Sida 36 av 79

Re: BF i juni 2014?

InläggPostat: 03 nov 2013, 20:21
av alenaK
Hejsan.
Jag är också beräknad i juni, den 2 närmare bestämt. Är i vecka 10 (9+4) så tror att jag har räknat rätt :D :?: men nu till min fråga. Detta är mitt första barn så är självklart obeskrivligt lycklig och vill börja handla saker redan nu, men har fått höra av personer att det är för tidigt. Men vill höra från gravida vad ni tycker? Många säger jag inte borde handla nu, men det är svårt och hålla sig när man går in i affärer o ser massa söta baby kläder. Hur har ni det? Har ni handlat något, och isåfall vad har ni köpt? Vill ju bara köpa något litet men är rädd att jag kommer komma ut med fulla kassar haha.

Re: BF i juni 2014?

InläggPostat: 03 nov 2013, 21:42
av PrinsessanL
alenaK - men köp om du vill o när du vill! fattar inte varför folk tycker till om det, menar.. handlar det om att det är för tidigt i fall det blir missfall eller? För skulle det mot förmodan hända så är det ju inte så att ni skulle skita i att försöka igen? sakerna kommer ju komma till användning! men varför inte köpa en boddy eller nått ;) det var det första ja köpte, rätt tidigt, typ som dig. vagn o sånt vätade jag till efter RUL och annat för jag kollade könet också ;)

Re: BF i juni 2014?

InläggPostat: 03 nov 2013, 22:16
av pocpoc
Elvi: vad är ett VUL, vad skiljer sig mot ett ul? här där jag bor får vi bara göra ett ul i ca v18. om allt går som det ska får man inget mer sedan, bara om de misstänker något. men ska nog försöka tjata mig till ett ul tidigare pga vad som hände sist och vilka komplikationer det ledde till. När var du beräknad?.
Jag är ju beräkmad 30/6 men kommer begära att antingen få bli igångsatt eller kejsarsnitt tidigare, helst kejsarsnitt för den sista kom på 40 min från att vattnet gick hemma tills jag höll han i famnen uppe på förlossningen. Första gick på 4timmar, andra på 2 timmar. Pratade med min bm om detta redan då ja va gravid i somras med den vi förlorade så min bm förstår hur jag känner. :D
Annars mår jag bara bra, är lite andfådd och snuvig som man kan bli men inga andra symptom, skrämmer mig lite. man vill ju samtidigt ha symptom så man vet att hormonerna är igång och allt fungerar som det ska. Hoppas att alla andra mår bra :P

Re: BF i juni 2014?

InläggPostat: 03 nov 2013, 23:57
av Elvi
Grattis till er som plussat o kommit med här = )
Idag har jag haft illamående. Glad över att jag har några symptom, hade redan hunnit bli så nojig då ja kände ingenting. Magen känns uppsvullen och trött är jag som bara den. Borde egentligen sova denhär tiden redan också =P

pocpoc vul= vaginalt ultraljud, görs så i början av graviditeten eftersom de är så tidigt att se "genom" magen. Här gör man annars första UL i vecka 12, ett i vecka 18-20 och ett i vecka 36. Vid de sista görs också förlossningsbedömning, man får prata med gynekologen om förlossningen.
Tjata du, de känns mycke lugnare då. Till vecka 18 är de ju verkligen lång tid.
Jag har BF 2.7 men blir hoppeligen junibarn för oss. Vet redan nu att de blir planerat kejsarsnitt och vad jag förstått så görs de innan BF.
Med vårt första barn blev de igångsättning som slutade med akut snitt, andra födde jag vaginalt och tredje blev också akut snitt. Vill inte gå genom de en gång till, snitt är inget jag önskar men hellre planerat än så som vi haft det. Man har ju nästan fött dubbelt tycker jag. Men förstod på min gynekolog att efter 2 snitt blir de automatiskt planerat sen.
Lagom vore bäst, kan inte vara kul heller med så snabba förlossningar ni haft.

Re: BF i juni 2014?

InläggPostat: 04 nov 2013, 23:11
av förstagångare
Hejsan

Hoppar in här i gruppen,är 8+3 idag och väntar vårt andra barn. Vi har en flicka, Elsa på 2,5 år sedan tidigare.

Har haft så oregelbunden cykel sen mitt senaste MA i mars, så jag har redan varit på 2 ultraljud. Det ena i 6+5,fick hänvisning av min läkare och det andra i söndags (privat ultraljud,ovanpå magen)

Re: BF i juni 2014?

InläggPostat: 05 nov 2013, 09:55
av Skatten
Välkommen förstagångaren och grattis!

pocpoc, oj vilka snabba förlossningar! Själv funderar jag lite över hur det kommer bli med tredje. Första var relativt snabb för att att vara första fl, andra gick på ca 2 timmar vilket var rätt intensivt då värkarna bara avlöste varandra. Så det blir intressant hur denna kommer gå, kanske man ska vara beredd på en snabb igen?

