Marianne Mörck tvingad till operation efter smärtsam olycka: ”Hemskt”

Marianne Mörck trivs bäst i sitt eget sällskap. Men när hon nyligen skulle bege sig till affären råkade hon ut för en riktigt otäck olycka som resulterade i att hon tvingades  operera.

Marianne Mörck har varit med om en otäck olycka.

Operasångaren och skådespelaren Marianne Mörcks, 74, karriär inom underhållningsbranschen inleddes redan på 70-talet. Hon var med i olika teater- och operauppsättningar och reste runtom i landet med och framträdde. 

Men hennes stora genombrott som gjorde henne riktigt folklig kom på äldre dagar – när hon spelade Birgitta i serien ”Bonusfamiljen” som hade premiär 2017.  Samma år var hon även med i ”Stjärnorna på slottet”.

Efter ”Bonusfamiljen” har hon även varit med i serier som ”Wallander”, ”Sjölyckan” och ”Strandhotellet”. 2019 fick hon det prestigefulla uppdraget att vara julvärd.  

Marianne Mörck var julvärd 2019.

Marianne Mörcks stormiga kärleksliv 

Mariannes karriär går sannerligen som tåget, men på kärleksfronten har det varit lite mindre händelserikt. Hon har tidigare pratat öppenhjärtligt om sitt stormliga kärleksliv. Under 15 år levde hon ihop med en alkoholiserad man som gjorde att livet var ganska dramatiskt i perioder.  Något hon har berättat om för Aftonbladet.

– Jag har haft ett väldigt rörigt liv. Det har varit mycket svartsjuka och dramatik. Jag har levt med en alkoholist i femton år. Vi köpte motorbåtar och 15-rums patriciervilla och hade sommarställe. Jag har renoverat och dränerat, för en dag ropade dottern: ”Mamma, mamma, Peter simmar runt i källaren”. Då var min son fyra år och simmade runt bland svarven och verktygen, sa hon till tidningen.

Sedan uppbrottet för över 30 år sedan, har hon levt som singel. Vilket hon trivs bra med.

– Efter tre långa förhållanden är jag klar med den biten. Jag har hittat mig själv och är lyckligare än jag varit tidigare någon gång. Nu slipper jag att anpassa mig helt efter någon annan, utan att behöva en massa ifrågasättanden och tjat, har Marianne sagt till Hemtrevligt.

Marianne Mörck 1997.

Marianne Mörck lever isolerad 

När Marianne Mörck trivs bäst i sitt eget sällskap och har det enligt egen utsago bra på egen hand. När hon gästade journalisten Janne Josefssons podcast ”Oväntat besök hos Janne Josefsson” berättade skådespelaren att hon är extremt lycklig i sitt liv.

– Jag har ju levt isolerad hemma i 20 år. Eremit. Det är neddragna persienner. Jag bor i en stor villa. Där bor jag själv, ingen gör mig besvär och knackar på dörren eller ringer på klockan. Jag öppnar bara för de som ska sälja munkar, tubsockor och salami.

Hon fortsätter: 

– Jag har det så fruktansvärt bra. Jag vet inte vad det är som gör detta, jag undrar ju egentligen om jag är såhär lycklig. Men skulle du ställa en karl framför mig och ett nytt hus, två bilar och en liten trädgård, då skulle jag slå bakut.

Marianne Mörck i sitt hem utanför Malmö.

Smärtsamma olyckan – Marianne tvingades till operation 

Hennes hektiska arbetsliv balanserar hon alltså med att vara helt själv med katten hemma i villan. Men då och då behöver hon givetvis bege sig ut för att handla. Nyligen var hon på väg till affären och råkade ut för en riktigt otäck olycka som resulterade i en operation. 

I podcasten ”Nemo möter en vän” berättar hon om händelsen. 

– Jag skulle snabba mig över gatan och gick i mina tofflor som jag alltid går i. Jag kom till trottoaren men tittade inte ner. ”Oj, jag måste in i affären, vad roligt det här ska bli”, tänkte jag. Jag såg inte trottoarkanten och föll som en potatissäck! Det första jag tänkte var inte: ”Aj, vad det gjorde ont”, utan: ”Såg någon mig?”. Jag ville bort från den här världen. Inte ramlar man väl? Det är hemskt! Men så blev det, berättar Marianne.

Hon fördes till sjukhus där hon fick gips runt ena handen. Men någonting gick snett och läkarna tvingades göra om proceduren. 

– De klippte upp och gjorde ett nytt gips på mig i förrgår, så jag är nyopererad, säger hon.