Sida 1 av 4

Före detta neovletta-användare!

InläggPostat: 06 jul 2009, 23:17
av Chiniro
Hej! Jag slutade ta mina neovletta 28- piller för ungefär 10 veckor sedan. Ännu har jag inte fått något plus :( Visserligen hörde jag någonstans att det kan ta 6 månader innan de slutat verka helt!

Nu undrar jag, hur lång tid tog det för er? ;)

Kramen!

Re: Före detta neovletta-användare!

InläggPostat: 07 jul 2009, 07:39
av M I R A
För mig tog det 18 månader sammanlagt med ett missfall innan jag fick behålla min bebbe. och jag har inte ätit piller på 11 år. Det är helt olika från person till person.
Vissa blir gravida efter första försöket och andra kan få vänta i 2 år.

Re: Före detta neovletta-användare!

InläggPostat: 07 jul 2009, 08:32
av alive
1 vecka :D !!!!! Så misströsta inte. :wink: Det behöver inte alls ta så lång tid. Lycka till!!!
Kram

Re: Före detta neovletta-användare!

InläggPostat: 07 jul 2009, 08:34
av Emma82
Jag åt neovletta fram till september 2008 (sammanlagt ca 3,5 år), vi gjorde ett "bebisförsök" först i december, utan resultat. Sedan körde vi devisen "händer det så händer det" fr.o.m. februari och då blev jag gravid direkt. Men som ovanstående talare - det är så himla olika och jag tror inte att det har något att göra med om jag ätit neovletta eller något annat piller heller för den delen. Jag hade tur, helt enkelt...
Lycka till!

Re: Före detta neovletta-användare!

InläggPostat: 07 jul 2009, 10:15
av Chiniro
Oj! Får hoppas att det går snabbt för mig då, man blir ju lätt lite "rastlös" ;)

Re: Före detta neovletta-användare!

InläggPostat: 07 jul 2009, 14:18
av Erikas
Jag blev gravid på tredje "mensen" om man räknar med pillerblödningen när jag lutade med neovletta. Trodde jag skulle bli gravid på en gång, av någon anledning. Men jag fick gott vänta tre månader! Lika bra det faktiskt. Men som sagt är det väldigt individuellt men det behöver inte ta lång tid. Jag har dock hört att det kan ta uppåt ett år innan kroppen blir normal igen efter pillerbruk.
Lycka till!

Re: Före detta neovletta-användare!

InläggPostat: 19 jul 2009, 01:18
av Chiniro
Ja nu, efter ca. 12 veckor börjar jag också tänka lite "händer det så händer det". Men det är ju så lätt att intala sig att "den här gången gick det"...

Re: Före detta neovletta-användare!

InläggPostat: 19 jul 2009, 18:13
av ExAnimo
Jag tänkte samma sak som dig i början, efter jag slutat med pillrena, var också nedstämd och tyckte att de första veckorna gick såå långsamt och läste att det kunde ta upp till 6 månader innan Äl kommer igång. Då tänkte jag att så lång tid kan det ju omöjligt ta! 6 månader bara för att få ägglossning! men tydligen, slutade med mina piller i början av december och väntar fortfarande.. Så det är inte omöjligt att det kan ta tid men Hoppas att det går snabbare för dig!
kram

Re: Före detta neovletta-användare!

InläggPostat: 19 jul 2009, 18:23
av Lucas_mamma
Bara 1 månad efter att jag slutade med mina p-piller blev jag gravid. Trodde inte att de skulle gå så fort. De är så olika hur snabbt de går. En del har lätt för att bli gravid och andra har tyvärr svårare. Försök ta de lugnt och tänk inte så mycket på de, vet att de är lättare sagt en gjort. De blir när de blir. Du ska se att de blir en liten bebis så småningom.. Lycka till....

Re: Före detta neovletta-användare!

InläggPostat: 19 jul 2009, 19:19
av alina
Jag åt neovletta och det tog ca 1,5 år för mig att bli gravid. När jag slutade med piller hade jag oskyddat sex hela tiden men blev inte gravid tills för 4 månader sen :) men det brukar nog inte ta så lång tid som det gjorde för mig.