Doktor Åsa om graviditeten från ägg till bebis

Doktor Åsa om graviditeten från ägg till bebis

Doktor Åsa tar upp allt från hur man ökar chanserna att bli gravid, sorgen vid missfall, om "gissa-könet-i-magen-myterna" stämmer eller inte och mycket mer i programmet från ägg till bebis. Här på MinBebis får du fem handfasta tips av Åsa på hur du optimerar dina och din partners chanser att bli med barn.

Programmet Doktor Åsa om graviditeten från ägg till bebis sändes kl: 20.00 på SVT2 den 15/9 och var ett fullspäckat och kul program där tittarna fick träffa barnmorskan Gudrun Abascal som diskuterar förlossningar och fick en inblick i hur mycket av barnets framtida hälsa som grundläggs i forsterlivet.

Doktor Åsas 5 bästa bli gravid tips

  • Ägglossning - Stirra er inte blinda på ägglossningsstickorna. När de väl ger utslag kan det vara sent för att hinna befrukta ägget i äggledaren, man måste även ha sex innan de ger utslag.
  • Glidmedel - Tänk på att inte använda glidmedel som kan vara spermiedödande, det finns speciellt glidmedel som inte är det.
  • Testiklar- Se till att du som kille håller koll på testiklarna: ingen värme i form av varma bad, bastu, tajta brallor eller bilsätesvärmare - det skadar spermierna.
  • Rökning - Sluta röka! Rökning hos endera part försämrar chanserna för graviditet.
  • Lustfyllt sex - Sluta "göra barn" - ha sex. Frekvent och lustfyllt sex ökar chanserna att bli gravid.

Missade du programmet Doktor Åsa så går det att se här.
Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Efter programmet svara Åsa gärna på dina frågor kring "Från ägg till bebis" på MinBebis och om allmänna medicinska frågor om mamma och foster under graviditeten!

Kommentarer

Det brukar gå att se dom i det dära \"play\" på internet. Har sett hennes tidigare avsnitt där.

Dr Åsa eller Idol??? Det är frågan.... blir lite splittrad nu... =(

Idol känns lite uttjatat...

idol går ju också se där

spela in eller kolla ett på webben :) kanske bara ja som har vhs nu för tiden haha

Ni har rätt... dessutom så gå idol i repris på söndag... hehe jaja vi får se hur jag gör... Har dessutom för mig att Dr Åsa oxå går i repris..

Bor i norge. Får jag fråga vilken kanal dr Åsa är. Gissar att det är 20.00 med tanke på att det är samtidigt som Idol:-)

Hej, Dr Åsa sänds på SVT2 och borde då också gå att se på svt play. =)

Det sändes ju inte alls på svt 2!!

Det visades ju inte på tv igår, satt framför tv:n från kvart över åtta till nio men ingen dr åsa!! Besviken!