Annons:
 
Tiobarnsmamman Mirka

Tiobarnsmamman Mirka "Ett nyp i baken kommer man långt med!"

Hon är medlem i MinBebis Föräldrapanel sen tidigare och nu bloggar hon även här om livet som tiobarnsmamma. Vi har frågat Mirka Norrström om kändisskapet från Familjen Annorlunda och familjelivet.

Förra veckan presenterade vi Madeleine Ilmrud från Familjen Annorlunda som ny blogg på MinBebis, nu har vi även Mirka Norrström, 38, från programmet som bloggar om livet med tio barn.

Familjen Norrström bor i Märsta och består av Peter 47 år, Kevin 13 år, Linnéa 11år, Jennifer och Benny 8 år, Selina 7 år, Victor 5 år, Alice och Oliver 4 år, Thor 2 år och Nellie 9 månader.

Hur kommer det sig att ni valde att vara med i tv programmet Familjen Annorlunda?

Först och främst för att visa folk att det går att ha många barn, vårt liv är inte annorlunda alls förutom antalet barn. Tyvärr så finns det många fördomar mot oss med många barn och kan jag motverka det så är det bra.

Du var ju även med i säsong två av Familjen Annorlunda, hur har livet förändrats efter medverkande i tv?

Vi hade jätteroligt under inspelningarna och kom nära vårt filmteam och fick genom det också goda vänner. Vi har blivit ännu mera sammansvetsade som familj och har även lärt oss att se vissa saker och ting med nya ögon och det på ett positivt vis. Skillnaden annars är att nu blir vi igenkända vart vi än går och många människor kommer fram till oss och pratar.

Vilken respons har ni fått från vänner och bekanta?

Vänner och bekanta tycker att det är roligt att vi är med och alla barnens kompisar är så glada att de får se sina kompisar på tv.

Hur tror du att det har påverkat barnen att vara med i programmet?

Det har bara varit positivt för barnen och de har inte fått höra något elakt alls vilket vi oroade oss för i början. De har fått vara med om många härliga upplevelser som gett dem en massa minnen.

Hur får du dagarna att gå ihop med alla barn och allt som ska göras? Får de hjälpa till mycket hemma?

Jag är en rutinmänniska ända ut i fingerspetsarna och det har nog underlättat på många vis. Jag gör gärna saker själv på mitt vis. Men jag låter barnen hjälpa till när de vill och gör ingen tvång av det. Barnen är väldigt hjälpsamma och vill göra det ofta och gärna och när de vill hjälpa så är det då viktigt att låta de få göra det.

Varför tror du att du och din man har lyckats hålla kärleken vid liv? Har du något bra tips till andra som tappat glöden?

Oj, vi lär oss fortfarande. Vi tror att lyssna på varandra i gott och ont är A och O! Man kanske inte alltid har tid eller ork för sex men det är viktigt att ändå visa ömhet för varandra. En flyktig puss, kram eller nyp i baken kommer man långt med.

Vilken respons får du från dina bloggläsare?

Responsen har varit enorm och jag bara älskar mina läsare överlag! Så otroligt fina människor som skriver till mig, peppar mig, ger mig massa fina kommentarer. Sen har jag även haft några negativa kommentarer och vissa till och med riktigt elaka. Det var jobbigt i början men nu har jag lärt mig att skaka av dessa, jag vet ju bäst själv vem och vad jag är.

Följ Mirkas liv här på Minbebis, klicka här för att komma till bloggen!

Kommentarer

Varmt välkommen Mirka! Vi på MinBebis är jätteglada att ha dig här!