Annons:

mardröm

Forum speciellt för våra blivande och nyblivna pappor!

Re: mardröm

Inläggav Tia » 17 jul 2009, 20:02

Jag är dålig på matte också men min sambo är himla bra på det...
men oavsett så hänher det inte på om man är duktig i nåt särskilt ämne man haft i skolan utan att man vill och kan ge barnet kärlek och tid.
Finnas där och ge kramar, uppmuntran och tröst o.s.v.

Är så olika hur det kan se ut för olika parn och oavsett om man har de "bästa" förutsättningarna ...ja.,.enligt alla "experter" att man träffas, dejtar några år, flyttar ihop, förlovar sig efter ett tag o.s.v. så är det ingen garanti för någonting alls.
Som för mig och min sambo...trodde aldrig att jag kunde få bli så här lycklig, trygg och älskad och vi hade "bara" varit ihop c.a. 3-4 mån innan förlovning och *plusset".
Men jag är inte orolg för att han och jag inte ska fixa det ...utan mer att jag inte vet om jag kan bli en bra mamma, men det tror jag de flesta kan känna.
Ingen är perfekt och det är inte meningen heller....man gör så gott man kan och som sagt...det viktigaste är att man kan ge barnet tid och kärlek i alla möjliga former.
Finnas där för barnet ....

Döm inte ut dig själv eller andra...du vet ju inget om andras liv eller situation och du kan bli en jättebra pappa bara du försöker...
Bild

BildBild

BildBild
Användarvisningsbild
Tia
Alltid online
 
Inlägg: 601
Blev medlem: 30 dec 2008, 22:21
Ort: 197
BIM: 130202
Bor: Vännäs

Re: mardröm

Inläggav familjekär » 17 jul 2009, 20:59

Många goda råd du fått,ta det som det kommer,oroa dej inte i förväg.
Håller erat förhållande så gör det det och om inte so what! inget ovanligt idag.
Min syster förlovade sig med sin pojkvän efter 7 år och var galen på mej som gjorde det på 1 års dagen.Jag visste ju ingenting!!!! Hur kunde jag vara så dum! fick jag ständigt höra.
De separerade efter ett par mån, idag är hon även skild o omgift, jag o andra sidan som inte visste någonting, är gift med samma karl och har varit tillsammans i snart 21 år och väntar en sladdis om några veckor,lika lyckliga som då.
Men jag tar inget förgivet,man vet aldrig....
Lycka till och ta hand om flickvännen lite extra nu,det kan vara tufft att vara gravid.
Bild
Bild
Bild
familjekär
Stammis
 
Inlägg: 123
Blev medlem: 26 nov 2008, 13:49

Re: mardröm

Inläggav Our_miracle_2009 » 17 jul 2009, 22:22

hej förstår att du har många olika känslor angående ditt barn... men ingen har facit i handen vad det gäller att bli förälder eller hur länge man håller i hop. jag och min man har varit tillsammans i 5 år och nu ska vi ha barn men ví båda är skit rädda att vi ska bli föräldrar ha ansvar för ett liv tills vi dör. Men när du säger att ansvar är tråkigt och jobbigt , tänk på att ansvar gäller inte bara barn det gäller allt i ditt liv så även fall det är jobbigt med ansvar så tyvärr sånt är livet :wink: . Det är bara att göra det bästa av situationen och du är 25 år du borde vara mer positiv och ta en dag i taget. Annars kommer du bara må dåligt och du kommer ingenvart i ditt liv. det som är bra är att du inte lämnar din tjej utan kommer ta ansvar det kommer bli bra ska du se. vem vet du kommer nog älska ditt barn mer än vad du tror , för det är ditt eget inte som andras barn utan ditt kött och blod. jag och min man älskar vårat barn och kommer kämpa för att hon ska ha det så bra som möjligt i livet och få uppleva det bästa i livet. :) så ta in all information du kan om graviditet och föräldrarskap , det kanske finns människor som du kan prata av dig med och få goda råd. det som känns som en mard dröm nu, kommer säkert kännas som ett av det fanatsiktiska du har upplevt i ditt liv ta hand om dig hoppas allt ordnar sig.
Our_miracle_2009
Rådgivare Minbebis
 

Re: mardröm

Inläggav MarinaViktoria » 18 jul 2009, 00:04

Hej Slevis!

Oj, vet inte vad jag ska säga för att det inte ska låta dumt!

