Annons:

Junimammor 2013

Här träffar du fler som också fick barn i juni 2013!

Re: Junimammor 2013

Inläggav Cortexia » 26 aug 2013, 22:46

Ja det är riktigt lugnt här inne... lite trist att alla försvunnit.

Smilla blev 3 månader idag och är fortfarande lugnet själv jämfört med hur storebror var. Alltid nöjd, numera även nöjd i babygymet. Kan sitta länge och titta på när vi utför hushållssysslor. Motoriken har det hänt mkt med, nu leker hon med lekbågen på babysittern och sliter och drar i leksakerna i gymet. Jollrandet har tagit ordentlig fart och hon nu är det inte bara leenden utan skratt i mellanåt. Snacka om att man smälter.

3:e utvsprånget verkar vara över nu för den lilla kinkigheten som blir då har försvunnit. Somnar kring 20.00-21.00 på kvällarna, nattmål vid 00-tiden och vaknar sedan oftast mellan 04.00-06.00. Tyvärr har hon börjat äta flera ggr på efternatten/tidig morgon men det sköter vi i sängen så det är snabbt avklarat. Men det är avbruten sömn som känns av mer så visst är vi trötta här hemma. Försöker sova så ofta det går på dagarna, har lyckats synka båda barnens sovstund rätt ofta så det är skönt.

Fullt upp med andra ord, storebror är trots "sin trots"... :D som tycks öka i styrka, mkt förstående liten kille. Vi satsar på bra rutiner här hemma och då går ofta dagarna väldigt smidigt.

Snacka om att njuta av de sista riktiga sommardagarna, idag delade vi en flaska vitt i kvällssolen medan sonen lekte med en kompis och Smilla njöt i vagnen tittandes på himlen och molnen nice! :D
Cortexia
Stammis
 
Inlägg: 65
Blev medlem: 12 mar 2013, 21:37

Re: Junimammor 2013

Inläggav Puffa » 02 sep 2013, 19:41

Jag har tänkt trä mig hit flera gånger, men vardagen kommer emellan och vid amning har jag börjat med candy c :-) Ska försöka hänga kvar!
Puffa
Alltid online
 
Inlägg: 585
Blev medlem: 17 apr 2009, 21:36
Ort: 252
BF: 130623
Status: Vem är du fina lilla <3

Re: Junimammor 2013

Inläggav Puffa » 04 sep 2013, 11:15

Nu har jag lite mer tid :) Mina små tjejer älskar varandra, men stora har lite svårt med att styra sin svartsjuka. För den finns där helt klart, men hon börjar acceptera lillasyster. För hon älskar sin lillasyster och bryr sig mycket om henne, men samtidigt kom ju lillasyster Maya och ställde hela tillvaron på enda.

Nu har vi dessutom hissen avstängd i fyra veckor, vilket är jobbigt men funkar för min del (bor på 10:e våningen). Men i förra veckan hittade jag vår stora tjej gråtandes och frågade vad som hänt "alla bär bebis, ingen bär mig". Det skar i mitt hjärta. Hon har gått upp en gång igår kväll och det gick jättebra. Eftersom jag fick avslag av förskolan på min ansökan om att hon kulle få gå heltid under den här perioden så hennes pappa kunde hjälpa henne upp och ner för trapporna så åker jag och barnen bort två veckor. Inte alls bra egentligen för vi fick avbryta semestern en vecka i förväg för att vår stora tjej inte klarade av alla omställningar och rutinlösa leverne. Jag hoppas att det här inte förstör allt arbete vi gjort med att få henne trygg och lugnare. Dessutom bytte hon ju avdelning på förskolan, hon trivs på den nya men saknar den gamla...

Som ni märker så handlar det, för min del, mest om att få stora syster att trivas i familjen. Maya är alldeles underbar och hänger med på ett hörn överallt, är nöjd och glad. Hon har inte kommit så långt vad gäller snurra runt och så, det är för vi av säkerhetsrisk inte vågat ha henne på golvet under semestern. Stora har varit väldigt hårdhänt med henne så fort chans funnits. Nu börjar det lugna ner sig och jag och Maya har ju 15h i veckan själva, så snart börjar hon väl att komma i kapp. Bvc var iaf inte oroliga utan tyckte att hon var väldigt stark i nacke och kropp trots att hon inte ligger på mage.
Puffa
Alltid online
 
Inlägg: 585
Blev medlem: 17 apr 2009, 21:36
Ort: 252
BF: 130623
Status: Vem är du fina lilla <3

Re: Junimammor 2013

Inläggav Skoogstrollet » 08 sep 2013, 22:04

I fredags var Wilda 3 månader. Tiden går så rasande fort att snart börjar hon väl på förskolan. :-) Jag trodde hon skulle komma upp i 6 kg nu, men ack vad jag bedrog mig. Hon hade bara gått upp drygt 200g senaste månaden till 5570g och var 61,5 cm lång. Däremot hade hon vuxit 3 cm och det är väl huvudsaken. Då hon är lite skrikig ibland, så fick jag rådet att testa 60 ml ersättning vid näst sista målet.

