Visst kan du färga håret när du är gravid

Visst kan du färga håret när du är gravid

Många gravida är tveksamma mot att färga håret under graviditeten, de är rädda för att kemikalier ska skada fostret i magen.

Svaret är att du visst kan färga håret när du är gravid. Det är varken farligt för dig som gravid eller din bebis i magen. Men många frisörer brukar avråda ifrån det då de inte kan garantera att resultatet blir som önskat då hårets kvalité förändras under graviditeten.

Så fixar du mammahåret

Klipp en riktig frisyr – Har du långt hår och bara sätter upp det och aldrig känner dig nöjd? Då bör du fundera på att göra något åt det. En bra klippning ska gå att förvandla och styla om. Boka en tid hos frisören för en konsultation. Björn Axén erbjuder gratis konsultation och skräddarsyr en frisyr som passar just dig!

Färg gör förändring – Slingor i olika färger blir fint. Blanda ljusa toner med mörka, kalla och varma färger. Vill du både vara mörk och ljus så kan frisören lägga ljusa slingor i den bena som du brukar ha, och mörka under dessa. När du då har benan som vanligt är du ljus, vill du vara mörk kan du enkelt ha benan på annat sätt, för att framhäva det mörka i ditt hår.

Kommentarer

Hur kan ni vara så tvärsäkra på det? Sponsring av frisörmärke ser jag. I Danmark har man förbjudit vissa giftiga kemikalier i hårfärger som man inte gjort i Sverige som ligger EFTER med forskning av detta.

Vilket bullshit! Bara för att Sverige inte har avrått ifrån det ännu så betyder det inte att det inte går över till fostret. Mamman har gifterna i urinen två dagar efter hårfärgning, och framstående forskare i andra länder menar att det är högst olämpligt för gravida att färga håret. Färgar man håret 4 ggr per år så utsätts man för samma halter av gift som frisörerna själva. Forskning visar att frisörer för det första har en hög frekvens av missfall och för det andra ofta föder lågviktiga barn med allergier som följd.

Såg faktiskt ett program för några år sedan som framhöll att Sverige är ett av de länder som faktiskt tillåter extremt starka hårfärgningsmedel som går ut i blodet och håller sig kvar i flera dygn. Till skillnad från Danmark och Frankrike. Amning var tydligen inget problem, men vid graviditet så fanns det verkligen anledning till att avstå. Jag tror det var Uppdrag granskning eller liknande. Jag färgade håret med örtfärg senast som inte ska innehålla ammoniak och sånt. Funkar väl bra om man verkligen måste färga, men bäst är nog att låta bli.

http://www.tv4.se/kalla-fakta/artiklar/h%C3%B6ga-kemikaliehalter-efter-h%C3%A5rf%C3%A4rgning-4fbff3ed04bf725194009dc6