Sida 1 av 4

BM-besök, hjärtljud och annat roligt

InläggPostat: 25 nov 2009, 01:24
av SsofiaJ
Försökte se om jag hittade nån tråd under oss Aprilmammor som rör sådant, men icket. Så tänkte att det hade ju kunnat vara roligt att samla det på ett ställe :)

Själv var jag hos BM i morse och fick lyssna på hjärtat, låg på ungefär 144 slag/minut. I övrigt var det inte så himla mycket där idag, hon kollade blodvärde och lite sånt och konstaterade att jag borde börja med järntabletter, så det är väl bara att ta tjuren vid hornen :)

Re: BM-besök, hjärtljud och annat roligt

InläggPostat: 25 nov 2009, 08:22
av Linda 85
Jag ska på första föräldrakursen i morgon. Då kommer vi få lyssna på hjärtljuden:)

Re: BM-besök, hjärtljud och annat roligt

InläggPostat: 26 nov 2009, 14:07
av Intelligenta mamman
Jag skall göra ultraljud om en vecka och sedan blir det inte förrän i januari som jag får lyssna på hjärtljud. Varför går tiden så låååångsamt??? ;)

http://www.intelligentamamman.blogspot.com

Re: BM-besök, hjärtljud och annat roligt

InläggPostat: 26 nov 2009, 14:48
av SsofiaJ
Intelligenta mamman: Tiden går faktiskt ganska mycket fortare än vad man tror, rätt som det är så är det vår och dags för oss ^^

Re: BM-besök, hjärtljud och annat roligt

InläggPostat: 02 dec 2009, 17:24
av <pyret>
Jag var idag o skulle lyssna på hjärtat tror hon lyssna i 20 sek max o då på två ställen. O sa sen att vi får lyssna på hjärtat nästa gång istället.

Trodde vi skulle prata mer o ta lite prover, vikt eller blodtryck. Men nä ingenting... ska tillbaka i början på januari o göra test o mäta magen o så.

Så tyvärr kändes det här besöket helt onödigt. O Trist att killen tog en halv semesterdag oxå när det tog typ en kvart max 20 min. Så jag känner mig väldigt besviken o inte så nöjd över att lyssna på hjärtat heller hon sa ju inget o fick knappt lyssna förrens hon var klar.

:( Trist att man ska känna så här. Hon pratade mer om att vi skulle flytta o flytta in i samma hus som syrran.. (känner syrran som e läkare) istället för att prata om oss o bebisen. Killen var lika besviken som jag..

Re: BM-besök, hjärtljud och annat roligt

InläggPostat: 03 dec 2009, 00:05
av molle79
<pyret>:Låter inget kul...vi har bara träffat våran bm på inskrivningen har tid igen den 14/12,men jag känner att hon iallafall tog sig ordentlig tid med att prata och förklara för oss så jag hoppas inte hon har brotom nästa gång... :?
Kan du inte byta bm?Jag tycker det är viktigt att man känner förtroende för sin bm,det är ju ändå henne ,man ska ta upp alla funderingar med.
Hoppas det löser sig... :D

Re: BM-besök, hjärtljud och annat roligt

InläggPostat: 03 dec 2009, 10:18
av LinaoPyret
<pyret>: va tråkigt att de inte blev som ni tänkt er, speciellt när killen tagit ledigt o allt! Får hoppas att de blir bättre nästa gång, annars kanske ni ska fundera på, precis som molle79 skrev, att byta bm, de e ju ändå ett antal undersökningar o veckor till ni ska dit.

Ja har fått tid till nästa bm besök idag o de blev den 28/12, alltså dagen efter annandagen, känns lite knasigt, men hellre de än o få vänta ytterliggare 2 veckor.

Re: BM-besök, hjärtljud och annat roligt

InläggPostat: 03 dec 2009, 19:10
av <pyret>
Molle79 o linaopyret min var bra förra gången så får väl se hur hon är nästa gång annars så får jag väl kolla o byta till någon annan.

Hoppas ni får det bättre nästa gång e ju inte så långt kvar =0)

Re: BM-besök, hjärtljud och annat roligt

InläggPostat: 04 dec 2009, 00:22
av molle79
Nej det går fort tyckte vid inskrivningen att det va en evighet men nu är det inte ens två veckor kvar... :D

Re: BM-besök, hjärtljud och annat roligt

InläggPostat: 08 dec 2009, 23:22
av susanna_000
Igår var vi hos barnmorskan. Allt verkar fortfarande bra :) Fick lyssna på lilla hjärtat, lät jättestarkt och fint, ca 140 slag/min. Bebisen började sparka mot dopplern när vi lyssnade, hehe, blev väl lite retad att nåt puttade på honom/henne :lol:
Bm mätte magen också, och det var normalstor, 24 cm :)
Jag har börjat ta järntabletter eftersom mitt järn sjunkit förra gången jag var där. Hade ingen brist men det hade sjunkit från 147 till 121. Nu hade det börjat gå upp lite igen så det var ju bra iallafall. Har gått upp 3 kg än så länge.
Åh, vi fick också med oss en liten "baby bag" hem från Libero, med massa grejer. Nu börjar det kännas att man kommit en bit, 5 månader är passerade! Rätt vad det är ligger vi i förlossningsrummet! :lol: