Får din partner dricka alkohol veckorna innan förlossningen?

Får din partner dricka alkohol veckorna innan förlossningen?

Jenny som driver en av minbebis populäraste bloggar under namnet "Deer" tycker inte det är ok att hennes partner dricker så nära förlossningen, vad tycker du?

"Lilla H" är beräknad att titta ut den 15:e september. Jenny tycker inte det är ok att hennes partner dricker öl så nära förlossningen.

Så här skriver Jenny i sin blogg:

Jag tycker liksom att han själv borde känna att det kanske är dags att hålla sig ifrån alkohol nu, att det liksom inte är helt 100 att komma till BB och lukta öl?!

Hela inlägget kan du läsa här!

Tyck till i Jennys blogg eller i kommentarsfältet nedan!

Kommentarer

Jag tycker nog att den blivande pappan borde ta sig en vit månad innan Bf.

Jag håller med, det är inte okej. De ska kunna sätta sig i bilen när som helst o skjutsa in en till sjukhuset/bb. Det kan ju bara vara saker man blir orolig över att de vill att man ska komma in så de får ta en titt på än. Nej jag säger samma som en ovan, en vit månad innan bf får det allt acceptera att ha.

Jag tycker inte att det är okej. Nu har han u iofs skrivit en kommentar han oxå och förklarat sig men jag tycker ändå att det är fel.

Jag är lite kluven där måste jag säga. Jag menar, jag skulle tycka att det var helt ok att min sambo tog sig en whisky om han nu skulle känna för det. Vi har iofs många som kan skjutsa om det skulle bli bäbis just då men jag skulle inte tycka att det var ok att han festade/söp. Men helt ok med ett glas tycker jag. Om det inte är så att man har några mil in till förlossningen och ingen annan som kan köra, då får han vackert stå över.

Frihet under ansvar! Den sista månaden fick han dricka öl och whiskey så länge han var hemma, skulle jag föda hade vi fått ta en taxi i värsta fall! Jag sa dock till honom de ggr han var ute med vänner i slutet att supa sig full inte var det bästa han kunde göra om nåt hände! Han avstod själv från att dricka när han gick ut, dock drack han öl till maten när han var hemma o kände för det!

Skulle det vara så att han dricker lite under månaden innan BF kan man väl känna sig lite säkrare genom att man vet att det går bra att åka taxi in. Han behöver väl inte och borde väl inte behöva dricka sig full om det inte är absolut oundvikligt med nåt jippo eller svensexa eller nåt men vad tusan det är väl härligt och ha en full och sentimental man över sig när bebben kommer! ;)

Självklart "får" han göra som han känner för men som tur är har jag en man som kan tänka själv :)

Jag tycker att den blivande pappan kan hålla sig från att dricka innan förlossningen. Det blir mer tryckt för mamman och det är inte trevligt att sin kille luktar alkohol på förlossningen. Min kille har även avstått vissa gånger under min graviditet från att dricka, då jag inte orkar vara på tillställningar så länge så är han nykter i fall jag måste hem och vila. Han frågade även när jag blev gravid om jag ville att han också skulle avstå helt från att dricka, vi är två som väntar barn. Men han har fått druckit alkohol under graviditeten men innan förlossningen blir det inge dricka av. Jag behöver den tryggheten från honom och det är väl inte hela världen att avstå innan!

Jag tycker synd om killen som nu blir utpekad som nån idiot över hela minbebis. Stackarn tog ju bara EN öl och ringde upp.

Självklart. Fånigt vore det väl annars - stackars kille! Varför ska stackaren behöva ge upp förmånen att kunna ta sig ett glas till maten bara för att han ska bli pappa..? Blir det kris till sjukhuset får man väl be en granne köra - eller i bästa väl vänta tills mannen kan sätta sig bakom ratten. Känns som en dålig ursäkt för att få lov att begränsa sin mans frihet.