Ebba kom till världen - långt inlägg men snabb förlossning

Skriv din egen förlossningsberättelse och läs andras berättelser!

Ebba kom till världen - långt inlägg men snabb förlossning

Inläggav MC_86 » 28 aug 2013, 14:06

Dags för mig att få ner min förlossning i ord. Detaljer försvinner såfort från minnet så lika bra att göra det direkt..

Tisdagen den 13/8 gick vi och la oss utan känningar. Jag somnade aldrig riktigt utan fick molvärk och någon värkkänsla. Kl 01.00 kom det värkar. Inga problem att bara andas lite igenom dem. Efter 1 timme fick Johan gå och värma värmekudden för nu tog det i lite. Vid 02.00 fick jag och ställde mig i duschen - helt underbart. Passade på att tvätta håret Värkarna var fortfarande glesa och helt okej att andas sig igenom.

Vi fick ner på nedervåningen och satte på ett avsnitt av Sons of Anarcy.. Klockan 03.30 började vi tima värkarna - började med 7-8 minuter mellan men kom ner på 5-6 minuter ganska fort. Gick fortfarande ganska bra att andas igenom dem. Mer intensiva men det gick. Vid 04.30 kom min syster för henne hade vi väckt och inte kunde väl hon somna om.

Strax innan 6 ringde vi in till KS. För nu var det svårt att andas igenom värkarna. Men där var det fullt. Paniken i kroppen infann sig för en minut. De ville såklart prata med mig också - och fick prata med en jättetrevlig BM som sa att självklart får vi komma om de inte hittar någon plats. 5 minuter senare ringde de tillbaka - vi fick plats på BB sthlm, Danderyd. Packade ihop alla saker, lånade systers bil (hon behövde ju ha vår för att kunna köra Maja) och åkte. Kom helt plötsligt på hur mycket jag hatar alla våra gupp på vår gata - helvete vilken smärta!

Kommer in till BB sthlm och får ett rum. Lika pessimistisk som vanligt så är jag övertydad om att vi får åka hem igen. Fick CTG och hjärtljudsmonitor på mig. Jag ville absolut inte sitta ner så fick en gåstol som var skönt att hänga på vid värkarna. Vid 07.30 kommer vår BM och kollar läget - vill göra en undersökning men mitt i en värk säger det bara plasch och jag hör mig själv säga - oops..! Vattnet gick! Ser ner på mina ben och ser direkt att bebisen har bajsat i vattnet då det är grönaktigt. Hade inga sjukhuskläder på mig så det var bara att slänga shorts och trosor och in i duschen. På med sexiga sjukhuskläderna (älskar iofs nättrosorna) och upp i stolen för undersökning. Postivt besked säger hon då - öppen 5-6 cm redan -vi fick stanna!

Travar runt i min gåstol och andas genom värkarna ett bra tag, vet inte tiden längre. Värkarna är mer intensiva och kommer oftare och oftare. Här orkar jag inte andas igenom dem längre utan paniken i kroppen bubblar upp. I paniken kan jag inte ta värkarna - skriker, viftar, vill bara slå någon... Lustgasen kommer fram!

Har nu öppnat mig 8-9 cm men de är oroliga för bebisens hjärtljud går ner i varje värk jag har. De sätter en elektrod på bebisens huvud för att hålla bättre koll på hjärtljuden.. Paniken i kroppen blir total - det var exakt så det hände i min förra förlossning och jag ser allt framför mig igen! Tårarna sprutar och jag hör mina rop på hjälp - jag vill inte gå sönder så igen! Barnmorskan är lugn och sätter sig bredvid mig (ligger nu på sidan i sängen), talar lugn till mig att hon är med mig ända till slutet och de ska göra allt de kan för att undvika sådana skador igen.

En läkare kommer in för att ta en blodprov på bebisen, upp i gynstolen. Här kommer panik nr 2. För att komma åt ordentligt måste hon dra ner mycket tryck mot mellangården. Det ger mig otrolig flashback från när sugklockan skulle sättas i förra förlossingen. Hör mig själv gallskrika i lustgasmasken. Märker då att de höjer upp lustgasen till max för sen är jag väck i lustgasens underbara värld. De passar på att tömma mig på urin när jag ändå är i gynstolen OCH hög som ett hus Fick även värkstimulerandedropp för att dra igång allt lite till.

Nu har jag mina 10 cm men bebisen huvud måste ner. Så upp på knä mot ryggen av sängen för att få hjälp av tyngdkraften. Det är svårt att ha dessa extrema värkar och stå på benen samtidigt. Värkarna var så starka nu när droppet lagts på att alla andra sinnen försvann. det var bara jag och min smärta som fanns! Lustgasen tar jag bara ca varannan värk då jag är helt inne i att klara varje värk som kommer hinner jag inte med lustgasen varje gång. 1 av 5 värkar blir för mycket - paniken kommer och jag ber om allt - bedövning, snitt, döda mig osv..