Har du pratat med henne om detta? Klart du inte vill göra henne ledsen, men de vore nog bra att hon fick veta Hur du kände?
Och de bästa du nog kan göra är antingen stötta henne eller inte! De är ett beslut du själv får ta, och hon behöver nog dig! Jag hörde faktiskt en grej som jag tycker är ganska sant "Pappa är inget man är, de är något man vill vara"! Och de är sant, jag är inte så gammal som du fyller 19, men min pappa har inte brytt sig om mig på 15 av dom åren! Han vet inte hur gammal jag är, han vet ingenting om mig i stort sett! Hemskt att säga kanske, men jag vill faktiskt inte att han nu längre ska vara en del av mitt liv, och inte få veta något om min graviditet och helt plötsligt börja "bry sig" för det är inte jag intresserad av! De jag menar bara är att om du nu skulle få ett barn och INTE bry dig och ställa upp så räkna inte alltid med att barnet ska kämpa för dig! Vi alla är människor, och visst detta kanske är jättejobbigt för dig.. Många känslor, ni går inte igenom de vi går igenom!

Men sen så låter de lite också som om du INTE ALLS tycker om barn? Men ens egna barn, jag vet inte vad jag ska säga (med tanke på de med min egna pappa) men hur kan man INTE bry sig och älska sitt egna barn? Ens egna kött och blod?

Jag hoppas allt löser sig och du ändrar uppfattning om de hela, för hon behöver dig.. Hon VILL att du ska glädjas över detta på samma sätt som hon själv, inte lätt kanske de säger jag inte.. Men du kommer nog bli grymt deprimerad om du håller allt detta för dig själv.. Du säger att du bryr dig om henne, och hon bryr nog sig om dig också.. Så om du skulle sitta och berätta detta för henne så skulle hon nog vela hjälpa dig på alla sätt?

Lycka till med allt och hoppas verkligen du stöttar henne, tror hon behöver dig!
Självmord är ingen utväg, vad skulle barnet säga när de växte upp och fick höra de?
MarinaViktoria
Alltid online
 
Inlägg: 669
Blev medlem: 19 feb 2009, 04:55
Ort: 252
BF: 301009
BIM: 070209
Bor: Mölnlycke

Re: mardröm

Inläggav emeliehjaertajonas » 07 aug 2009, 20:29

Hoppas att det har löst sig för dig och att du känner dig lite lättare inför att ni ska ha barn. Allt löser sig till slut och ni har en antal månader kvar så att du/ni kan vänja er vid tanken. Det är inte samma sak med sitt eget barn, det kommer du att märka.
Lycka till

Jag och min sambo har precis blivit gravida och vi är båda 19 år gamla, jag hinner bli 20 innan den föds och sambon blir 20 samma månad som den är beräknad.
Kan tillägga att vi har varit ihop i 4 år.
Du och jag sen den 8 augusti 2005
Bild
Bild
http://emeliehjaertajonas.blogg.se
Användarvisningsbild
emeliehjaertajonas
Alltid online
 
Inlägg: 2303
Blev medlem: 12 jan 2009, 13:43
Ort: 103
BF: 111225
Status: Gift, mamma och gravid

Re: mardröm

Inläggav aew » 25 okt 2009, 17:56

Jag tror på att människan växer av att ta ett personligt ansvar. Genom att våga ta och acceptera det personliga ansvaret så kommer lyckan av att ha kontroll över sitt liv. När man är 25 så borde det personliga ansvaret vara en självklarhet men tyvärr så skapar inte dagens samhälle denna naturliga möjlighet. Jag hoppas att du kan hitta din lycka och ditt rus genom att ta det ansvar som du faktiskt är värd och skall ta för att inte förringa dig själv. Stå på dig, du kan och vill! Mer existensialism!
aew
Nykomling
 
Inlägg: 2
Blev medlem: 25 okt 2009, 16:46

Re: mardröm

Inläggav George2k » 26 okt 2018, 15:32

Hello, I've been taking the Tenuate Retarde since Sunday, so since yesterday. I have no side effects at all. The ones mentioned here sound bad and I read here a long time before I decided to give it a try. The first tablet yesterday, I was really scared. So because of tachycardia, mood changes, etc. But with me was nothing. Nothing today. I'm just a little colder than usual, at least by the hands. But that can also be coincidence. I feel cold rather than warm anyway. Anyway, I have a BMI of over 30 and needs to lose weight. Also I tried these https://www.pharmica.co.uk/blog/viagra-vs-kamagra for a while and they did their work. On the 11th of January I did not start to eat sweets anymore. To drink more. Eating less in the evening. Have it lost some weight, but the weight often stops or wavers. So now the tablets. From yesterday to today are already 800 grams away. But I could not say that I'm not hungry anymore. In the morning I have breakfast and at noon I take the tablet. After that I eat something warm in the afternoon. But not necessarily different than before. Shortly after the first tablet, I had such a light hunger feeling yesterday and today. But in the evening when I'm lying in bed I'm not hungry anymore, that's good.
George2k
Nykomling
 
Inlägg: 1
Blev medlem: 26 okt 2018, 15:18

Föregående

Återgå till Pappa forum
Annons: