Sida 1 av 1

Helenas presentation

InläggPostat: 05 jun 2006, 23:41
av WildasMamma
Namn: Helena Pettersson
Ålder: 20, 21 i november..född 1985 alltså..
Bor: I hålan Hallstavik, ligger 10 mil norr om Stockholm
Familj: Sambon Joakim snart 24 år och dottern Wilda, snart 1 månad..O en jätte stor släkt!
Intressen: Familjen..umgås med vännerna o alla deras barn, långa promenader, solsken, hemmakvällar mm..
Gör om dagarna: Myser med Wilda och får dagarna o gå med massa andra aktiviteter..inte en lugn stund nu längre..
Övrigt: Det är helt underbart att vara mamma, man kan verkligen inte föreställa sig det innan man själv blir de. Älskar våran lilla Wilda så himla mycket och det är verkligen värt att ha ont för man får en så himla fin belöning!

InläggPostat: 05 jun 2006, 23:45
av Stina
Hej Helena! Välkommen igen!! Ja det e så sant att det är värt smärtan. Jag tycker att man nästan glömde bort den efter bara några dagar, eller hur? Skulle kunna göra om det igen o igen! Tänk när man e gravid med barn nummer 2, när man verkligen har förstått vad som kommer bli :) !!!

Har ni börjat planera för nästa än? :D Kram

InläggPostat: 06 jun 2006, 16:47
av WildasMamma
Ja man glömmer verkligen smärtan fort. Men de är ju så de är..ja verkligen att man kan göra de om o om igen..de va de man va nervös för först att man inte vet hur de kommer kännas..men med nästa är man ändå lite beredd på hur de ska kännas o då vill man nog inte vara med :) Sen när de är över kan man göra e igen..haha kul hur vi är skapta o tänker..

Nej vi har inte börjat planera nästa, vi vill ägna våran tid åt Wilda först och sen låta henne växa upp innan nästa barn kommer, så att man har tid åt de barnet med sen..vet inte om jag skulle klara av 2 blöjbarn eller så..starkt av dom som gör de tycker jag..de dröjer nog 2-3 år innan nästa ska börja planeras om jag får välja. Men Jocke vill också vänta säger han..

Ni då?

InläggPostat: 06 jun 2006, 19:51
av Stina
Jag vill ha massor med barn! Skyddar oss ju inte så man vet aldrig när den kommer... jag har inte fått tillbaka mensen än heller. Men vi planerar ju inte att skaffa barn nu på en gång! Fast om 2-3 år så kommer nog nästan den tredje vara på g.... :D

InläggPostat: 06 jun 2006, 20:18
av WildasMamma
Haha okej..hur många barn ska ni ha egentligen? :P Hur säkert är de egentligen när man ammar och har sex när killen kommer i en, dom säger ju att de ska vara jätte säkert att inte bli gravid igen, men jag tror inte riktigt på de där...

InläggPostat: 06 jun 2006, 20:34
av Maria
Det beror väl på om mensen har satt igång igen. De som inte får sin mens under hela tiden dom ammar har ju heller ingen ägglossning då väl... ?

InläggPostat: 06 jun 2006, 22:31
av Stina
Jag tror att det är så här! Man är inte skyddad när man ammar, det sa dom till oss på BB. Jag tror att man får ägglossningen innan man får sin första mens och att det är därför man kan bli gravid då utan att ha fått mens. Mensen brukar sätta igång när man slutat amma! Bestämde mig för att skicka ett mail till min barnmorska på munkbrons mvc för att reda ut detta! Kan ju vara bra att veta vad som gäller :)

InläggPostat: 06 jun 2006, 22:34
av Stina
WildasMamma skrev:Haha okej..hur många barn ska ni ha egentligen? :P Hur säkert är de egentligen när man ammar och har sex när killen kommer i en, dom säger ju att de ska vara jätte säkert att inte bli gravid igen, men jag tror inte riktigt på de där...


hehe Vi är överens om att vi vill ha en ganska stor familj men 3 kanske låter lagom! :lol: Vi får se!

InläggPostat: 07 jun 2006, 14:47
av WildasMamma
Jaha..bara 3 barn :) De kommer vi nog också skaffa sen i framtiden..jag vill ha 2 eller 3 barn, de är alldeles lagom, men som sagt från min sida dröjer de ett tag innan nästa kommer, de gör de från pappas sida med..