Sida 1 av 4

Där "nere" efter förlossningen

InläggPostat: 14 sep 2008, 16:40
av Emmice
Jag var inne o läste på oktobermammornas tråd lite och jag hoppas det är ok att jag kopierar vad du skrev karin_osc

"Jag undrar också hur livet efter förlossningen blir, alltså kroppsligt...
Vi har gått föräldrakurs nu 3 ggr, där kursledaren delade upp killar o tjejer i grupper. Mannen berättade att en kille i killgruppen varit mkt orolig för sexlivet o tänkte köpa geishakulor till flickvännen i present efter förlossningen så hon kunde börja knipa... jag hade nog slängt dem i huvudet på honom om det var min kille! Men samtidigt började man ju fundera lite i de banorna...

Skillnad lär det ju bli men hur mkt...?"

Ni som fött barn är det någon skillnad?
min kille sa till mig för någon dag sen
"-ja du får ju träna efter förlossningen så du inte blir slapp"

visste inte om jag skulle bli arg eller hur jag skulle reagera.. som att jag ska ligga o knipa för hans skull?!
sen samtidigt vill jag ju inte bli "slapp".. :roll:

Re: Där "nere" efter förlossningen

InläggPostat: 14 sep 2008, 16:47
av Mrs_V
vill oxå veta!!! så ni som redan är mammor, svara!! 8)

Re: Där "nere" efter förlossningen

InläggPostat: 14 sep 2008, 16:50
av vivillhabebis
Hörni,no problem :D Det där löser sig av sig själv.Jag väntar mitt tredje barn och gjorde bara lite knipövningar i början efter förlossningen men mkt lite :oops: Min nya man klagar inte om jag säger så och inte jag heller :oops: Så relaxa!!

Re: Där "nere" efter förlossningen

InläggPostat: 14 sep 2008, 16:53
av Syster Plupp
Hade min sambo sagt så till mig hade jag blivit asarg :evil: ... Men de har ju faktiskt helt rätt, men det kan ju sägas på ett annat finare sätt... hmm!! Alla tjejer ska knipa oavsett om man har fått barn eller inte, man gör det absolut först och främst för sin egen skull :wink: Det man ska köpa om man vill ha "knip-hjälp" är knipkulor... geishakulor har annat syfte har jag för mig :wink: visst kan man försöka hålla kvar dem efter en förlossning, men de är mycket mindre än knipkulorna... Självklart måste man knipa efter en förlossning annars kan man drabbas av urinläckage och det är ju inte kul.. och visst är det bättre för sex:et om man kniper åxå, både för tjejen och killen, för skillnad efter en förlossning det blir det :lol:

Re: Där "nere" efter förlossningen

InläggPostat: 14 sep 2008, 17:08
av Emmice
men kan man träna tillbaka sig till hur man var innan förlossningen?

Re: Där "nere" efter förlossningen

InläggPostat: 14 sep 2008, 17:15
av groddan
Hej!
Vill berätta vad som hände mig efter förlossningen! Ganska kul! Barnmorskan satt efteråt och inspekterade mig och sa: "du har bara spruckit knappt en cm"! "Hm, undrar om jag ska sy eller inte...?" Sedan tittade hon på min man som inte sa någonting alls men dom satt och tittade tyst på varann en ganska lång stund. Sedan sa hon "jo, jag syr lite"!! Undrar om hon tänkte på det kommande samlivet som ju faktiskt är viktigt! Kram

Re: Där "nere" efter förlossningen

InläggPostat: 14 sep 2008, 17:35
av Emmice
haha rolig BM! jaja man får väl be dom i sy igen ordenkligt efteråt då?! hahah :D

Re: Där "nere" efter förlossningen

InläggPostat: 14 sep 2008, 18:31
av Dess
ett tips... :) be dom sy allt som går! jag va rädd för att sy och dom sydde bara de som verkligen behövdes... och de va en bristning som de inte sydde och där har jag haft ondast! och de tog längst tid att läka!
men sen vill jag lägga in att jag upplever att jag blivit tajtare där nere... både muskler och hud!! har inte haft sex än så jag vet inte vad min man tycker än! men e nästan säker på att jag känner rätt!! jag har inte gjort så mycke knipövningar :oops: men rört väldigt mycke på mig direkt efter förlossningen!

Re: Där "nere" efter förlossningen

InläggPostat: 14 sep 2008, 20:19
av Tessiless
Jag kommer göra knipövningar för min egen skull oxå... det handlar ju faktiskt om VÅRAT sexliv inte bara hans eller mitt :)
så en sån komentar ska man ta med en nypa salt :P

Re: Där "nere" efter förlossningen

InläggPostat: 15 sep 2008, 09:51
av KramKolan
Min kille säger att det är lika därnere... I början körde vi med kondom (ca6-7 veckor efter förlossningen) och då tyckte han att det kändes lite annorlunda. Nu när vi kört utan så tycker han att det är lika som innan. :D
Jag avsatte ingen tid för knipövningar. Det kom av sig självt, när man satt i bilen, vid datorn eller kollade på tv. Det har räckt kanon bra!
Så ni behöver nog inte vara oroliga! :wink: