Gravid vecka 30

Gravid vecka 30

Gravid vecka 30, bebisen väger ca 1400 g och är 38 cm lång. Hjärnan växer ihop mer och mer för att få plats i kraniet. Det börjar bli trångt, men din bebis kan faktiskt slå en kullerbytta inne i livmodern.

Bebis

Bebisen väger ca 1400 g och är 38 cm lång. Hjärnan växer ihop mer och mer för att få plats i kraniet. Det börjar bli trångt, men din bebis kan faktiskt slå en kullerbytta inne i livmodern.

Du

Måttet på livmodern är ca 28 till 31 cm. Många tycker att det är full fart i magen den här tiden. Det finns även de som säger att så som barnet är i magen blir det även när det är fött. Du kan påverka hur du mår med rätt kost, motion och vila. Ät efter tallriksmodellen så får du i dig ordentlig med vitaminer.

Gravidmagar i vecka 30 

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Kommentarer

att det är full fart jo herre gud!... men dock har jag så otroooligt ont av foglossningen!...kan inte sova på nätterna ligger och grinar och på dagarna går jag som en pingvin! fått konstiga hudförändringar i nacken typ..värsta ödleskin eller någonting känns det som och det kliar och irriterar!... och fötterna värker som aldrig förr. och huvudvärken är kvar sen måånga veckor tillbaka. ja herregud märker hur tungt det börjar bli nu! trappor är en mardröm för mig. alla måste stå och vänta på mig längst upp medan jag flåsar och stönar och hasar mig upp. och när jag är uppe måste jag lägga mig ned på marken som en jäkla valross och vila! är det fler som känner såhär också?

Svar till fertilitetsgudinnan: Jag är inte i v.30 än utan i v.29 men jag förstår hur du känner dig. Jag har en hämsk foglossning och har haft det ganska länge redan men det blir bara värre och värre. Jag har inte gått upp så mycket i vikt men känner mig stor som ett hus i alla fall och alla rörelser känns jobbigar än vanligt. Jag vet inte om jag har något råd jag kan ge dig för det känns som att jag har provat allt. Men man får tänka positivt, det kommer ju något underbart utav den här smärtan. Jag hoppas det blir bättre för dig!

Är i v 30 och måt finfint! Ingen smärta, inga obehag :-)

Kämpa på trots foglossning och ödleskinn! Tänk vilken fantastisk krabbat det kommer komma snart:) Jag håller med Linda, mår prima ballerina. Visst har jag ont i ryggen och det är tungt och magen tar i men när den lilla sparkar och härjar är det värt varenda grej! Jag längtar så OTROLIGT mycket efter att få min bebis i min famn! Kämpa på!!!

andra barnet nu, första var ett helvete . roligt ochså att bo på tredje vån! har nog aldrig gråtit så mycket o sovit så lite! det enda som hjälpte en smula och var värmedyna, värmekuddar och långa bad och duschar. hålla sej varm om natten med extra element och inte stå och gå för långa perioder!! jag fick det mesta, ryggen klappade ihop, foglossning och ischias! detta är långa dryga månader och gör inte som jag gjorde! be läkarna, barnmorskan, sjukgymnasten om hjälp!