Sambon har hela tiden trott att ersättning löser alla problem i världen så han var nog lycklig i hjärtat när han testade med flaska i torsdags. Hon hann få en skvätt från bröstet innan och sedan låg hon och tittade på mig som om hon undrade vad sjuttan farsan sysslade med. Han var stolt över att få i henne en matsked, men han torkade rätt friskt så jag misstänker att det inte var så mycket som hamnade i magen. Idag gick det inte bättre, men men jag är bara glad så länge amningen kan funka.
Nu i helgen har jag försökt stressa av så gott det går när man är ensam med 2 barn. Jag tror jag har insett att hon gillar vänster bröst sämre och skriker mer där. Det är också det bröst som är sämst på att bli ett geléhallon utan kryper inåt.

Bvc-sköterskan var dock inte orolig då hon ändå växt 3 cm och var i full gång hela tiden på skötbordet. Hon är verkligen som en propeller, men vi fick en extra vägning om 2 veckor.

Innan har hon vridit sig rätt friskt på täcket på golvet, men idag klämde hon till med ett helt varv. Hon är som en minutvisare bara det att hon går motsols på 20 minuter. :-) Sedan tog hon ett halvt varv innan jag gick och hjälpte storasyster att tvätta bort allt ägg hon klabbat med under tiden jag skickade ett mms om framsteget till sambon. När vi var i badrummet började lillan skrika högt och sedan hittade jag henne utanför filten måttligt förbannad på mage, så hon måste ha vänt sig för första gången.

På nätterna sover hon som innan mellan ca 10-4 eller 12-6 med sista amningen inräknad som tar uppåt 30 minuter eller längre. Så relativt mycket får jag sova bara jag skippar all egentid. Sedan är det full fart vid halv sju, sju igen. Middagsvilan blir oftast bara vila för min del då det är matdags då ...

Även här finns syskonavundssjukan och kärleken. Dilemmat är väl att en 2,5-åring inte kan styra sin kropp, så det funkar inte att båda ligger i babygymmet eller att storasyster vill kramas eller något då det ofta blir för hårdhänt. Lillasyster har väl inte brytt sig nämnvärt då vi hunnit avstyra tillräckligt i tid. Däremot hittar storasyster på desto mer bus när jag sitter och ammar eller lagar mat. I helgen när jag var ensam med båda sedan fredags morse har gett en massa tålamodsprövningar. I fredags lyckades tösen hitta en sax och klippa sönder mallen som jag precis äntligen hade fått ihop till dopkorten. Morr. Så nu är det rätt skönt att båda är hemma så man kan få en paus och få bära ut soporna ensam. :-)

Puffa: Det blir inga extra rundor utanför hemmet då, förstår jag ... Jag hoppas det löst sig snart. Här är äldsta mest förvirrad när det är förskola och inte.
Skoogstrollet
Alltid online
 
Inlägg: 2757
Blev medlem: 13 jul 2010, 21:43
Ort: 53
BF: 130606
Status: Mamma t Ronja 101227 & Wilda 130606

Re: Junimammor 2013

Inläggav Skoogstrollet » 12 sep 2013, 20:01

Nu kan vi nog säga att Wilda kan vända sig. Hon har legat på mage och flängt omkring med benen så hon kommit över helt på mage upp på armarna. De gångerna hon fastnar har hon inte tyckt det varit kul. Sedan när hon tröttnade turnade hon tillbaks till rygg igen. Hon har gjort båda sorterna någon enstaka gång tidigare, men inte så här utstuderat. Frågan är om det är det hon övat på i sömnen då hon ofta ligger på sidan inträngd mot kanten av liggkorgen när hon vaknar. Frågan är om det är dags att börja använda hela spjälsängen nu?
Skoogstrollet
Alltid online
 
Inlägg: 2757
Blev medlem: 13 jul 2010, 21:43
Ort: 53
BF: 130606
Status: Mamma t Ronja 101227 & Wilda 130606

Re: Junimammor 2013

Inläggav Jess85 » 16 sep 2013, 18:50

Vincent blev 3 månader den 9/9 och den efter blev det 3 månaderskontroll och vaccination på BVC. Allt verkar bra och han klarade av sprutorna bättre än vad jag förväntat mig. Var lite inställd på att han skulle få feber efter sprutorna men han klarade sig ifrån det :) Hur stora var era bebisar vid 3 månader? Lite kul att höra hur andra bebisar är vid samma ålder :) Vincent var 61,5 cm, 6040 g och 40,7 cm i huvudomfång..

