Jag klarar inte av så mycket mer :(

Snack om barnets första år, allt från nyfödd till trotsåldern.

Jag klarar inte av så mycket mer :(

Inläggav evilducky » 25 feb 2009, 15:20

Jag börjar verkligen bli förtvivlad. Jag orkar inte se Bianca så ledsen mer. :cry:

Hon har alltid ont i magen. Hon är alltid ledsen. Hon har det jämt så jobbigt. Så har det varit enda sen första veckan vi kom hem med henne från sjukhuset. Förut sa alla att det skulle gå över när hon blir 4 månader, men så är det ju inte. det har snarare blivit värre.

Jag har testat allt jag kan tänka mig. Jag är jätteförsiktig med vad jag äter, jag undviker all form av mjölk. Jag masserar hennes mage tre gånger om dagen. Jag ger henne både sempers magdroppar och minifom. Jag rapar henne så mycket som möjligt. Jag har henne på mage, jag håller upp hennes ben. Jag har börjat ge henne mos och specialgröt från apoteket, för det trodde på BVC kanske skulle hjälpa, men det har det knappast gjort.

Det går inte en dag utan att hon har ont i magen. Vissa dagar har hon så ont så hon bara skriker och gråter hela dagen. Hon kan inte äta och hon kan inte sova... inget tröstar i stort sett. Då går jag bara och tröstar och lugnar henne så gott jag kan. Så skriker hon förtvivlat och tittar på mig i ren panik... då vill jag verkligen bara börja gråta. De bästa dagarna gnäller hon bara, då går det att distrahera henne relativt bra, och då kanske hon till och med skrattar lite och verkar lite glad. Men i grund och botten är hon alltid ledsen, hon har i stort sett alltid ont.

På BVC får jag ingen hjälp. De verkar inte riktigt bry sig, de verkar inte ha tid. De är väldigt underbemannade och har väl kommit med tips som: "hon kanske är hungrig.2 "Hmm, försök få henne att sova mer." När jag bad om att få en remiss till allergikliniken tyckte de inte att det verkade nödvändigt eftersom det säkert inte skulle hjälpa ändå.

Jag klarar inte av att se henne lida såhär mer. Jag känner mig helt maktlös, helt hjälplös. jag vill verkligen bara hjälpa henne, få henne att bli bra, men jag vet inte vad jag ska göra! att hon alltid har det så otroligt jobbigt, jag förstår inte att ingen bryr sig om att hjälpa henne. Det måste ju bero på något! Jag börjar tro att det aldrig kommer att bli bättre, jag börjar oroa mig för att det kanske verkligen är något som är fel. Tänk om det är något farligt.

Jag är beredd att göra vad som helst för att hon ska bli bra, men jag vet inte vart jag ska vända mig. Funderar på att ringa en privatläkare, men jag känner inte till några kliniker. Någon med tips? Akupunktur hjälper ju mot kolik tydligen, men det här är ju inte kolik riktigt... kan det hjälpa? Om vi behöver åka långt för att träffa en läkare gör det inget, det kan vi göra. Så om någon har något tips på någon form av behandling... eller vad som helst. snälla, kom med dem.

Eller känner någon igen sig? Är vi ensamma om det här? har någon någon erfarenhet av det här. Eller bara lite uppmuntran? Vad som helst uppskattas. :cry:
BildBild
evilducky
Stammis
 
Inlägg: 50
Blev medlem: 19 jan 2009, 21:14
Ort: 232

Re: Jag klarar inte av så mycket mer :(

Inläggav Bagheerah » 25 feb 2009, 15:41

Hej!
Vet verkligen inte vad jag skall säga, Stackare..... Får helt ont i hjärtat när jag läser.
Ser att du bor långt bort från här, annars fick jag bra hjälp av kiropraktor när Andrea var liten. Vi trodde det var kolik ock allergi, men det viste sig vara en låsning i nacken. Är visst väldigt vanligt. Hon skrek bort i mot 15-20 t i dygnet.
Dock får inte kiropraktor behandla barn i Sverige. Jag bodde i Norge på den tiden, ock bor nu bara 2 mil från gränsen.
Men forsök med en homeopat ock akupunktör, kanskje de har ngra bra tips.
Annars tycker jag du skall stå på dig på BVC ock kräva remiss till barnläkare/specialist. Annars hade jag sökt på en privat klinik.

