Kan katter känna av att man är gravid in man själv vet det?

Här hittar du kategoriserade frågor och svar besvarade utav minbebis och minbebis medlemmar.

Kan katter känna av att man är gravid in man själv vet det?

Inläggav Jossi88 » 21 feb 2010, 19:04

Har två katter, den ena av dom har på senaste tiden blivit helt kelsjuk, springer runt o skriker o vill hoppa upp till mig eller att jag ska lyfta honom.

När han får lägga sig i mitt knä väljer han Jämt att ligga på min mage/snett över den, inte bara i knät går bra. Sätter jag ner honom på golvet envisas han med att hoppa upp igen.

Den andra katten har jag inte tänkt så mkt på men kom på nu att han vill väldigt gärna vara hos mig också. Sambon är självklart intressant han med men hos honom ligger de på ett helt annat sätt och jag tror inte att de skriker/gosar med honom på samma sätt men det kan ju vara att han inte tillåter det, att jag är mjukare och mer "låt-gå" än honom.

Sedan har vi ju nyligen flyttat och det kan ju vara så att de precis vant sig helt och hållet med flytten men de har varit normala redan sen andra eller tredje dagen här.

Så nu undrar jag om det kan vara så att de kan känna av om jag är gravid och det är därför de beter sig som de gör, jag har nämligen misstankar på att vara gravid men illamående och andra av de vanligaste symptomen, men kan inte kolla upp det förräns tidigast onsdag så det är min BIM dag den 25e.

Kanke låter som en dum fråga men jag tvekar inte ett dugg på att dur har sinnen ang. sina ägare som vi själva inte tänker på med människor runt omkring oss, att de har ett slags telepatiskt sjätte sinne som vet nät någonting i människans kropp förändras. Men vill bara höra om någon haft samma erfarenhet av kel-sjukare katter, eller andra djur, innan man själv ens vet till 100% att man är gravid.
Jossi88
Nykomling
 
Inlägg: 4
Blev medlem: 21 feb 2010, 18:52

Re: Kan katter känna av att man är gravid in man själv vet det?

Inläggav L.Holm » 21 feb 2010, 21:18

De tror jag helt klart dom kan en vän till mig hade en hund som alltid visste om graviditeten långt innan hon gjort de. Hon har 3 barn och hunden har reagerat lika varje gång. Mina katter ändrade osså beteende när jag vart gravid. Kan inte säga om dom va annorlunda innan jag fick reda på de för hag kommer inte ihåg. Men ena katten sov intill min mage i 9 månader och vägrade sova någon annanstans på natten. Och de är inget hon gjort varken före eller efter graviditeten.
BildBild
L.Holm
Alltid online
 
Inlägg: 638
Blev medlem: 17 jan 2009, 22:21
Ort: 164
BF: 090916
Bor: Karlholmsbruk

Re: Kan katter känna av att man är gravid in man själv vet det?

Inläggav Minska » 21 feb 2010, 21:27

jag tror absolut att katter kan göra det.
jag fick reda på att jag var gravid (oplanerad men välkommen) när jag var i vecka 7 och undrade redan nån vecka innan det varför våran katt som aldrig har tyckt om att vara i knät helt plötsligt skulle ligga på min mage konstant, och det gör han fortfarande. han är även mkt mer försiktig (han var ätt hårdhänt när vi lekte innan) och beskyddande än innan graviditeten :)
Användarvisningsbild
Minska
Alltid online
 
Inlägg: 201
Blev medlem: 13 dec 2009, 01:30
Ort: 272
BF: 070810
Bor: Helsingfors

Re: Kan katter känna av att man är gravid in man själv vet det?

Inläggav Mjstiger » 21 feb 2010, 22:16

Katter har nästan ett sjätte sinne, ibland så kan man inte tro det men det är så. Alla djur både i vilt och inomhusdjur känner på sig. Det ligger i deras natur.
Kram Mj
Bild

Bild
Mjstiger
Alltid online
 
Inlägg: 559
Blev medlem: 11 okt 2009, 22:57
Ort: 141

Re: Kan katter känna av att man är gravid in man själv vet det?

Inläggav Jossi88 » 21 feb 2010, 22:17

ja att hundar kan känna saker har jag ju både hört, läst o sett på tv ex. cancer.

Nu när ni förklarat hur era katter resp. vänners hundar regerat känns det ganska självklart; i naturen är ju oftast katter ensamlevande förutom lejon, och i stort sätt alla djur har ett beskyddande sinne när någon i flocken är dräktig/gravid så det är säkert instinktivt att vilja skydda och vara nära sin "ledare" eller vän eller vad man ska kalla det (även om katter är ledaren i en familj ;)) för att föra livet vidare.

Tack för de positiva och hjälpande kommentarerna, nu hoppar jag att jag är gravid (har jag hoppats hela tiden men ändå) för att få bekräftat om det är så :)

edit; mj såg du hann lägga ett inlägg under den tiden jag skrev detta :) Precis så menade jag i denna långa kruxiga text i det är meddelandet jag nyss skrev, men lkunde inte ha skrivit det så kortfattat själv som du gjorde ^^
Jossi88
Nykomling
 
Inlägg: 4
Blev medlem: 21 feb 2010, 18:52

Re: Kan katter känna av att man är gravid in man själv vet det?

Inläggav blomma03 » 16 apr 2011, 17:34

jag känner igen det så väl. just nu så står min katt en tjej och verkligen skriker på mig och ska upp i mitt knä. Hon måste ha koll apå mig vart jag än går och gör.
blomma03
Nykomling
 
Inlägg: 2
Blev medlem: 15 apr 2011, 16:49
Ort: 258
BF: 111209
Bor: kristianstad
Status: jobbar jobbar och så klart bata tänker på


Återgå till Forum & Synpunkter