Sida 62 av 80

Re: Bebissnack

InläggPostat: 11 okt 2010, 11:05
av soffilina
sover dom så länge och gott är dom nöjda med maten, en hungrig bebis sover inte så gott!! =)nu har vi iaf vart på sjukhuset och man kan ju såklart inte hitta nått fel på henne. läkaren tyckte hon var ovanligt pigg och alert och utvecklad för sin ålder. men skönt att en läkare konstaterat att hon är frisk, så man inte bara sitter hemma och antar.
så bara kerstin vet varför flaskan ibland förvandlas till ett elakt monster... :/

Re: Bebissnack

InläggPostat: 11 okt 2010, 11:13
av zabinahotchili
skönt att det inte är ngt fel på henne... :)

dem har fixideer!:P

Re: Bebissnack

InläggPostat: 11 okt 2010, 14:04
av saras
Soffilina: hoppas det löser sig för er, inge roligt när de inte vill äta.

Bara jag som har en bebis som aldrig sover?
Inatt har han vaknat varje halvtimme, levande död idag. Han sover max 10 h på ett dygn, vilket jag tycker är alldeles för lite. Hinner knappt sätta mig ner o äta. Och på nätterna är han konstant hungrig. igår ammade jag i över 2 h med ett 10 min uppehåll. Helt galet, hur kan man aldrig bli mätt? Eller så har han väldigt stort närhetsbehov. Nu funkar inte pappa alls, bara skriker mamma.. blir lite galen när man aldrig kan få något gjort. För han går ju upp mycket i vikt så mjölk måste jag ha, aldrig hört om en hungrigare bebis. Idag fick de bli 120 ml ersättning och amning i 20 min, så nu äntligen har han fått ro o somnat på mitt bröst.

Suck....

Re: Bebissnack

InläggPostat: 11 okt 2010, 14:12
av saras
Har era bebbar fått sina hormonplitor?
Elvin har haft dom i 3 veckor nu o de blir bara värre. Alldeles röd hela halsen och nacken. Kinderna är röda och supertorra.
Ska de va så rött? typ sårigt?

Re: Bebissnack

InläggPostat: 11 okt 2010, 15:00
av soffilina
10 timmars sömn per dygn är lite... i denna åldern har dom ett sömnbehov på 16-18 timmar "enligt boken" sedan är det ju såklart individuella skillnader, det ska man ju alltid komma ihåg :)

jag fattar inte hur ni orkar amma sådär mycket hehe. jag är nog alldeles för bekväm. två timmar? ohlala... suger han effektivt hela tiden? han blir inte nöjd om han får en napp?

kerstin har inget närhetsbehovs alls! jätteskummt hon vill mest ligga för sej själv och prata och filosofera hon.

Re: Bebissnack

InläggPostat: 11 okt 2010, 15:12
av Snuttan82
Saras!
Min kille sover också väldigt lite, typ 10 timmar per dygn, men som tur e så e det mesta på natten, men han e vaken nästan hela dagen!
Men så länge han e glad och växer och går upp i vikt så tror jag att det inte e nån fara!
Han hade även väldigt torra kinder men vi fick en salva av vår BM som heter Mildison, då blev han bättre på en dag! (och gladare, jag tror att det kliade massor)

Soffilina vad skönt att det inte va nåt knas med Kerstin! Hoppas att hon äter bättre snart!

Re: Bebissnack

InläggPostat: 11 okt 2010, 15:13
av saras
Jag orkar inte men jag har inte något alternativ direkt, ska amma 2 mån till minst. Ger jag ersättning så sinar mjölken.
Han vill tyvärr inte ta nappen. han bara spottar ut den. Har försökt med flera olika märken men ingen funkar, han bara klöker. Annars hade det varit suvernt då han har jätte sugbehov och suger på fingrarna.....
Någon med tips kanske för hur han ska ta nappen?

Re: Bebissnack

InläggPostat: 11 okt 2010, 15:19
av zabinahotchili
saras: lägg han på sidan och lägg nappen i munnen och sen ta filten liksom runt nej vid halsen och upp till näsan de brukar de tycka e mysigt.
de med pliterna hade vincent med... jag använde mig av mildeson o miniderm. då blev det toppen:)

Re: Bebissnack

InläggPostat: 11 okt 2010, 15:30
av Snuttan82
Saras kan du inte pumpa ut mjölk?
Jag började ge utpumpad mjölk på flaska förra veckan på kvällen och då sover han lite längre mellan amningarna, då kan ju även pappa få vara med och mata så man kan få sova lite själv! köpte en handpump på apoteket och den funkar jättebra!

Re: Bebissnack

InläggPostat: 11 okt 2010, 15:53
av sprallos
Saras: Tror inte han är hungrig, det är säkert mer mys än mat för hans del. Jobbigt...du måste ju också få sova nån gång...stackare!