3 månaders bebis svårt att sova!

Sömn, sovrutiner och matvanor är inte lika lätt för alla, diskutera mat och sömn.

3 månaders bebis svårt att sova!

Inläggav Kittecat » 20 sep 2013, 20:32

Våran lille son på 3 månader har aldrig sovit hela nätter utan som mest 4 timmar vid nått enstaka tillfälle. Annars sover han som mest 2-3 timmar innan han vaknar å vill oftast bara snutta och nån gång under natten äter han.
Men nu den senaste veckan har han sovit ännu mindre å vaknar gärna varje eller varannan timme! Men det verkar inte som att han är mer hungrig utan bara allmänt orolig å vevar å fäktar med armarna å sparkar med benen!! Han är inte ledsen å skriker utan gnyr å grymtar!
Ja har försökt att avvakta å se om han somnar om men det går inte utan han verkar vilja ha bröstet men ändå inte... Han är inte förtjust i napp så det går inte att ge honom den istället!
Ja brukar oftast liggamma på nätterna och nu har han börjat med att han ligger å äter å så slår han liksom ut med ena armen bakåt å sen fram mot bröstet?
Ska testa å se om de är bättre att sitta upp å amma inatt eller om de ingen betydelse har för sömnen....
Har läst att dom har nån period runt 3 månader, de kanske är nått sånt som påverkar!?? Undrar bara hur länge det håller på.... Skitjobbigt att han inte verkar sova bra.. Å på dagarna är han också envis å svår att få att sova, händer ju så mycket annat intressant ;) aaaaaaaaah segt!!
Har funderat på att testa med ersättning på kvällen för att se om de hjälper... Ja hel ammar i övrigt men de kanske är min mjölk som krånglar till det på nättern?
Tips? idéer? Egna erfarenheter?
Han sover hos oss, intill mig! Vägrar sova i sin säng.. Ja vet vi måste öva på de.. Men de är så mkt, första barnet å allt är nytt för en.....
Kittecat
Nykomling
 
Inlägg: 12
Blev medlem: 24 nov 2012, 10:33

Återgå till Barns sömn & matvanor 0-2 år