Lycka till. Hoppas det löser sig för er.
Kram
Bild
Bild
[/url]
Användarvisningsbild
Bagheerah
Alltid online
 
Inlägg: 437
Blev medlem: 02 okt 2008, 23:54
Ort: 247
BF: 090626

Re: Jag klarar inte av så mycket mer :(

Inläggav 1tove » 25 feb 2009, 15:44

Gud vad jobbigt för dig och för lilltjejen. Vet inte vad jag ska säga. tycker det är otroligt dåligt att BVC gör som de gör. Hoppas ni finner en lösning. Massa Styrke-kramar <3
Bild
1tove
Alltid online
 
Inlägg: 351
Blev medlem: 03 nov 2008, 12:17
Ort: 48

Re: Jag klarar inte av så mycket mer :(

Inläggav sofiaK » 25 feb 2009, 15:54

min dotter hade så från dag 1.. jag slutade amma runt 3 månader för de sa att det skulle bli bättre då.. gav henne laktosfri och glutenfri ersättning/ välling.. fick utredning hos läkare på barnkliniken där dom gav flera olika receptbelagda mediciner .. inget funkade..
efter 1 år lutade hon skrika varje natt .. det var äntligen lungt dom 7 timnmarna hon hade haft koliksmärtor..så skönt, men hon hade fortfarande problem med magen.. har det än idag,.. gjort flera utredningar dom hittar INGET..
men sök hos barnklinik..
sofiaK
Alltid online
 
Inlägg: 864
Blev medlem: 29 okt 2008, 10:16
Ort: 152

Re: Jag klarar inte av så mycket mer :(

Inläggav Hannaa » 25 feb 2009, 17:36

Jag skulle precis också rekomendera kiropraktor - men visste inte att det inte gick i Sverige. Bor i Norge och har jobbat på en klinik med både kiropraktor, akupunktör, homeopat osv, och jag har sett många småttingar som har fått hjälp av detta (alla tre behandlingssätten). Beror nog lite på vad det är som orsakar smärtorna, kroppen hänger ju ihop och det behöver ju inte vara magen som skapar problemen. Kämpa på vidare och lycka till. Hoppas du får den hjälpen du har krav på! :)
Bild

Bild

Bild
Hannaa
Alltid online
 
Inlägg: 1112
Blev medlem: 31 okt 2008, 09:46
Ort: 292
BF: 091121

Re: Jag klarar inte av så mycket mer :(

Inläggav mallamalla » 25 feb 2009, 18:09

Min första son hade också ont i magen kanske inte lika mycket, men vi fick inte heller någon hjälp av BVC. Han hade dessutom så mycket diarre när han blev lite äldre. Från topp till tå flera gånger om dagen. Men det var helt naturligt att barn bajsar 6 gånger om dagen som 1 gång iveckan. Sedan kom lillebror och han föddes med sår i varje kroppsveck men det tyckte dom på BVC att det var inget konstigt. Under den här tiden hade den äldre sonen på 1,5 år utvecklat förkylningsastma och vi hade sett att han reagerade på pälsdjur och då hade vi kommit i kontakt med barnavdelningen pga astman och det var tur. På en träff tog jag med lillebror också och visade hur han såg ut och då fick jag salvor åt honom. Dem ville göra allergitest på storebror på pälsdjur och då tiggde jag till mig ett på mat på lillebror och fick det. Då visade det sig att lillebror var allergisk mot ägg och då blev det bråtom om att testa storebror på mat och det visade äggallergi. Efter detta så tog vi bort allt vad ägg heter och magen blev bra på den äldre och huden blev bra på den yngre. Jag var mycket arg eftersom jag sagt till på BVC att de måste skicka en remiss till barn men dem vägrade.
Jag tycker att om dem inte vill skicka dig på barnavdelningen från BVC så försök att ringa direkt till Barnavd. Hoppas att det skall bli bättre för er. Håller tummarna på att det hittas en lösning så att hon får må bättre.
Bild
Användarvisningsbild
mallamalla
Stammis
 
