Inseminering?

För alla ensamstående föräldrar.

Inseminering?

Inläggav kaffemorsan » 19 mar 2011, 14:54

Hej!
Jag har två barn, 3 och 1 år gamla, och lever ensam.
Det är tidigt ännu, men jag är ändå nyfiken; jag vill ha ett till barn och undrar om det finns någon här som genomgått inseminering? För min del vore det inte aktuellt än på några år och man kan ju alltid hoppas att man skulle träffa den där perfekta mannen, men min tillit inför en partner är rejält i botten och jag är tveksam till om jag kommer kunna öppna mig tillräckligt för en man för att skaffa barn med denne. Är rädd att bli lika sviken igen - då är jag hellre ensam hela vägen om ni förstår vad jag menar. Och sedan är det väl lite det där att jag inte vill ha ett alltför stort glapp mellan barnen. Att börja om med en sladdis vet jag inte om jag har lust med direkt. Vill kunna ha min "fritid" sedan, och ha småbarnsåldern avklarad. Men jag känner mig absolut inte klar med barnafödande och få se en ny människa utvecklas och älskas!

Så, någon här som genomgått en insemination? Berätta gärna allt!
kaffemorsan
Nykomling
 
Inlägg: 1
Blev medlem: 19 mar 2011, 14:45

Re: Inseminering?

Inläggav Mickan86 » 19 mar 2011, 16:24

Hej Kaffemorsan!

Usch det låter inte som om du har haft ngn vidare upplevelse av förhållanden. Jag hoppas att du kommer hitta en bättre kille som visar att alla män där ute inte är rötägg.

Iaf, du frågade om inseminaton och detta är ngt jag nyligen gjorde. Dock gjorde jag en stiumlerad mansinsemination.
Vi gjorde den på Sophiahemmet(i väntan på ivf).
Vi är oförklarigt barnlösa coh valde att testa detta.

En insemination kan ju se olika ut, man kan få göra stiumlerad eller ostimulerad. Min gick till på detta sätt

Fick komma in på VUL under menscykeln för att se att allt såg ok ut. Sedan fick jag puregon utskrivet som jag fick ta 50 UI av 9 dagar. Puregonet är för att förstärka min egen ägglossning och den tog man i pennspruta i magen. Jag fick under denna sprutperiod komma in för regelbudna vul för att se att äggen växte som dem skulle och att jag inte blev under eller överstimulerad.
När jag sedan hade ett ägg på 18 mm så ordninerade läkaren mig att ta en pregnylspruta, detta för att ägget skulle lossna. Jag fick ta denna 2 dagar innan själva inseminationen utfördes (detta var på lördag för 2 veckor sedan). På måndagen fick min sambo åka in och lämna en burk med sina spemrier, som dem sedan gjorde en "swim-up" på. Detta för att selektera ut dem bästa simmarna. Jag fick sedan komma in ett par timmar senare och då förde dem in spermierna. Det kändes inte ens. Sen har jag fått vänta.. och vänta...

Testade svagt positivt igår, och idag et starkt plus. Så makesinsemination funkade på oss!! :)

Nu vet jag inte hur det funkar om man kommer dit ensamstående.älp iaf. men jag hoppas att detta var lite till hj :oops:

lycka til med allt och hoppas du får tillbaka din tilit igen!

Kram
Bild
Användarvisningsbild
Mickan86
Alltid online
 
Inlägg: 1463
Blev medlem: 28 okt 2009, 12:00
Ort: 141
BF: 111126
Bor: Bromma
Status: Mamma till världens finaste Emilia

Re: Inseminering?

Inläggav tinacarlson » 28 maj 2012, 17:37

Hej! Jag hade planerat att göra insemination genom en anonym donator som jag fick kontakt med genom RFSL. Jag är inte homosexuell, men kände för att skaffa barn ensam. Fick kontakt med flera män, men det slutade med att jag blev med barn med ett gammalt ex istället... Men ensam mamma blir jag, och ser inga problem med det, efter att haft stora bekymmer med mina tidigare barns pappa efter vår skilsmässa! Lycka till! :)
tinacarlson
Nykomling
 
Inlägg: 4
Blev medlem: 26 maj 2012, 20:53


Återgå till Ensamstående föräldrar