Diflucan vid graviditet

Illamående, ultraljud & sparkar, här diskuteras graviditet.

Diflucan vid graviditet

Inläggav Millisen » 18 dec 2008, 23:15

Nu har jag blivit lite fundersam men litar ändå på min barnmorska... Men tänkte ändå kolla vad ni andra har för erfarenheter.
Jag har innan jag blev gravid käkat diflucan mot underlivssvamp vilket är det ända som har hjälpt mig att hålla det helt borta.
När jag blev gravid fick jag höra att dem skulle jag absolut inte äta... Nehepp!
Detta har självklart resulterat i återkommande fall av svamp! Jag blir galen och inget hjälper för att hålla det borta längre en högst 2 veckor.
Idag pratade jag med min barnmorka för jag hade lite frågor och nämde detta om diflucan igen!
Och hon tyckte absolut att jag skulle ta det för att bli av med det. Självklart inte knapra dem flera gånger nu när jag är gravid men hon sa att det inte alls var någon fara att ta en och se om detta hjälpte nu :)
Ska hämta ut dem imorn och halleluja en tablett har förut räckt för att hålla det borta i över att halvår! Håller tummarna!
Bild

Bild

MA Sep -10 v.12 Fostret dött v.8
Millisen
Alltid online
 
Inlägg: 768
Blev medlem: 14 sep 2008, 17:12
Ort: 141
BF: 110812

Re: Diflucan vid graviditet

Inläggav Millisen » 19 dec 2008, 21:37

Kanske ska tillägga att när jag idag var i kontakt med min läkare ville han inte alls skriva ut tabletterna för att det kunde skada forstret.
Och min barnmorska säger att det inte finns något bevis alls på att det är farligt men att de självklart inte rekomenderar att ta dem om man inte absolut måste.

Så detta slutar i att jag ska ringa gyn nästa vecka och få tips om vad som kan hjälpa mig förutom dessta tabletter :)
Bild

Bild

MA Sep -10 v.12 Fostret dött v.8
Millisen
Alltid online
 
Inlägg: 768
Blev medlem: 14 sep 2008, 17:12
Ort: 141
BF: 110812

Re: Diflucan vid graviditet

Inläggav jossan23 » 19 dec 2008, 21:51

Hej! Det finns inte tillräckligt mycket data om flukonazol (diflucan) för att säga om det är farligt för gravida eller ej. Det är nog därför din barnmorska säger att det inte finns något som tyder på att det är skadligt samtidigt som din läkare inte vill skriva ut dem. Båda har ju rätt på sitt sätt. Du kan ju välja att ta dem men det finns ju som sagt alltid en risk med läkemedel som inte genomgått så mkt studier och det tycker jag man ska ha i åtanke. Det är ju en avvägning mellan nytta och potentiella risker i detta fall. Kan du inte först prova canesten eller pevaryl vagitorier som vi har på apoteket? De är helt ok att ta och det kanske lindrar iallafall. Hoppas du fick lite svar på dina frågor=)
Bild
jossan23
Alltid online
 
Inlägg: 252
Blev medlem: 31 jul 2008, 08:26

Re: Diflucan vid graviditet

Inläggav Millisen » 19 dec 2008, 22:47

Tack för ditt svar! :)
Och visst jag vill självklart inte ta några läkemedel som riskerar något med bebisen så jag kommer ju nu självklart avstå diflucan.
Men något måste jag ju ha för att bli av med svampen mer än bara någon vecka hit och dit. Det återkommer hela tiden. Och diflucan är det ända som har hjälpt innan. Har haft problem sen jag var 14 och är 22 nu :S
Pevaryl och canesten gör slemhinnorna och allt bara ännu skörare på mig och tar bort svampen för tillfället men det återkommer direkt. Det blir en ond cirkel. Har varit där förut och vill inte att det ska bli likadant igen! :)
Men det är pevaryl jag har hemma nu som hjälp!
Bild

Bild

MA Sep -10 v.12 Fostret dött v.8
Millisen
Alltid online
 
Inlägg: 768
Blev medlem: 14 sep 2008, 17:12
Ort: 141
BF: 110812

Re: Diflucan vid graviditet

Inläggav jossan23 » 20 dec 2008, 09:03

Ok, låter verkligen otroligt jobbigt! Har haft svamp någon gång bara och det är ju outhärdligt så jag lider verkligen med dig. Hoppas ni hittar någon annan lösning när du får komma till gyn, sådär ska du ju inte behöva ha det. Stort lycka till! :D
Bild
jossan23
Alltid online
 
Inlägg: 252
Blev medlem: 31 jul 2008, 08:26

Re: Diflucan vid graviditet

Inläggav Ewi » 20 dec 2008, 12:18

Jag hade också "kronisk" svampinfektion för några år sedan 2000-2005. Diflucan var det enda som hjälpte, i jämförelse med de receptfria var Diflucan rena Halleluja upplevelsen! De receptfria tog jag för mycket av, vilket slutade med att jag fick en allergisk reaktion av dem + sköra slemhinnor som jag fortfarande dras med.

