Gravid vecka 14

Gravid vecka 14

Gravid vecka 14, har du en tennisboll hemma? Din bebis är nu ungefär lika stor som en tennisboll i vecka 14. Din kropp förbereder mer plats för bebisen i din mage.

Bebis

Din bebis är 8 cm och väger ca 25 g. Bebisen är ungefär lika stor som en tennisboll. Nacken och halsen börjar bli så starka att bebisen kan hålla upp sitt huvud. Nu är alla kroppsdelar så pass utvecklade att man kan se vilket kön bebisen har.

Du

Nu tänjs musklerna och huden ut för att ge plats åt bebisen att växa. Om du fött barn tidigare och tycker att magen är mycket större den här graviditeten så är det helt normalt.Om du vill göra ett fostervattenprov så görs det kring de närmaste veckorna. Det uppstår en massa känslor när du är gravid. Låt din partner och de närmaste få chans att stödja dig genom att prata med dem. Be din barnmorska om hjälp, hon finns där för dig.

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Kommentarer

coooolt

När börjar magen få en bula? tycker inte de händer något men ja har ju haft en liten kula sen innan så sätt :P men ändå de borde ändå synas snart kan man tycka även om man e mullig ^^

jag är i vecka 13+4 och ja har fått en bula redan;)

min "bula" varierar under dagen, ibland när jag vaknar på morgonen är det en stenhård kula som sticker rakt ut, ibland är den dessutom sned. den "mjuknar"/försvinner när jag kommer upp och rör på mig en stund. när jag ätit är bulan större, givetvis. jag börjar tycka det är ansträngande att "hålla in" magen, och när jag exempelvis slappnar av i duschen ser jag enorm ut :)

Jag är i v.13+1 och jag har en redig bula men för den som inte vet att jag är gravid ser jag nog bara mullig ut :)

Jag är i vecka 13+5 idag :D men märks nästan inget på utsidan än. :> Jag o min pojkvän tycker jag har fått brun mage som att jag har solat men de har jag inte :S haha kan pigmenten ändras?