Sida 1 av 4

hur tätt emellan barnen?

InläggPostat: 30 jun 2010, 09:11
av barumdem
Min son är nu 3 månader å en vecka gammal. Va på efterkontrollen igår då hon frågade om prev medel....hmmm nja.... jag vill ha ganska tätt mellan barnen så vi vet inte om vi ska skita i p-ring å köra "ryskroulette" å händer det så händer det annars kan man ju börja försöka på riktigt i typ januari... Kan tänka mej att det är riktigt jobbigt med 2 blöjbarn, men jag har själv 4 syskon med inte så stora åldersskillnader... Hur är era tankar och funderingar på barn nr 2? Och ni som har fler barn hur tätt emellan har ni?

Re: hur tätt emellan barnen?

InläggPostat: 30 jun 2010, 09:31
av pumasara
Hehe... Vad komiskt att denna tråd var nyskriven just nu...
Jag har en dotter på drygt 4 månader o imorse testade jag positivt igen! :P
Sitter här nu med måååånga känslor o tankar i kroppen kan jag lova!

Så ja, vi vill ha tätt! :D

Re: hur tätt emellan barnen?

InläggPostat: 30 jun 2010, 09:48
av Eldaria
Min dotter fyller 2år i Juli och vi väntar förhoppningsvis vårt 2 barn i februari 2011. :D

Re: hur tätt emellan barnen?

InläggPostat: 30 jun 2010, 09:57
av maria2
Hej. Vi vill ha tätt mellan de minsta. Nu kommer det bli ca 19 månader mellan. Fick mf i november, vilket suger. Då hade det bara varit 13 månader mellan =(. Visst kommer det vara lite jobbigare med två små men det är värt det. Dom kommer ha så stor nytta av varandra. Har en nioårig också, och det har varit lite ensamt för honom.

Re: hur tätt emellan barnen?

InläggPostat: 30 jun 2010, 11:02
av MinEllie
Vi kommer ha knappt 16 månader emellan våra barn. Jag visste redan när jag väntade Ellie att jag ville ha tätt och inte vänta länge, helst att det skulle vara 1 ½ år emellan och det va var det blev på ett ungefär iallf :D

Klart att det kommer att bli jobbigt men tror inte att det skulle vara så mkt enklare om Ellie va tre fyra år så det vore värt att vänta. Om man är redo varför vänta? Man kommer att klara det och dom kommer ha kul me varann :)

Re: hur tätt emellan barnen?

InläggPostat: 30 jun 2010, 11:21
av lexus_
Jag har 11 månader mellan mina två första flickor... det är ganska tätt tycker jag hehe många undrar om dom är tvillingar....

Re: hur tätt emellan barnen?

InläggPostat: 30 jun 2010, 11:56
av HelloKitty
jag visst också redan när charlie låg i magen att ja ville ha en till tätt visst blir de jobbigt men de blir jobbigt om dom e tre fyra år med med svartsjuka och allt. sen så de som va bland de jobbigiaste när charlie va liten (0-6månader) va o få dagarna o gå tyckte de va såå långsamt emellanåt och de lär de ju inte bli nu ;)
Jag får ju självklart se hur detta går nu blir de knappt 16 månader emellan men mina tankar finns redan på en trea ;) men då vill ja kanske inte bli gravid fören tvåan är 1 år men som du säger orkar man börja med preventivmedel och allt? eller ska man chansa sist blev ja ju gravid så fort ja ammade mindre än typ 2 gånger per dygn.. man kanske ska amma lite längre bara :D

Re: hur tätt emellan barnen?

InläggPostat: 30 jun 2010, 12:01
av lexus_
Förresten... enda skälet till att mina är så täta är för att jag efter första inte hann börja med p-piller innan jag blev gravid igen....

Re: hur tätt emellan barnen?

InläggPostat: 30 jun 2010, 13:39
av HelenP
Det finns väl bra och dåliga sidor med allt, även med att ha syskona tätt. Men "rysk roulette" är kanske inte enda utvägen. Kondom är faktiskt ett alldeles väl fungerande preventivmedel som inte påverkar din cykel 8) .

Re: hur tätt emellan barnen?

InläggPostat: 30 jun 2010, 15:20
av käpy
Min son var 3 månader när jag blev gravid igen, vi ville ha tätt.
Flickan är beräknad till exakt samma datum som Loke är född, 6 november. Det var lite kul tycker jag fast hoppas att dom får egna dagar.
Tror inte det spelar så stor roll om man har 1 el 2 blöjbarn, lite jobbigare e det säkert fast det blir nog väldigt kul för barnen att inte har för många år emmellan.
Men efter denna blir det preventivmedel i några år innan nästa igen :) .

Lycka till med beslutet.