Hittills har jag klarat mig under graviditeten. Kämpat på med tranbärssaft etc för att försöka undvika urinvägsinfektion. Eftersom UVI--> antibiotika --> svamp. Har du långt kvar av din graviditet tycker jag det kan vara klart värt att ta Diflucan en gång och se om det hjälper. Brukar ju ändå hålla det borta ett tag. Man blir också psykiskt slutkörd av att ha ont/kli/obehag dygnet runt. Skulle jag däremot få svamp ju, när jag har 6 veckor kvar till 40, skulle jag kanske försöka stå ut, och ta Diflucan direkt efter förlossningen istället :P
Bild
Bild
Användarvisningsbild
Ewi
Alltid online
 
Inlägg: 336
Blev medlem: 26 jun 2008, 19:37

Re: Diflucan vid graviditet

Inläggav grodunge » 20 dec 2008, 21:01

Man KAN äta diflucan vid graviditet, men det är inget som läkarna skriver ut lättvindigt. Tydligen ska det inte vara någon större fara när graviditeten är hyfsat långt gången. Det finns ju ingen risk för missbildning eller liknande eftersom fostret mest "står på tillväxt".
Jag hade underlivssvamp HELA min graviditet, ingen canesten, eller pevaryl i världen hjälper mot långvariga infektioner, utan istället byggs resistens upp. Efter att jag provat helt socker- och jästfri kost, samt blivit penslat med sånt där konstigt blå-lila preparat som används om spädbarn får torsk i munnen så skrev min läkare på specialist-mödravården ut 2 tabletter till mig, en att använda genast och en i reserv om det kom tillbaka. Jag behövde bara använda den ena.
Det är inte helt bra att ha underlivssvamp vid förlossningen eftersom det kan gå över till barnet (bla som torsk i munnen), detta kan enligt min BM ge svamp i bröstvårtorna vid amning, vilket tydligen ska göra SUPER-ont. Sånt slapp jag tack vare tabletten. En väldigt frisk och pigg son fick jag, förresten. :D Diskutera en gång till med läkare du!!
Min personliga hobby-teori:
överläkaren där jag bor var man, han ville inte skriva ut diflucan (han vet nog inte hur j---ligt det känns). Min läkare på spec mödravården var kvinna och hon sa att om inget annat funkar så tar vi diflucan, man kan inte plågas en hel graviditet och inga studier visar att det är farligt (men alltså inga studier visar heller att det är ok, därav läkarnas tvekan).

Lycka till!!
Bild
grodunge
Alltid online
 
Inlägg: 266
Blev medlem: 23 nov 2007, 23:01
Ort: 51

Re: Diflucan vid graviditet

Inläggav Millisen » 20 dec 2008, 21:16

Tack Ewi och Grodunge för era svar :)
Skönt att höra att fler har samma problem. Jag försökte förklara för min läkare att de receptfria medlena bara gör det till en ond cirkel eftersom jag har varit med om det förut. När jag gick hos ungdomsmottagningen när jag var yngre sa de till mig "använd aldrig de receptfria salvorna igen"!

Och precis. Jag har också hört att antibiotika=svamp! Och jag som ev. har UVI nu. Hoppas på att det inte är det så jag slipper antibiotika kur.

Jag kan inte påstå att jag verkligen lider av svampinfektionerna jag får nu. De är väldigt lindriga och håller sig bättre genom att jag duschar med olja och luftar osv. Men det är fortfarande inte kul att få det återkommande HELA tiden... Ja det påverkar ju lite annat också. SEXLIV när man har besvär i underlivet. VAD ÄR DET!? ;)
Det jobbiga med svampinfekionerna sen jag blev gravid är att även sambon råkat ut för att få det och att det blivit en ond cirkel mellan oss. Därför tyckte BM att vi båda skulle knapra en tablett och få bort det helt...

Jaja får se hur det hela bli men skönt med svar från flera som har samma problem och använt sig av diflucan! :)
Bild

Bild

MA Sep -10 v.12 Fostret dött v.8
Millisen
Alltid online
 
Inlägg: 768
Blev medlem: 14 sep 2008, 17:12
Ort: 141
BF: 110812

Re: Diflucan vid graviditet

Inläggav Catwomen » 20 dec 2008, 21:21

Det finns så mycket risker med allt här i livet. Men är det så att den medicinen är den enda som hjälper så hade jag nog tagit den även om det inte finns så mycket forskning kring det. Bättre att bli av med svampen - för den kan ju heller inte vara bra för barnet sen.
Lycka till och hoppas du snart blir av med den!
Bild

Bild

Bild
Catwomen
Alltid online
 
Inlägg: 934
Blev medlem: 19 jul 2008, 14:34
Ort: 37

Re: Diflucan vid graviditet

Inläggav Nimla » 26 dec 2008, 14:34

Heeej, jag tror att jag har fått svamp eller haft det ett tag, det gör så ont att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. jag trodde först att jag fått uvi för tredje gången på 5 veckor men det gör ju ont på ett helt annat sätt nu och att jag är kissnödig hela tiden beror antagligen bara på graviditeten då den inte är konstant. Det känns nästan som man har öppna sår där nere, och det känns som det är ganska mycket över ett stort område, kan det vara svamp? olidligt att gå på toa osv. sex är bara att glömma! gör ont bara jag tvättar med vatten i duschen! borde man gå till läkare eller räcker det att gå ner till apoteket? är det salvor eller tabletter? hur lång tid brukar det ta innan det försvinner? är så sjukt trött på det nu! ajajaj! :( :(
Användarvisningsbild
Nimla
Stammis
 
Inlägg: 163
Blev medlem: 23 nov 2008, 22:47
Ort: 271

Nästa

Återgå till Gravid forum