Igår hade jag en så dålig dag och jag hoppas verkligen att det beror på alla hormoner i kroppen. Var hemma med barnen, fsk var stängd, regnet bara öste ner och jag ahde ingen energi till att hitta på något. Känner heller inte att jag har något tålamod för tillfället. Detta måste ju ändras, annars kommer jag bli ett monster... Känner att jag verkligen hade behövt lite sol och värme så man blev lite positivare. Graviditeten känner jag inte av så mkt mer än uppblåst och gasig mage... och alla dessa hormoner så klart. Hur har ni andra det med humöret? Lever ni alla i en glädje bubbla... :)

Re: BF i juni 2014?

InläggPostat: 05 nov 2013, 11:12
av Blomman83
Hur går det med er alla här? Tänker särskilt på dig FruEriksson, har inte sett att du skrivit på en stund. Grattis och välkommen i gruppen till alla nya föresten :)

Igår var jag på inskrivning och tog de vanliga proverna. Inget spännande men jag fick veta att jag hade lågt blodtryck och ketoner i urinen. Läkaren sa att det tyder på att jag får i mig för lite mat och vätska, så jag måste öka intaget. Lättare sagt än gjort men jag gör så gott jag kan. Fick ok på att ta lergigan jag har hemma och fick även recept på en annan antihistamin (lergigan finns inte i Norge, den heter nått annat här). Tog en tablett vid 12 tiden på dageb å strax efter 14 kunde jag inte hålla mig vaken längre. Benen var helt rastlösa och jag kunde inte ligga still men huvudet var SÅ trött! Det var ingen behaglig känsla men i det minsta var illamåendet borta. Men så sov jag till middag å var slapp hela kvällen så jag fick ju inte i mig mer varken mat eller vätska så jag tror inte jag fortsätter med dem.

Är inte fullt så illamående idag (än iaf) så jag ska försöka äta och dricka det jag kan. Igår fick jag i mig en multivitamin tablett iaf (ska ta 2 om dagen men senaste veckan har det blivit 0). Idag är en nere och satsar på att få i mig en till senare idag. Herregud vilka mål för dagen man har :) Ribban ligger inte så högt minsann :)

Re: BF i juni 2014?

InläggPostat: 05 nov 2013, 15:19
av Saris88
hej allihopa :) här är det bra! Tyckte att tröttheten hade försvunnit men den har kommit tillbaka med full kraft! inte så konstigt igentligen eftersom vår dotter på 14,5 månad vaknat mycket om nätterna sista veckan! har inte blivit så mycket sömn precis! jävla kindtänder som inte vill bryta igenom helt!! Tycker mest synd om henne som störs så mycket av det! Så när man är trött så orkar man inget och har världens sämsta tålamod. Känner mig som en väldigt dålig mamma som inte orkar göra nått speciellt. vår dotter är van vid en mamma med mycket energi och mycket aktiviteter. men har inte blivit så sista tiden :( Annars känner jag inga speciella symtom än, mer än att jag är hungrig som en VARG! tur att vikten fortfarandde står still! :)

ett stort grattis till alla nytillkommna :)

Blomman83, Har hört att man kan bli väldigt trött av Lergigan, :( hoppas du hittar nått annat som funkar mot illamåendet så du får i dig mat & dryck!

Nån som har fått tid till RUL?

Re: BF i juni 2014?

InläggPostat: 05 nov 2013, 15:28
av LillaMalin
Nää blir man trött av lergigan med?! :( var hos bm idag och har gått ner 2kg i vikt och mår verkligen dåligt! Testade postafen men blev sååå trött och till slut hjälpte dom inte :( Så just nu väntar jag på att vc ska ringa upp så ska jag försöka få lergigan på recept. Men jag har ju inte tid att varken må dåligt eller vara SÅ trött när jag har två barn som kräver lite tid..

Re: BF i juni 2014?

InläggPostat: 05 nov 2013, 15:59
av Skatten
Skönt att höra att det finns fler som inte är på topp just nu. Lider med er som mår så dåligt fortfarande och hoppas att det värsta snart ska vara över.

Sömn är också en bristvara hos mig då barnen vaknar varje natt och jag tycker vi springer fram och tillbaks mellan rummen 2-3 ggr/natt. I natt sov vi alla i vår säng efter ett tag och det är ju inte helt optimlat heller. Känner mig också som en dålig mamma och att vara gravid när man redan har två små är nog hårdare än jag trodde. Längtar tills jag kan berätta för barnen för då kan jag iaf använda lite ursäkter som att: "Mamma orakr inte just nu, eller kan inte göra detta nu för att jag har bebis i magen". Min stora vill så gärna ha ett syskon till så hon kommer nog ha lite förståelse :) Fast jag vet ju att man inte ska lägga något ansvar på barnen så tror jag dem blir lite stolta och förstår mer.

Ingen tid för RUL ännu, ska först till bm den 18/11 och har KUB den 25/11.