Gravid vecka 7

Gravid vecka 7

Gravid vecka 7, din bebis som kallas för embryo växer en millimeter om dagen. De små armarna sticker fram och hjärtat slår. Det syns nog inte på dig att du är gravid men troligtvis så känner du dig gravid.

 

Bebis

Nu går det undan. I den här veckan växer embryot ungefär en millimeter om dagen från att vara 4 till 5 millimeter långt, i slutet av sjunde graviditetsveckan har din bebis blivit ca 11-13 mm. Hela 100 000 nya nervceller bildas varje minut!

Armarna sticker redan fram, man kan se benens utveckling, hjärtat slår, hjärnan börjar dela sig i två hjärnhalvor och ögon och näsa håller på att bildas nu. Embryot kan nu börja utföra flera reflex rörelser såsom att vrida sig och höja samt sänka armen.

Du

Det syns inte, men många gravida kvinnor känner det redan tydligt. Vikten kan ha gått upp eller ner, men det är inget att oroa sig för.

Är det något du oroar dig för ska du försöka fundera på varför du är orolig för det? Du ska inte banta under graviditeten, ät ofta och tänk på vad du äter. Fråga vår rådgivare om hjälp kring kost och träning under graviditeten.

Din matsmältning fungerar långsammare nu, vilket kan göra att du känner dig gasig och obehagligt mätt. Det är väldigt vanligt att gravida kvinnor mår illa på morgonen nu, ha en skorpa eller frukt bredvid sängen när du vaknar.

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Kommentarer

Hej! Jag känner inte riktigt igen mig i det som står om graviditeten under vecka 7, vilkenjag just nu befinner mig i. Jag mår inte illa eller har ömma bröst utan är bara trött och lite grinig. Visserligen tycker jag att jag blir obehagligt mätt ganska fort och så men jag skulle så gärna vilja känna några fler "mer säkra" symptom på att det faktiskt växer någonting där inne fortfarande. Är det så att man kan må så här "bra" och samtidigt vara gravid eller ska jag kolla upp detta på nåt sätt? Kan man kolla om man fortfarande är gravid genom att göra ett till grav.test ex? Många frågor ;) Tacksam för svar!

Hej! Jag tror inte du ska oroa dig. Jag går precis in i vecka 7 och känner precis som du. Jag mår inte speciellt illa och har inte ont i brösten. Möjligtvis kan jag känna mig upplåst i magen och har haft lite halsbränna, men annars mår jag prima. Du kan göra hur många test du vill under hela graviditeten om du blir lugnare av det, annars tycker jag att du ska leva på som vanligt och försöka att inte "tänka på det", även om det såklart är jättesvårt när man är med om något så fantastiskt i sitt liv! :) Lycka till.

jag är i vecka 6 och känner igen allt detta redan... mår fruktansvärt illa till och från och främst på morgonen... vaknar tidigt, hjälper om jag äter nåt...en stund... brösten är superömma och är svullna (hjälp jhur stora kommer de bli?? jag som redan är för storbystad...) längtar tills jag mår bättre...

hallå allihop. tror inte ni behöver oroa er. Jag kände i pricip bara av ömma bröst, trög och uppblåst mage och halsbränna hela vecka sex. Sen i början av vecka 7 kom illamåendet och tröttheten bara så där- allt liksom förändrades över en natt.... Knaprar nu åksjukepiller för att klara av illamåendet...

Skönt att höra att det finns fler som mår "bra". Mår inte heller illa. Det är lite stressande att läsa på de olika graviditetsidorna om symtomen i v 6 och 7 där det står att "illamåendet är nu i full gång" när det inte är så. Då är det skönt att veta att det finns fler som mår "bra" :)

Jag mår FRUKTANSVÄRT illa. Alla ni som inte gör det, tacka han där uppe för det. Jag kan inte äta något annat än smoothie och det tar mig över 1 timme att ens kunna gå upp på morgonen. Brösten ömmar, magen ömmar, fast föda kan jag glömma!

Jag känner precis som Sara. Det är inte kul allas :/ .. Ni som mår \"bra\" va glada för det och njut för fullt! :) Grattis till graviditeten alla! Kram

gravid för tredje gången och alla graviditeter är olika, första graviditeten mådde jag prima fram tills förlossning, mådde aldrig illa, hadde aldrig ont, och var ute å dansa veckan innan bf;) andra graviditeten kom allt, illamående i 12 veckor!! foglossningar som var hemska, kunde inte röra dom 15 sista veckorna, å svällde upp som en flodhäst...å denna gången känns det ganska bra..lite illamående bara å ömma bröst..men för övrigt pigg...tänk att dt kan vara så olika!

Vad glad jag blir av att höra att man faktiskt kan vara gravid i v 7 utan att må dåligt! Jag har haft en känsla av att barnet inte finns längre. Har den fortfarande gnagande i mig men känns lite lugnare nu när jag har läst det här. Jag har inga krämpor som gör mig påmind om att jag är gravid. Bara ont i brösten. Vad skönt att det finns sidor som de här så man kan dela med sig!

Hej! Jag är också gravid i vecka 7, Lite öm i brösten, jag mår inte illa på morgonen men har under dagtid ett lite molande illamående, Annars mår jag ganska bra just nu och är lycklig! Detta är mitt 4 barn men min sambos första så han är lite orolig! :-) Grattis alla gravida!