Debatt - Ok att bli berusad när barnen är med?

Här diskuteras allt möjligt.

Debatt - Ok att bli berusad när barnen är med?

Inläggav Stina » 22 jun 2010, 10:46

Är det ok att bli berusad när barnen är med? Nu är det snart midsommarafton och många firar detta och dricker alkohol med vänner och släkt. Med alkoholen följer naturligt ett förändrat beteende, som kan göra barnen osäkra på föräldrarnas sätt att prata osv.

Vad tycker du? Är det ok att bli berusad när barnen är vakna? Vad är att bli berusad för dig?
Användarvisningsbild
Stina
Alltid online
 
Inlägg: 5598
Blev medlem: 06 mar 2006, 14:33
Ort: 141
Status: Börja blogga på Minbebis du också!

Re: Debatt - Ok att bli berusad när barnen är med?

Inläggav Kimulf » 22 jun 2010, 11:03

Jaag har lite dubbelmoral när det gäller det där. Jag anser att man är berusad så fort man märker ett annat beteende hos personen ifråga. Högre tal brukar vara det första tecknet.
Alla blir ju så olika.. jag själv är väldigt laid back som berusad jag sitter mest å myser medan min mor var vedervärdig.
Jag själv kommer ALDRIG vara berusad framför mina barn då jag själv har fått uppleva mycket obehagliga stunder när min mor var berusad.
Alltså...jag skulle kunna vara berusad framför mina barn utan att dom skulle tycka att jag var "obehaglig" men kommer aldrig att utsätta dom för det iaf.

Medan jag absolut inte tycker att någon som vet med sig blir "knasig" av alkohol ska utsätta sina barn för det. Barnen går väl ändå i första hand och jag lovar att dom kommer att minnas sin förälders udda betteende resten av sina liv.
Kimulf
Alltid online
 
Inlägg: 550
Blev medlem: 20 jan 2009, 14:03
Ort: 148
BF: 110209

Re: Debatt - Ok att bli berusad när barnen är med?

Inläggav matildab » 22 jun 2010, 11:18

jag har tvärtemot kimulf bara poistiva erfarenheter av när mamma var berusad!det var endast på bröllop, högtider eller nån sommarkväll på balkongen, däremot kunde hennes kompisar vara vedervärdiga men inget som jag har dåliga minnen av.men deras barn har säkert det....

tycker det beror lite på hur vana barnen är vid feststämning och vin till middagar.en del familjer är mer sociala och ute mer än andra!

sen beror det också på hur berusad man är....
klart det inte är kul att se pappa raggla runt och nypa moster i häcken

jag är inte särkillt lättpåverkad så kan nog ta några glas utan att ändra karaktär, men kommer hålla mig till högtider, bröllop. och nån enstaka sommarkväll precis som mamma!!!
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lbdm.lilypie.com/WtLYp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers" /></a>
matildab
Stammis
 
Inlägg: 152
Blev medlem: 01 jul 2009, 21:28
Ort: 141
BF: 120206

Re: Debatt - Ok att bli berusad när barnen är med?

Inläggav soffilina » 22 jun 2010, 12:30

jag tycker det beror på HUR berusad. att någon gång här eller där vara lite salongsberusad tycker jag inte är någon fara.. ett glas vin för mycket lixåm... men som förälder blir det extra viktig anser jag att veta att nu vart det just ett glas för mycket och då tar man inget mer. om nu barnen är med alltså.
sedan tycker jag det är individuellt, om man efter bara en gnutta för mycket alkohol börjar tala högt eller blir annorlunda får man vara mer försiktig tycker jag.
min blogg: http://soffilina.blogg.se
mammatankar, vardag och en himla massa Kerstin <3

BildBild
Användarvisningsbild
soffilina
Alltid online
 
Inlägg: 2493
Blev medlem: 22 nov 2008, 22:45
Ort: 141
BF: 100807
Status: mamma till finaste Kerstin född 100814 :)

Re: Debatt - Ok att bli berusad när barnen är med?

Inläggav lipzi_90 » 22 jun 2010, 12:43

jag tycker också att det beror på hur gamla barnen är, jag minns inte alls mina försäldrar påverkade när jag var yngre, emn vid 14 års åldern var det spännande och roligt att se när mamma tagit ett glas för mkt. Och fårn den åldern drack jag ju själv, så jag har inte alls tyckt att det varit jobbigt med lite för fulla föräldrar någon helg :) Men jag tänker inte blir full med småbarn runt om kring, eftersom att de inte förstår på samma sätt som en tonåring gör :) Så ålder spelar in också. Men självklart kommer jag att unna mig något glas vin ibland när barnet/barnen är med. Jag är ju vuxen och anser att jag har kontroll, bara man inte dricker för ofta eller för mkt ! :)
SthlmsmammanTerese.blogg.se
lipzi_90
Alltid online
 
Inlägg: 382
Blev medlem: 28 jan 2010, 12:38
Ort: 130
BF: 100825
Status: Froststedts.blogg.se

Re: Debatt - Ok att bli berusad när barnen är med?