Imorgon väntar läkarkontroll, den första sedan vi kommit hem från BB. Någon som haft sin läkarkontroll och vet vad dom gör då? Kommer även få väga honom igen då han sist inte hade ökat så mycket i vikt. Känns som att han under dagarna inte ammar lika långa stunder och heller inte så ofta, så mycket annat som fångar hans uppmärksamhet ;) Hoppas på att han har gått upp lite i vikt nu.
Jess85
Nykomling
 
Inlägg: 9
Blev medlem: 08 okt 2012, 15:28

Re: Junimammor 2013

Inläggav Skoogstrollet » 26 sep 2013, 10:09

Vi hade en extravägning i mitten av månaden och 2 veckors amning med mer koll gav gott resultat. Mellan 2 och 3 månaden gick hon bara upp 235 g, men på 2 veckor ökade hon från 5570 till 6220. Bvc-sköterskan undrade vad jag hade gjort. Så Wildas kurva kör berg-och dalbana, men nu är hon tillbaks på rätt ställe.

Jag hoppas vi fortsätter på samma spår, för det är intensivt med 2 små, i synnerhet när Ronja hittar på så mycket dumheter för att synas mer. Sambon överlåter det mesta av hushållsarbetet på mig för han tycker ju ändå att jag är hemma. Jag hoppas vi ska lyckas få ordning på det, då det skapar så mycket stress att jag både ska hinna sköta hela hemmet i 5-10-minutersintervaller och ge Ronja tid medan han bara lagar mat och sedan kan ägna kvällen åt fotboll på tv eller candy crush på mobilen. Jävla sport och telefon rent ut sagt.

Igår valde han att baka tills jag får kompisar på besök i eftermiddag, men han lämnade båda diskhoarna fulla med disk. När jag sa att det borde tillhöra när man bakar tyckte han att det kunde han ju ta ikväll. Kul att få kompisar på besök med köket fullt av disk ... så vem är det som får ta hand om det?

Wilda tar han ju gärna, men kvällarna är väldigt intensiva då hon ammar massor. I gengäld har vi nu i två nätter fått sova mellan 22.30 till 7.20, vilket är guld värt. Bara katten kunde sova också ... Förra natten skötte hon sig, men i natt när jag sov oroligt var det mer jamanden.
Skoogstrollet
Alltid online
 
Inlägg: 2757
Blev medlem: 13 jul 2010, 21:43
Ort: 53
BF: 130606
Status: Mamma t Ronja 101227 & Wilda 130606

Re: Junimammor 2013

Inläggav Puffa » 02 okt 2013, 22:38

Jag har tremånaderskontrollen imorgon med sprutorna. Mitt lilla hjärta växer nog så det knakar! Ibland tror jag att hon är över 62 cm, kanske 63cm, för en del stl. 60-62 är för korta. Ska bli spännande att se imorgon!

Syskonrivaliteten fortsätter. Med lite mer kontroll men så frustrerande när stora igår släppte plattan i magen på lillasyster. Varför pruttar du med tungan på lillasyster så hon blir alldeles blöt i ansiktet??? Svaret blev ett stort flin och fnissande. Provocerande till tusen! Men de är båda riktiga glädjespridare och när syskonkärleken kommer fram är den helt fantastisk att se! Maya är en sån glädjespridare, hon ler och är glad nästan jämt :=) Hon får fortfarande inte träna så mycket på golvet som hon borde, får se vad bvc tycker om det imorgon... Det blir 1-2ggr/dag. Och för det mesta tills hon börjar gnälla. Hon kan ligga på rygg ett par gånger mer, men det är ju magen hon behöver träna på.

Sömnen går också bra! Hon ammar sista gången vid åtta och sen sover hon för det mesta till sju, +-1h.
Puffa
Alltid online
 
Inlägg: 585
Blev medlem: 17 apr 2009, 21:36
Ort: 252
BF: 130623
Status: Vem är du fina lilla <3

Re: Junimammor 2013

Inläggav zarizael » 06 nov 2013, 19:13

Lilldamen är nu 4 månader och väger nu 7 kg. Storasyster älskar henne och har tack och lov inte visat överdriven avundsjuka även om hon ibland är lite hårdhänt.
Glad och nöjd fortfarande och sover hyfsat. Tack och lov så har morgonserinaderna slutat och nu ligger hon och leker istället när hon vaknar =)
zarizael
Alltid online
 
Inlägg: 211
Blev medlem: 02 aug 2011, 14:11

Re: Junimammor 2013

Inläggav zarizael » 06 nov 2013, 19:24

Hejsan
Vill ni vara så vänliga och gå in på
http://www.lifestone.com/sv/bebistavling/
Och rösta på min lilla Alicia =)
Det är ingen skönhetstävling utan man kan vinna rabatt på sin beställning.

Bifogar bilden på henne så ni vet vem ni ska rösta på =)
Alicia.jpg
(10.83 KiB) Nerladdad 652 gånger


Samtidigt kan jag rekommendera deras produkter, det är fina minnen

Tack på förhand
Maria & Alicia
zarizael
Alltid online
 
Inlägg: 211
Blev medlem: 02 aug 2011, 14:11

Föregående

Återgå till Junibarn 2013
Annons: