Gravid vecka 39

Gravid vecka 39

Gravid vecka 39, nu väger din bebis omkring 3,5 kg och laddar upp med näring som den kan använda framförallt om den skulle få syrebrist under förlossningen. Bebisen förbereder sig på ett förlossningsmarathon som ni två ska klara tillsammans.

Bebis

Din bebis ökar nu sin vikt med ca 28 g per dag. Din bebis väger omkring 3,5 och 3,7 kg och är ungefär 48 till 50 cm lång. Hjärtat och levern laddar upp med näring som bebisen kan använda framförallt vid syrebrist under förlossningen. Men även som en reservdepå de första dygnen innan den riktiga modersmjölken kommit igång. Nu förbereder sig bebisen för ett riktigt marathon, ni ska klara detta tillsammans så försök att hjälpa till så mycket du kan.

Du

Nu tar bebisen upp hela din mage som mäter mellan 35 och 37 cm. Det ligger en helt färdig bebis i din mage, är det inte otroligt? Nu kan bebisen komma ut vilken minut som helst, men kom ihåg att det är bebisen som bestämmer när det är dags. Om du inte skrivit en förlossningsplan ännu så är det hög tid för det, se länk nedan.

Källa 40 veckor: Mammapraktika av Leni Söderberg och Barnmorskan online på Minbebis.com

Kommentarer

Tack så mycket för det Ulrika!

"Nu väger din bebis laddar upp med näring som den kan använda framförallt om den skulle få syrebrist under förlossningen." Blev visst en liten miss i början på meningen där ;)

Är gravid i vecka 39 och mår så jäkla bra! Är så tacksam för detta och ägnar varje dag en tanke på er som tyvärr inte alls mår så bra.. Är ute och promenerar varje dag med hunden, men måste ta det saaaakta annars säger kroppen ifrån. Lärde mig lyssna på den när jag fick sammandragningar (smärtfria) dagligen, men med vila mellan varven klarar jag nu av det mesta! :) Oj vad vi längtar efter den lilla!! kanske skulle ha tagit ett dopp i en kall fjällsjö och chockat kroppen?? då kanske det händer ngt ;) Har för övrigt gått upp kring 9 kg sedan start, trots att jag äter som en häst! Inga bristningar och sover gott på natten! Är så lycklig över det lilla miraklet i magen!! Kramar till er alla gravida!! lev å må! :D

din mage som mäter mellan 35 och 37 cm.  Ni måste mena livmodern? ;-)

ville du sätta en kniv i de som har det betydligt jobbigare än du och har kanske haft större delen av graviditeten? Lagom info är kanske bäst?