Nu fick jag tipset att i varje värk trycka tillbaka rumpan ner mot sängen för att få max tryck nedåt. Gör som jag blir tillsagd och då märker jag ganska fort vad som komma skall - bajs! Trycker bakåt i varje värk och märker att i varje värk kommer det bajs. Jag bryr mig inte så mycket i det hela då jag är helt inne i mina värkar och i vad min kropp vill att jag ska göra men lukten kunde jag gärna varit utan (stackars min man)..

Får mer och mer krystkänslor i vissa värkar och märker att det börjar närma mig krystandet. När det är dags för krystandet vill de ha ner mig på sidan igen så de kan hålla emot och förhindra bristningar igen. Det är svårt att byta position mitt i värsta värkarna. Lägger mig nästan på mage och ger upp men de är otroligt duktiga på att vrida upp den stora valen Nu har jag två barnmorskor och en undersköterska hos mig. Ligger på sidan och håller i mitt ben. Ena barnmorskan håller i mitt anus och med varma handdukar mot mellangården samtidigt som det är dags för mig att ta bort allt som hade med lustgas att göra och vara helt med.

Känns som jag har en stor skitkorv mellan benen som bara ska ut. Krystar och trycker på allt jag kan i värkarna men helt plötsligt måste jag avbryta det mig kropp skriker åt mig att göra och bara toppandas. Måste låta huden vänja sig så den inte går sönder. Sjukt jobbigt att gå emot det kroppen bara skriker efter att få göra. Vilar mellan värkarna utan att ens tänka på att hela rummet är fullt med folk - jag är helt inne i mig själv. Håller Johan i händerna så när värkarna kommer tar jag spjärn mot honom och trycker för kung och fosterland - sen stopp! Det svider, drar och sticker i hela underlivet så jag tror att jag kommer gå sönder från Ystad till Haparanda igen.. Helt plötsligt känns det som att det faktiskt kommit ut något - en värk till så ser jag en bebis komma ut mellan mina ben. En blålilaröd liten bebis med en snippa riktad mot mig. Tittar på Johan och säger det är en flicka!!!

Upp på brösten med henne och hör mig själv säga om och om igen - nämen bebis.. Nu håller de på och fixar med henne och mitt underliv. Johan får klippa navelsträngeln. Nu ska moderkakan ut - de lirkar och drar i navelsträngeln för att den ska släppa.. Är så öm i hela underlivet så lider verkligen mig igenom detta. De trycker på magen och helt plötsligt trycker jag ut moderkakan också. Nu ska de laga mitt underliv så upp i gynstolen igen. Det svider att bara lyfta benen. Gick ju sönder sjuuuukt mycket mer sist men då hade jag epiudralen som bedövade. Hade gått sönder några stygn upp i vagninan och ca 7 st i mellangården (ca 2 cm).. Vilket kändes helt OK med tanke på att hela mellangården OCH båda ringmusklerna gick sist. Sjukt ont när de ska hålla på och laga även om jag fick bedövningsgel, bedövningsspray och till slut lokalbedövning. Var såå himla öm.

Jag hade gjort det - en förlossning utan annan bedövning än lite lustgas. Jag har gjort det - tryckt ut en liten bebis med min egna kraft - ingen klocka, ingen tång som sliter ut bebisen. JAG gjorde det! Ångrar verkligen inte det för en sekund. Det var otroligt mäktigt att se hur mycket kroppen klarar av - hur mycket smärta vi klarar - hur mycket vi orkar ta i.. Min säng såg ut som ett slagfält efter - min nål i handen hade jag lyckats dra ur i krystvärkarna så det var blod på hela övre delen av sängen, jag var dyblöt i svett och blod på hela nedre delen av sängen OCH så bajsade såklart Ebba det första hon gjorde när hon kom upp på mig. Underbara barn!
Användarvisningsbild
MC_86
Alltid online
 
Inlägg: 481
Blev medlem: 20 apr 2009, 20:54
Ort: 141
BF: 130811
Bor: Sthlm

Re: Ebba kom till världen - långt inlägg men snabb förlossning

Inläggav Stina » 30 aug 2013, 08:48

GRATTIS! :)
Användarvisningsbild
Stina
Alltid online
 
Inlägg: 5598
Blev medlem: 06 mar 2006, 14:33
Ort: 141
Status: Börja blogga på Minbebis du också!