Inlägg: 69
Blev medlem: 12 jan 2009, 16:55
Ort: 191
BF: 090421

Re: Jag klarar inte av så mycket mer :(

Inläggav chattanoga » 25 feb 2009, 18:32

hej
jag kan bara säga att jag lider verkligen med dig... man är så hjälplös när dom små stackarna inte kan säga vad som är fel, var det gör ont,mm.
min yngsta son hade kolik när han var liten fram till ca 4 mån. han skrek all sin vakna tid...han var alltid gnällig oavsett vad jag gjorde... dessutom hade han kaskad kräkningar från bb tiden tills han var ett år. men enligt bvc så är det helt normalt :evil:
jag ammade litegrann (mellan alla mjölkstockningar) och vågade i princip inte äta nånting för jag var rädd att det kanske just var DET han var känslig mot...
han var vaken och gallskrek i princip varje natt mellan 2och 5 och man såg på honom att han hade så ont!
vad gör man? jag bara grät och var helt förstörd men mest synd är det ju förståss om barnet...
spädbarns massage var det som hjälpte min son bäst, men jag tycker du ska stå på dig för en remiss till barnläkare... eller sök akut till nån form av barnakut så kanske dom kan hjälpa dig vidare.
jag hoppas att din dotter får hjälp så att ni får må bra allihop!
kram!
chattanoga
Stammis
 
Inlägg: 42
Blev medlem: 06 jul 2008, 22:23

Re: Jag klarar inte av så mycket mer :(

Inläggav evilducky » 25 feb 2009, 20:13

Tack för alla snälla svar och råd :oops: det känns bättre bara man läser det. Min sambo ska följa med till BVC nästa vecka och bråka lite så att vi får en remiss. Han är mycket bättre på det än jag. Så jag hoppas att ett besök dit hjälper.
Angående allergi så får hon jättesmå prickar på magen och ryggen ganska ofta. Ser ut som små finnar ungefär... kan det vara tecken på allergi? PÅ BVC tyckte de inte att det var något särskilt i alla fall...
Angående homeopati, har någon erfarenhet av det?
BildBild
evilducky
Stammis
 
Inlägg: 50
Blev medlem: 19 jan 2009, 21:14
Ort: 232

Re: Jag klarar inte av så mycket mer :(

Inläggav grodan » 25 feb 2009, 20:36

Så hade vi det och det vissade sig att vitan har både mjölkproteins allergi och ägg allergi, det som bara gav lite utslag från början vissade sig sen på blodproverna att det gav en rejäl reaktion i immunförsvaret, så hon var betydligt mer allergisk än vad läkarna trodde. Men vi fick bråka väldigt länge för att få komma till rätt läkare och innan vi fick testen och innan de tog blodprover. Gått en ny rond idag med läkarvården om tester så tyvärr..... vi fick inte hjälp, vi fick aktivt söka och kräva hjälpen. Sök erfter närmsta allergi och astma mottagniong.
Bild
grodan
Alltid online
 
Inlägg: 1608
Blev medlem: 19 apr 2007, 19:48
Ort: 141

Re: Jag klarar inte av så mycket mer :(

Inläggav Linanilsson » 01 mar 2009, 17:08

Stackars er!! Har som tur är inte haft några större problem med Liam och några sjukdommar men jag kan ju säga som så att när inte BVC kan stå till någon hjälp har antingen de själva eller vi, på eget initiativ, sökt oss till vår närmsta barnakut, som är Lunds lasarett. Har ni något sådan i närheten? Annars råder jag er till att ringa till sjukvårdsupplysningen och be om att få numret till närmaste barnakut och förklara läget för dem! Ge er inte!! Stå på er för ert barns bästa!! Lycka till
BildBild

BildBild

Bild
Användarvisningsbild
Linanilsson
Stammis
 
Inlägg: 141
Blev medlem: 30 maj 2007, 07:10

Nästa

Återgå till Barn 0-2 år