Inläggav Ida86an » 22 jun 2010, 12:53

Jag håller nog med de flesta att något glas är ingen fara så länge man har kontroll och bara dricker lite grann men full skulle jag absolut inte bli inför min dotter
Ida86an
Alltid online
 
Inlägg: 410
Blev medlem: 06 jun 2009, 17:15

Re: Debatt - Ok att bli berusad när barnen är med?

Inläggav LinaoPyret » 22 jun 2010, 12:59

För min del är det noll tolerans med alkohol som gäller, kan enligt många anses som lite extremt, men jag är uppvuxen med en pappa som är alkoholist och därav har jag många hemska minnen från när jag var liten och vill inte att mina barn ska behöva få några minnen som ens är i närheten av de jag själv har.

Till en början när Elicia var liten tillät jag inte ens min sambo att ta en öl till maten på grund av min egna skräck, men nu är jag lite mer avslappnad och jag går inte längre i taket om han dricker ett par öl efter att barnen har somnat, men jag själv dricker aldrig något.

Berusad för mig är när man märkbart börjar se förändringar på personen i fråga, alltså högre och eventuellt sluddrande tal, de blir mer och mer kramgoa eller mer tillbaka dragna, ändrar kroppsspråk etc.

Så jag ser inte att det är ok att dricka i barns sällskap, men ibland kan man inte komma ifrån det helt (som nu på midsommar, till jul och ibland även till nyår), men jag tycker personligen att man ska undvika det så mycket som man bara kan iaf.
Användarvisningsbild
LinaoPyret
Alltid online
 
Inlägg: 465
Blev medlem: 16 okt 2007, 18:45
Ort: 233
BF: 100414
Status: Elicia och Isabelle - de mina <3

Re: Debatt - Ok att bli berusad när barnen är med?

Inläggav Danem » 22 jun 2010, 15:13

Jag tycker att man kan dricka i närheten, alltså ta ett glas vin eller en öl/cider men jag tycker man ska hålla sig till det också. Max 3 st för det är lätt att barn tycker att det blir obehagligt med berusade människor även om det inte är mycket.
Alkohol och barn hör inte ihop så jag tycker att är det barn med på midsommarfesten/nyårsafton/osv så ser alla vuxna till att bete sig som vuxna men det är tydligen förbannat svårt för många så ja, jag vet inte.
Jag kommer då inte vilja ha mina barn med bland folk jag vet inte kan hålla sig till bara någon enstaka öl.
Mamma till två fantastiska barn

Bild Bild
Användarvisningsbild
Danem
Alltid online
 
Inlägg: 3760
Blev medlem: 08 jun 2008, 12:39
Ort: 86
BF: 090413
Status: Stolt mamma till två snyggingar! :)

Re: Debatt - Ok att bli berusad när barnen är med?

Inläggav allessa » 22 jun 2010, 15:24

Jag tycker att det beror på hur man blir när man är berusad.
Om man blir glad och trevlig så ser jag inga hinder för att dricka sig medelmåttigt berusad. Att bli aspackad, vingla omkring och spy är inget som hör hemma med barn oavsett ålder!!!
Jag själv har haft en uppväxt med mycket alkohol och visst har jag väl varit lite smått berusad runt barnen, men aldrig så jag har tappat kontrollen, bara blivit lite glad.
Jag dricker nu oerhört sällan, mest för barnens skull, men också för min egen skull. Jag vet ju hur det är att ha otrevligt berusade vuxna runt sig. Har i skrivande stund inte druckit något på över 2 år.

Men som sagt, har man koll på vad man tål och hur mycket så visst, några glas vin eller öl och någon nubbe går väl bra. Tycker jag.
Bild

Bild


Bild
allessa
Alltid online
 
Inlägg: 629
Blev medlem: 23 okt 2009, 20:27
Ort: 226
BF: 100729
Status: Gravid med vårat 6:e och sista barn.

Re: Debatt - Ok att bli berusad när barnen är med?

Inläggav Liiiiten » 22 jun 2010, 15:37

Jag tycker precis som de flesta att något glas vin / en-två öl är okej. Men ena föräldern bör alltid vara nykter när barnen är med utifall att. Sen så får man ju turas om (även om bara den ene har körkort). Ska det bli större kalas är det väl bättre att lämna barnen hos någon de kan sova över hos..

Jag själv hade inga problem med att sova över hos kompisar/släktingar när jag var liten, det var ju lite av ett äventyr. Minns inte heller att jag hade problem med att mamma blev lite på lusen någon gång.
Inte förrän hon faktiskt fick problem med alkoholen, då hade jag hunnit bli 12 år gammal kände jag att något var fel. Men det berodde emst på att jag inte gillade hennes dåvarande pojkvän =/
Liiiiten
Alltid online
 
Inlägg: 424
Blev medlem: 28 mar 2010, 09:47
Ort: 126
BF: 100730
Bor: Västerhaninge
Status: Vill ha en till..

Nästa

Återgå till Allmänna trådar föräldrasnack