Gravid vecka 11

Gravid vecka 11

Gravid vecka 11, från och med nu kallas ditt embryo för foster men vi kallar den för bebis. Den kan röra på huvudet, tungan och är stor som en kiwifrukt. Om du lägger dig på rygg kan du försöka känna din livmoder.

Bebis

Från och med nu är embryostadiet över och din bebis kallas nu för foster fram tills att den föds. Här benämner vi ditt foster med bebis. Mellan huvud och stjärt är din bebis som en kiwifrukt, omkring 4,5 till 6 cm.

I tredje månaden upptar bebisens huvud hälften av kroppslängden. Din bebis kan röra på huvudet, tungan och läpparna. Och naglarna börja växa.

Du

Du kan inte känna bebisens rörelser ännu, men din livmoder har blivit så stor att den nästan fyller ditt bäcken. Lägg dig på rygg så kan du känna den precis ovanför blygdbenet. Din bebis påverkas av hur du lever så försök leva och äta regelbundet och nyttigt. Motionera i din takt, det är bra inför förlossningen att ha en god kondition.

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Kommentarer

Hur menas att man kan känna livmodern? Lägg dig på rygg och känn.. På magen eller vaginalt?

Ovanifrån, om du ligger på rygg och sedan känner långt ner i magen så blir det som en klump kan man säga.

Hej jag undrar kan man känna bebis rörelse vecka 11??

Står ovsn stt msn ej ksn känna litens rörelser ännu :)

Härlig stavning där-skriver i mörker. skulle stå: Står ovan att man ej kan känna litens rörelser ännu :) ..hehe

Märker knappt att magen skulle ha vuxit. Eventuellt lite spänt när jag sitter med mina vanliga jeans. Hur stora är ni andra i vecka 11? Vet att min egen mamma hade samma, men skulle gärna vilja se resultat!

Samma här Sanna80. Jag kanske är lite svullen, men det är nog mest beroende på tarmarnas dåliga aktivitet. :=

Jag går in i vecka 11 idag och än syns inget på magen. Bara brösten som har vuxit än så länge. Ibland tvivlar jag på att jag verkligen är gravid... :-(

Jag är i v11 och det syns rätt mycket men bara på magen som putar och brösten som blivit större! Jag kan inte knäppa mina byxor längre och har gått upp 3 kilo redan...men det kan ju bero på att vi väntar tvillingar :)

Nu mot slutet av vecka 11 börjar jeansen faktiskt sitta åt lite. Känner mig liiite tjockare. Tror jag har gått upp 1,5-2 kg såhär långt.