MA

Här får du stöd & tröst av andra som varit med om missfall.

MA

Inläggav puh83 » 21 jul 2015, 23:02

Hej.

För ca en vecka sen var vi in för att prata om KUB-test. Läkaren ville då göra att ett VUL för att se att allt var ok. jag skulle egentligen vara i vecka 9. Men hon såg ingen graviditet som motsvarade den veckan. Möjligtvis vecka 5. Nu inser jag ju att det inte går ihop riktigt eftersom jag hade gjort gravtestet 4 veckor tidigare. I alla fall ska vi dit igen nu på fredag. Jag är nu fullt förberedd på att det inte kommer finnas något hjärtslag där och att inget kommer hänt sedan förra gången. jag har varit orolig sista dagarna och börjat fundera på om något är fel på mig. Jag vet att MA och MF är vanliga... och att det ofta inte har någon speciell orsak. Saken är den att jag har en son sedan 7 år tillbaka, som föddes med Downs syndrom. Sen läste jag ju att MA kan bero på kromosomförändringar på fostret. Då började jag ju genast fundera på om det kanske är något fel på mig eftersom jag i så fall fått två barn med kromosomfel. Egentligen behöver jag nog höra från någon som fått MA och där nästa graviditet eller åtminstonde någon graviditet efter gått bra. För jag är så orolig nu för att det ska bli så här hela tiden.. Det här skulle blivit min sambos första barn och han har själv trott att han inte kunde få barn..Nu vet han ju att han kan så han blev ju överlycklig.. så blev det såhär.. och jag kanske inte ens kan ge honom ett barn.. usch jag vet inte ens vad jag skrivit och jag hoppas jag inte framstår som hemsk eller något nu!
puh83
Nykomling
 
Inlägg: 8
Blev medlem: 12 mar 2015, 23:37

Re: MA

Inläggav Grodan78 » 22 jul 2015, 17:02

Hej! Vad tråkigt om det visar sig vara ett MA...
Dock är vi många som fått MA/MF och senare fått barn.
Fick själv ett MA för två år sedan i augusti, blev gravid igen efter tre månader och födde en son i juli förra året.
Hoppas det blir fler barn för er :)
Grodan78
Stammis
 
Inlägg: 95
Blev medlem: 02 aug 2013, 12:57

Re: MA

Inläggav puh83 » 22 jul 2015, 22:59

Grodan78 skrev:Hej! Vad tråkigt om det visar sig vara ett MA...
Dock är vi många som fått MA/MF och senare fått barn.
Fick själv ett MA för två år sedan i augusti, blev gravid igen efter tre månader och födde en son i juli förra året.
Hoppas det blir fler barn för er :)Tack för svar! Skönt att höra...man tänker så mycket nu och funderar på saker.. kom då in på det där med kromosomer och grejer.. självklart ska jag prata med läkaren om det när jag ska dit på fredag. Bara att hon var så..kall på något vis.. känns inte som att man egentligen vill prata med en sådan person om saker som känns jobbiga, Men det är klart att det är ju dom som kan ge mig bäst svar. Jag är ganska säker på att det är ett MA iaf för som sagt det stämmer inte med när jag fick pluset.. vi är såklart ledsna nu..till råga på allt kom "storebror"-tröjan jag beställt idag.. den skulle min son ha på sig när vi bestämde att det var dags att gå ut med det.. det blev lite jobbigt..vi blev ledsna båda två en stund pga det.. hoppas och tror dock att han kommer få en chans att bära den :) Tack och lov att han inte förstod det här med bebisar och att jag var gravid.. då hade han med blivit ledsen :/
puh83
Nykomling
 
Inlägg: 8
Blev medlem: 12 mar 2015, 23:37

Re: MA

Inläggav emsonpemson » 12 aug 2015, 21:43

Nu är jag lite orolig...

Jag har under de senaste dagarna känt typ molvärk i magen, vilket jag förstått är vanligt. Men för ett tag sen fick jag fruktansvärt ont i magen, det verkligen högg i några sekunder. :( jag tänkte direkt på missfall, men inget blod. Nu har jag dock läst att man kan få "typ" missfall men att den inte kommer ut. Alltså MA... Kan det vara så?! :'(
emsonpemson
Nykomling
 
Inlägg: 11
Blev medlem: 11 aug 2015, 11:39
Ort: Lund
BF: 160415

Re: MA

Inläggav Grodan78 » 12 aug 2015, 23:11

Konstiga smärtor kan vara ganska vanligt under en graviditet och behöver inte betyda MF/MA.
Märker du att dina gravidsymtom försvinner eller om du är mycket orolig så be din barnmorska om ett tidigt VUL.
Grodan78
Stammis
 
Inlägg: 95
Blev medlem: 02 aug 2013, 12:57

Re: MA

Inläggav lillamee » 21 sep 2015, 10:27

Inte för att skrämma upp någon men... om man har kommit lite längre i graviditeten så kan gravsymptomen hålla i sig även om man fått MA. Det hände mig.
Fick MA v 9 och fick veta det v13 när vi skulle göra KUB.
Och under den tiden växte magen, illamåendet höll i sig osv. Inga signaler att något var fel (jag hade ingen smärta).
Har nu skrapat för ca 10 dagar sen.
Det gick bra och jag blödde bara en dag efter det.
Men i morse hade jag lite bruna flytningar och det kan tydligen hålla på så. jag hoppas innerligt att det inte är ÄL, för den vill jag inte missa!
Så är ni oroliga, tjata till er ett UL eller gå privat (ca 600 kr)!
det ska vi göra nästa gång.
Användarvisningsbild
lillamee
Alltid online
 
Inlägg: 887
Blev medlem: 27 maj 2015, 15:53
Ort: Liten ort västra Sverige
Bor: Liten ort


Återgå till Missfall