Sida 1 av 6

Aprilmammors viktuppgång

InläggPostat: 25 nov 2009, 10:04
av glad86
hej!

Skulle vara kul om alla skulle vilja berätta hur mycket vi har gått upp under alla veckor nu när vi har kommit en bra bitt på vägen vissa kanske inte gått upp nå alls eller så...

Själv har jag gått upp ca 5kg sen jag blev gravid..
Mitt midjemått har blivit 6,5cm bredare.. :oops:
Och är nu i vecka 21+6

Hoppas de är fler som vill vara med å berätta hur utvecklingen går... :D

Re: Aprilmammors viktuppgång

InläggPostat: 25 nov 2009, 11:00
av SsofiaJ
Har faktiskt ingen aning om midjemåttet. Men jag har i alla fall inte gått upp ett gram än så länge, utan ligger fortfarande på drygt -2 kilo sen jag fick veta att jag är gravid :)

Re: Aprilmammors viktuppgång

InläggPostat: 25 nov 2009, 11:51
av <mys-mamma>
Oj, jag har ingen aning om varken midjemått eller vikt.. Men jag kan nog nästan lova att jag gått upp mer i omkrets än vad jag gjort i vikt! Senast jag var och vägde mig hos barnmorskan var i september nån gång och då hade jag gått upp 1 kg tror jag det var. Men jag äger ingen våg så jag väger mig bara på barnmorskebesöken. Får se om jag väljer att kolla på vågen den 14 december när jag ska dit ;)
Startvikten var i alla fall 59 kg för min del.

Re: Aprilmammors viktuppgång

InläggPostat: 25 nov 2009, 18:41
av molle79
Har inte heller gått upp nått än :shock: Jag ska oxå till bm den 14/12 så hoppas på nått kilo tills dess! :D

Re: Aprilmammors viktuppgång

InläggPostat: 25 nov 2009, 20:19
av SaraLinder
Kul med lite nya trådar!
Själv har jag gått upp 4 kg sen innan graviditeten och är nu i v 21. Min vikt innan graviditeten var 64 kg. Börjar bli lite nojig över att gå över 70 kg strecket men det är bara att inse att det kommer ske inom en snar framtid :-(
Har inte heller våg hemma utan kommer bara väga mig hos barnmorskan.

Re: Aprilmammors viktuppgång

InläggPostat: 25 nov 2009, 20:59
av yellow
Jag vet inte riktigt hur mycket jag har gått upp. Den dagen jag fick reda på att jag var gravid så började jag äta mat varje dag (hade lite problem med det innan och åt inte typ, låter lite knäppt kanske). I och med att jag började äta mer och bli hälsosammare så gick jag upp i vikt. Men skulle gissa på ungefär 4 kg från den vikt jag räknat som normalvikt när jag äter normalt. Låter lite krångligt kanske. :roll: :)

Re: Aprilmammors viktuppgång

InläggPostat: 26 nov 2009, 00:36
av <pyret>
Ja jag e ju en tjokis sen innan väger en massa massa. men jag har inte gått upp än och det känns jätteskönt jag ska helst inte gå upp mer än 6 kg under hela graviditeten..

Re: Aprilmammors viktuppgång

InläggPostat: 26 nov 2009, 09:25
av glad86
kul och se att de är så många som skriver de e alltid kul att följa sig själv och andra under tiden så man ser vad som händer...
Men de känns som att de börjar ta sig lite mer nu sen man kom över vecka 20 så man känner att hoppas man inte lägger på sig för mycket av de goda så de blir för mycket arbete efter.. Vill bara gå upp de som graviditeten får en att göra... hehe :oops:

Re: Aprilmammors viktuppgång

InläggPostat: 26 nov 2009, 10:10
av LinaoPyret
Alltid lika roligt att följa allihopa.

Jag väger mej ju då en gång i veckan, på torsdagar. Främst för att ja har varit väldigt orolig för att gå upp jättemycket i vikt, då ja som <pyret> har en hel del extra vikt sen innan, så ja tänker mej väldans för vad ja stoppar i mej o hur mycke jag motionerar (läs promenerar). Jag har iaf stått still väldigt länge, gick till o med ner en hel del i början då ja hade svårt att behålla maten o även svårt att äta.
Men iaf, nu har ja börjat gå uppåt igen, men mycket sakta (vilket känns skönt) och nu ligger jag på 700 gram plus sen inskrivningen. De enda som växer e dock magen, jeans o liknande har börjat bli förstora runt rumpa o lår, så ja har nog tagit lite därifrån o lagt på magen. Jaja, nog med svammel nu.

12/11 (v18+1) + 100 gram (sen inskrivningen)
26/11 (v20+1) + 700 gram (sen inskrivningen)

Re: Aprilmammors viktuppgång

InläggPostat: 26 nov 2009, 11:23
av glad86
LinaoPyret: Skönt att de är så då går de verkligen åt rätt håll om de är så du vill... :)

De känns som att jag har gått upp brutalt mycket mot vad alla andra går upp... hehe!