Statistik  - Det föds fler pojkar än flickor i Sverige

Statistik - Det föds fler pojkar än flickor i Sverige

Större chans att du får en pojke, i alla fall om man utgår ifrån befolkningsstatistiken de senaste sju åren. Under 2011 föddes det 111 770 barn i Sverige varav 57 205 var pojkar och 54 565 var flickor.

Efter 2000-talets årliga ökning av antal födda barn har kurvan nu återvänt nedåt. Under 2011 föddes det 3 871 färre barn än 2010.

Det är inte ovanligt att födelstalet varierar, under 1900-talet har antalet födda i Sverige varierat kraftigt. Detta beror till viss del av att antalet kvinnor i barnafödande åldrar varierar och även när i sitt liv kvinnorna får barn.

Likt tidigare år är det något fler pojkar än flickor som föds, 51 procent pojkar och 49 procent flickor.

Källa: Scb

Kommentarer

En av pojkar en min lilla son!! :)

Hej.hmm hur ska jag börja..jag och min man vi va på ultraljud och kollade på könet,vi båda två vi ville och vi hoppade på att vi skulle få en pojke.men såå slutade det med att vi ska få en flicka,min man va arg han vill inte ha barnet,vad ska jag göra,jag blev ledsen lite att det inte är en pojke men sen tänkte jag jag ska få en lite prinsessa. ,jag blev glad,eftersom det är vårt första barn vad spelar det för roll om det är en pojke eller en flicka..jag är i veckan 22 på söndag blir jag veckan 23..jag vet inte vad jag ska göra jag grätt igår när vi fick veta att det är en flicka..jag känner mig så dåligt det känns som det är mitt fel..stackars bebisen,hade jag kunnat göra abort så hade jag gjort det.men det går inte..jag känner mig som att jag är instängd i ett glas som jag Springer runt utan o springer men vet inte vad jag ska göra..:-(:-(:-(:'(:-(