Sida 1 av 1

Inspiration trädgård

InläggPostat: 12 apr 2010, 18:28
av Ellas pappa
Vore kul att få se era planteringar och trädgårdar. Vi vill göra en ny rabatt framför entren till huset och har åkt runt och kollat i lite i olika områden. Det lutar åt bambugräs, nån fin sjösten men skulle gärna vilja ha nån färg också! Vore kul att få se era rabatter och få lite inspiration till vårt lilla projekt!

Här finns lite bilder på växter som vi har på vår baksida

Några fler bilder på lite olika projekt, här byggde vi vår mur!

Re: Inspiration trädgård

InläggPostat: 25 nov 2010, 17:09
av Gammelina
Hej Ellas pappa, har det hänt något med framsidan sedan ditt inlägg? Är både gravid OCH landskapsarkitekt. Kunde kanske ge ngt råd men svårt utan bild på hur framsidan ser ut. Bambu är ju aldrig fel, ger ju både insyndskydd och rör sig vackert i vinden. Man skulle kunna skapa tunnlar eller en liten koja med hjälp av bambun som era flickor kan gömma sig i. Små barn älskar att "bygga bo" i närheten av bostaden där de kan spionera på omgivningen. Ngt eget och hemligt. Nu har ni ju hela långa härliga vintern att planera och drömma så lycka till!

Re: Inspiration trädgård

InläggPostat: 10 dec 2010, 10:01
av Ellas pappa
Hej Gammelina, jo vi gjorde en stenrabatt med vit/svart sjösten. I detta planterade vi lavendel, bambugräs som är grönt och fint fortfarande i snön :) Vi satte en ganska så låg rosa ros samt några större runda stenar som det växer lite mindre växter kring och ett fint vattenbad. Det var både olika höjd, volym i passande färger. Jag ska se om vi har några bilder. Tanken är att det ska bli belysning i rabatten till nästa år. Men jag skulle iof lätt kunna göra om den :)

Har planer på att göra en väldigt grund minisjö för barnen att ha lite båtar i men vi får se....