Sida 1 av 2

Duo/kombi eller sulky eller va tusan dom heter...

InläggPostat: 31 maj 2009, 12:46
av AndyP
Vilken typ av vagn ska du ha?
Pratade med några idag som hade en son på 14 mån o han hade en Brio sulky. Dom hade köpt en billig liggvagn innan och visste av erfarenhet sa dom att man inte vill använda liggvagnen så länge för de är så tunga o klumpiga att köra, så då la de hellre pengar på en sulky.
Ska man tänka så eller?
Jag är lite inne på en Kronan Duovagn. Kollat på internet men inte klämt o känt på den på riktigt,den ser ut att passa det jag efterfrågar i en vagn. Men har nu sett resentioner på vagnen och de flesta är jätte nöjda, men minuset är att den är tung o svår att svänga.

Min vagn ska klara skogspromenader o tuffa väder. Har en boxer o han vill gå ut och gå mycket,så vagnen ska passa till långa promenader, vara lätt att styra och samtidigt ha koll på hund. En annan viktig sak är att man ska kunna packa med sig en hel del; shopping/matkassar o sånt.

Det är en djungel av vagnar där ut och så svårt att veta vilken man ska välja och tänk om man väljer en, men sen inte är nöjd...

Re: Duo/kombi eller sulky eller va tusan dom heter...

InläggPostat: 31 maj 2009, 17:02
av hanniz
visst är det en djungel det där.. haha

men vi har allafall bestämt oss för och köpt en Crescent Classic kombivagn... så vi får hoppas att hon gillar den o vill använda den till sittvagn oxå.. :D

Re: Duo/kombi eller sulky eller va tusan dom heter...

InläggPostat: 03 jun 2009, 09:42
av Ewi
Hej,

Jag har en Kronan duo och är jättenöjd. Den är lätt att fälla ihop, lätt plocka av hårdliften, och sovpåsen, fotpåsen och skötväskan är fina. Vi flyttade nyligen ut på landet, så de där lätta stadsvagnarna med små hjul fram som snurrar åt alla håll gick fetbort. VI funderade på en Brio Happy Duo (också den mera robusta typen), men de var dyrare och så hade de fått en del kritik för att de gått sönder lätt. Kronan är stadig, och tar sig genom snömodd och terräng utan minsta problem. Svängandet får man in knixen med rätt fort tyckte jag, trots att det kanske inte är lika lätt som om man hade de där små vingliga framhjulen.

Jag vet att en del vill ta bort liggvagnen rätt fort, och låter barnet liggsitta i en sittvagn/sulky istället. Men egentligen heter det ju "till ca 7-9mån, eller tills barnet kan sitta stadigt själv", så man kan nog ha sin liggvagn ett tag om man trivs med den. Sen är det sittvagn ända till 3 om man så vill.

Annars finns det också en Brio variant som har mjuklift i bakåtfälld vagn: Brio Sing, som har de stabila hjulen och som lätt blir en sittvagn om du fäller upp den. (Har alltså igen särskild sittdel du skall byta till, utan är en kombination från start). De är ofta på specialpris. De är iofs gräsligt fula tyckte vi, men det är ju en mellanvariant om man är lite osäker på om man vill använda liggvagn länge.

Lycka till!

Re: Duo/kombi eller sulky eller va tusan dom heter...

InläggPostat: 03 jun 2009, 11:29
av fair
Jag har bestämt mig för att köpa en focus duo från annaaxel.se .
Jag har inte heller klämt eller teststyrt den men av det jag läst så tycker jag den verkar passa mig och min sambo perfekt!

Jag måste också kunna gå i skogen och på grusvägar eftersom jag bor på landet. Du kan ju kika in där om du skulle ändra dig om kronan!
Den är inte så dyr heller. Sen finns det storpack då du får vagn + sittdel, babyskydd, regnskydd, myggnät, åkpåse och skötväska. Allt i samma färg.

Det är verkligen en djungel!!

Re: Duo/kombi eller sulky eller va tusan dom heter...

InläggPostat: 03 jun 2009, 11:39
av Aurora
Vi har också en kronan. Har inte fått tillfälle att testa den än, men den har fått toppbetyg i alla test jag sett och alla som har en sån verkar ju supernöjda. Den är robust och tålig, bra för "terrängkörning". De har till och med extra stora hjul man kan köpa till om man verkligen ska ut i skogen! Kolla deras hemsida http://www.kronan.com/Barnvagn, de har ett bra erbjudande på en röd just nu http://www.kronan.com/TradePoint/Catego ... S=Barnvagn

I övrigt tycker jag Ewi gett en bra recension!

Re: Duo/kombi eller sulky eller va tusan dom heter...

InläggPostat: 04 jun 2009, 14:49
av AndyP
Just nu lutar det åt en Kronan eller Cresent Classic. Båda verkar stabila och bra barnvagnar som klarar skogen, elljusspåret i snöslask o sånt där som är viktigt för vår familj.
Får diskutera med sambon också....han vill nog också vara med och bestämma.

Lite sugen på att åka o provköra Kronan och pluset då är ju att jag åker på en heldags (minst) minisemester i Gtb hos svägerskan och alla babyshoppar som finns i Gtb o inte i Karlstad. Internetshopping är ju kul, men man vill ju som sagt känna o klämma innan man köper. Känns som att just MJUKT är nyckelordet i det första man ska handla till bebisen och då vill man ju absolut känna på det man ska handla.

Re: Duo/kombi eller sulky eller va tusan dom heter...

InläggPostat: 04 jun 2009, 15:59
av Aurora
AndyP: "problemet" med Kronan är att de inte har återförsäljare! De säljer itne i vanliga bebisbutiker, tror att det bara är över nätet. Vet inte var du bor men i Täby i Stockholm finns iaf en showroombutik där man kan klämma och känna på den. Annars kan du ju kolla på en beg på blocket. Även om du ska köpa en ny så är det ju en möjligthet att få känna lite (kanske lite taskigt mot säljaren, men ändå....).

Re: Duo/kombi eller sulky eller va tusan dom heter...

InläggPostat: 04 jun 2009, 16:13
av Our_miracle_2009
hej vi har bestämt oss för en nestor rambler kombivagn med alla tillbehör behöver vi bara lägga ut ca 3000 kr skitbilligt och en väldigt snygg bra vagn :)

Re: Duo/kombi eller sulky eller va tusan dom heter...

InläggPostat: 04 jun 2009, 16:27
av AndyP
Fast i Gtb så har dom en återförsäljare,så där kan jag klämma o känna, plus semester med sambo o sånt =)

Re: Duo/kombi eller sulky eller va tusan dom heter...

InläggPostat: 04 jun 2009, 19:26
av Aurora
AndyP skrev:Fast i Gtb så har dom en återförsäljare,så där kan jag klämma o känna, plus semester med sambo o sånt =)


Jaha! Men dåså, vad bra! Det hade de minsann inte här i Stockholm, vi fick åka till showroomet, men det var ok det med! Lycka till!!!