt

Längtar som bara den fast ja bara e i 4 eller 5 veeckan :P men e så rädd att det skulle vara nått fel ...

Längtar oxå.......

Vår graviditet är helt oplanerad och jag är så orolig för jag gjorde ett test efter 4 v som visade negativt. Pga så partade vi på kvällarna under vår semester under v4, när inte mensen kom så gjorde jag ett nytt v5 och det var positivt. Är orolig nu att det ska ha skadat fostret...

Jag har också plussat och är i v.4-5. Har också druckit lite alkohol och är orolig. Har du fått nfgt svar om det kan ha skadat fostret? Vad har ni för sympton hitills?! Mina bröst ömmar och jag har lite molande känsla i magen.. Ej trötthet eller så..

Tog ett test i dag o det var positivt!! Men undra vilken vecka jag är i hade sista mens den 20 juli men tatt test där i mellan ....men inte visat fören i dag..: :)

Clearblue digital test är bäst tycker jag. Där får man reda på rätt så tidigt om man är gravid eller inte och hur många veckor det har gått :) Det är toppen om man inte vill tyda streck. Själv är jag gravid i vecka 4 +2. Jag hoppas verkligen att allt går vägen för jag har haft 2 tidiga missfall på våren. Hoppas att det lilla livet håller sig kvar.

Jag är i vecka 5 (4+5) är alldeles lyrisk. längtar

Jag har oregelbunden mens och gått över 1-2 veckor... då de har ändrat sig från 4:e till 3:e veckan då jag hade p-plåster... Jag har plussat på test från affären, men negativt på clearblue... lite frustrerande ;o Dock hoppas jag på de bästa! :D