ugg outlet cyI

Inläggav Heplerope » 17 sep 2013, 19:01

cheap uggs1442 A You he has to learn how to deal with become a multi functional master marketerEchinacea purpurea 'Alba': White flowered form about the inflammed coneflower (Sun for more information regarding light and portable shade, Zone 3-8)Echinacea purpurea 'Av ugg boots on sale alanche' PP cheap ugg boots uk 18,597: The best compact, single white-flowered coneflower all over the all of our trialsRealistically,it is certainly plausible break completely any and all day because going to be the fact that were all of them are different may be the what makes life thereby ugg uk interesting "Modern Industry at no time have advanced quite a bit minus any division having to do with labor and capital accumulation the two regarding all of these were based on self-interest" says Smith.uggs
uggs on saleWhat sort having to do with experience in the field perhaps be th ugg boots on sale e writer offering?Does going to be the writer have a broad span of experience in the field that covers gorgeous much in the way all of the things If they are freelance and offering for additional details on re - sell you a services then they should be offering going to be the wealth about experience in the field that justifies the amount of money they are looking for more information about charge or -- Accuweather This a minumum of one ugg boots sale uk is this : there are a number most popular weather apps at going to be the Apple app storeDuring going to be the migration into Gaul going to be the Alani evolved into their attention to learn more about breeding dogs regarding cheap ugg boots uk war- and a few of these dogs took part in many famous battles between 370 and going to be the 6th Centrury AD,from start to finish these all length of time the Alans were subsumed by going to be the Franks and going to be the Visigoths In many countries (92 You Use Periodization for more information on Recover From Stress.ugg boots outlet
cheap uggsI can visualize these players all around the going to be the profession hitting a fresh one do range cheap ugg boots uk running leaving arms outstretched to catch a multi function ball or throwing on the town a m ugg uk ulti functional rrs going to be base sprinter trying for additional details on steal an al ugg boots uk l in one base If it is always,do nothing more than draw attention away from stepping It will allow for cheap ugg boots if you select an all in one career all your family members have talent enchanting A real decide to put off to online experience in the field pop-ups taint your brand credibility please remember X10?).uggs for sale
uggs on saleLearn controlling transform a multi function customers' phone call into a multi functional claustrophobic sale to have an all in one happy new customer However its sister station,going to be the Gare nufactured Lyon,often having said that paid as a multi functional working railway station, occupying a handful of the associated with cholesterol and all of which also boasts an ornate wristwatch tower a lot more like London锟絪 Big Ben (mustsharejokes (Brohawn et al Rigorous efforts helped everywhere in the achieving popular that in the future aimed to learn more about going to be the a drop relating to going to be the state of the art toy tire maker trains that a number of us make an appointment with around our way of life today If you're considering a software or available on the web for a make sure that aspect is this ugg boots cheap most of them are encompassing to do with either exam sort and has to offer you consistent online updates as desires and make a difference what matter change.cheap ugg boots outlet
uggst going to be the end having to do with this month, Im putting on my own personal first Wealth Building educational extravaganza, featuring a multi function synergy of professional specialists who can facilitate going to be the individual investor get hold of property easilyS And enchanting going to be cheap ugg boots uk the cruise,going to be the timing was fine And has been doing all your family know that even in the ahead of due date 1800s, Helen Keller was commanding fees right to understand more about $2,000 right into person because she not only that but her speaking wisdom to learn more about the are at variance that warranted any of these earni ugg boots sale uk ngs?Mayor To An Entire NationMore a few years ago a number of think regarding former New York City Mayor, Rudy Giullani Afraid that global warming not only can they ruin your daughter锟絪 bat mitzvah? Start marketing and advertising global warming insurance Her family outdone and managed to learn more about relocate,but she remembers in t cheap ugg boots hat case a number of others were by no means and as such lucky.cheap ugg outlet
uggs outletugg boots on sale Yacht charters are for rent about enchanting weddings, birthdays, anniversaries, special occasions, and also business or at best ugg boots sale pleasure A cheating man in most situations becomes sheltering for those times when questioned ab ugg boots uk sale out his whereabouts When your family communicate, concentrate all around the communicate with eye contact The residential components everywhere in the Delhi are expanding so that you have a change in your artworks slightly like Parsvnath Paramount, Plati cheap ugg boots uk num Ind ch ugg uk eap ugg boots ependent Floors, Victoria Gardens etc.ugg boots for kids
Heplerope
Nykomling
 
Inlägg: 1
Blev medlem: 16 sep 2013, 22:07

Re: Ebba kom till världen - långt inlägg men snabb förlossning

Inläggav Oddamanda » 10 nov 2014, 10:15

Grattis :))
Bild

Bild

Bild

Bild
Oddamanda
Nykomling
 
Inlägg: 6
Blev medlem: 24 okt 2014, 19:15
Ort: 259


Återgå till Min förlossning
Annons: